Zöld takony

2010. április 14. 12:34

Az LMP jobban teljesített, mint kispárttá válása óta az SZDSZ és az MDF, és jobban, mint konzervatív fordulata előtt a Fidesz.

2010. április 14. 12:34

„Bajban vannak az LMP lekommunikálásával, bekategorizálásával az újságírók, pártok, emberek. Van ez az izé, ez a zöld takony, ami két éve még sehol sem volt, most meg nemhogy megugorja az öt százalékot, hanem helyből a hetet is, azaz jobban teljesített, mint kispárttá válása óta az SZDSZ és az MDF, és jobban mint konzervatív fordulata előtt a Fidesz.

Az LMP-re utalhattunk eddig viccesen ördögbotosokként, biciklisekként, mondhattuk róluk, hogy idealista drogos hippik, de úgy tűnik, ahogy Schiffer András főhippi listavezető fogalmazott, ennek az országnak az idealizmusra van szüksége, vagy legalábbis a hét százalékának. Nem véletlen, hogy az LMP el tudott jutni idáig. Mint ahogy korábban a fiatalokon levezettem, azoknak, akik a klasszikus minden politikus geci, de szavazni elmegyek mentalitás két választást hagyott: Jobbik vagy LMP, ami elsőre elég furcsa lehet, de mi sem bizonyítja jobban egy ilyen választói csoport létezését, hogy a szélsőjobboldali média jelentős figyelmet fordított az LMP besározására.

Ilyen alapon már csak a két párt jellege döntött, tehát vagy egy rendpárti, ránézésre fasiszta, karlengetős, agresszívan beszélő pártelnökkel rendelkező új társaság, vagy egy zöld ügyekkel foglalkozó, kicsit ártalmatlannak és dilettánsnak tűnő, ismeretlen, fiatal arcokat indító párt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. április 14. 16:18
Tipikus protest párt. Eléggé homályos a program ahhoz, ha valaki besokallt a már ismert pártoktól rájuk szavazzon. Még ők sem tudják mit akarnak, de gyanús pofák már őgyelegnek körülöttük, ha csak körülöttük nem baj, de lehet, hogy mögöttük.
miloka
2010. április 14. 14:46
Majd jön a puding próbája. Akkor majd meglátjuk, hogy mivé lesz/lett az LMP.
johnnycage
2010. április 14. 13:25
Ez az írás konkrétan semmi újdonságot nem tartalmaz, ezt már mind leírták mások.
drienovác
2010. április 14. 13:13
Aha, és? nagyjából ez van az lmp-vel is, fogalmunk sincs, kik ezek, mit akarnak, fognak csinálni? kaptak egy esélyt, schiffer elvtárs egy harmadik esélyt, mert először volt ugye a kiszkb, aztán lett a baloldali ifjúsági társulás, most meg az lmp kíváncsian várom, mihez kezdenek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!