Alkotmányozó nemzetgyűlés

2010. május 25. 14:26

Remélem az együttműködés több, mint egy szó. Legyen az új alkotmány alapja az együttműködés. De csak ha együttműködve fogadjuk el az új alkotmányt.

2010. május 25. 14:26

„Amikor olvasom a nemzeti együttműködés programjában, hogy egy alkotmányozó nemzetgyűlés tagja vagyok, akkor egyszerre önt el a meghatódottság és a kétségbeesés érzése. Amikor nemzeti együttműködési rendszert emésztgetem, néhol felcsillan a remény, majd gyorsan kihuny és nevetni támad kedvem, végül csak feltámad bennem a hit az emberi közösségek együttműködésében. (...)

Meghatódtam, mert ilyen dolog nem történik sűrűn az ember életében, hogy évszázadokra évtizedekre évekre meghatározhatja a magyar közjogi berendezkedés alapjait. Olyan felelősség ez, ami túlmutat egy egyszerű képviselő feladatain. Itt és most történelmet kell írnunk. Ám a kétségbeesés is kerülget, hiszen senki nem mondta a választások előtt, hogy itt nagy volumenű alkotmányozás indul, azt hittük csupán, hogy egy erős kormány lesz. A Nagyhatalmú Úr sem mondta. (...)

Részt veszek a nemzeti együttműködés rendszerében, ha a nemzeti együttműködés alatt az állampolgárok által ellenőrzött államot, helyi szinten részvételi módon megszülető költségvetést, és a helyi érdekeltek mellett a jövő generációk érdekeit is figyelembe vevő fejlesztéspolitikát értünk. Remélem az együttműködés több, mint egy szó. Legyen az új alkotmány alapja az együttműködés. De csak ha együttműködve fogadjuk el az új alkotmányt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bombur
2010. május 25. 17:13
Nyugalom emberek! Itt arról volt csak szó, hogy lehetőleg konszenzusos legyen egy új alkotmány, nem 2/3-os. Mert akárhogy is nézzük, az igazi alkotmány az, amit az emberek valóban együtt fogadnak el.
slomovicz
2010. május 25. 16:43
(Persze csak ha nem szeretnék, hogy a Vastagbőr fideszes mutyikkal legyen tele 2-3 éven belül...) Reménykedsz mi? kis hamis. Te nyomtad a zorbán bányák legendát is? Miközben csak a moszkvai kiredeltség + Malév lopás 400 milliárd jó magyar forint- na erről kell a szöveget nyomni. De nem kell aggódni, az alkotmány nem az aktuális pártok hatalmi mutyijáról szól- ugyanakkor minden jó javaslat beépitésre kerül. Kivéve az emeszpé képviselők javaslatait, mert ebben igaza van Vona Gábornak, nehogy már, Ledvai vagy Gyurcsány adja az écát! Örüljenek, ha szabadlábon megússzák- (közérdekű adatok meghamisitása,- eltitkolása.)
drkovax
2010. május 25. 15:16
Azt mondták "Kis felhatalmazás, kis változás. Nagy felhatalmazás, nagy változás." Bizony ebben az új Alkotmány is benne van, ha van hozzá felhatalmazás. Elvégre már csak formai okokból (1949. évi XX tv.) is szükség lenne rá...
miloka
2010. május 25. 15:13
S még mondja valaki, hogy nem lehet megélni az Orbán és a Fidesz fikázásából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!