Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Búcsú a lipcsei szurkolóktól: nagy bejelentést tett a jövőjéről Gulácsi Péter!

2024. május 12. 14:39

A súlyos sérülés után visszatért kapus a napokban lépett a 35. életévébe. Az utolsó hazai meccs után nyilatkozott a jövőjéről.

2024. május 12. 14:39

Nyitókép: Facebook/rbleipzig

***

Gulácsi Péter elnyűhetetlen. A 34. születésnapját május 6-án ünnepelt labdarúgó összességében 302. alkalommal (a Bundesligában 216-odszor) védte a német Leipzig kapuját szombaton a Werder Bremen ellen (1-1). A 9 éve a lipcseieket erősítő magyar játékos visszaküzdötte magát térdműtétje és az azt követő komplikáció után, ám komolyan el kell gondolkodnia a folytatásról. Távollétében Jonas Balaswich tartósan jól teljesített, a nyáron pedig érkezik egy újabb rivális, a belga Genk 22 éves óriása, egyben szupertehetsége, Maarten Vandevoordt.

Biztos vagyok benne, hogy még sokat tudok adni ennek a csapatnak, itt képzelem el a folytatást.

 Lipcse a második otthonom lett. Aki a legjobban teljesít, az fog védeni, ez a klub célja is. Mert csak így lehetünk sikeresek” – nyilatkozta a szezonbeli utolsó hazai mérkőzés után a Bildnek a magyar kapus.

Nem adta fel

A Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen álló RB Leipzig a legutóbbi 10 Bundesliga-meccsén veretlen maradt Gulácsi Péterrel – és a lipcseiek mezében már 200 német első osztályú bajnokin szereplő Willi Orbánnal – a soraiban. Pont azóta, hogy egy kisebb izomsérülés után tartósan visszafoglalta az első számú kapus posztját a magyar, aki 2022 októberétől közel egy teljes esztendőt, 344 napot hagyott ki. Kétszer is műtötték, volt, hogy az orvosai sem bíztak a felépülésében keresztszalag-szakadása után.

Tudtam, hogy a kis dolgokban türelmetlen vagyok, de a nagyokra tudok várni, ez is segített átvészelni ezt a mélypontot. Hatalmas segítség volt, hogy tavaly nyáron hazaengedtek, kellett a környezetváltozás. Otthon például Halmai Tamás, a válogatott fizoterapeutája olyan menetrendet diktált, hogy éreztem: nap mint nap tér vissza az élet a siralmasan vékonyra fogyó lábizmaiba. 

Úgy nézett ki a combom, mint a felkarom, sokszor azt hittem, innen nincs visszaút.

 Eközben nemcsak a szisztematikus napi rehabilitációs munka foglalt le, végre tudtam a testem más területeire is koncentrálni, és komoly izomzatot építettem az esetleg, a korábbi szoros meccsmenetrend miatt elhanyagolt területekre” – emlékezett vissza a felépülés nehéz lépéseire a CsisztuSportCast adásában.

Elbizonytalanított rivális

Gulácsi Péterről sokan lemondtak, összeboronálták amerikai és még török másodosztályú csapattal is, ám ő hallani sem akart megfutamodásról. Már amikor 2023 őszén kupamérkőzésen szerephez jutott, jelezte, készül, s vár az adódó alkalomra, hogy újra bizonyíthasson. Utólag úgy látja, ez is vezetett poszttársa, Janis Blaswich hibáihoz.

Már az elmúlt esztendő végén az összetartásokon éreztem, hogy erősebb vagyok a korábbi, jó formában lévő önmagamnál, és 

ahogy én egyre magabiztosabb lettem a kapuban is, úgy lett egyre bizonytalanabb itt, a klubban Janis” 

– világította meg a lelki hátterét a rivalizálásnak, amely után februárban kiszorította a németet, azóta egy meccset hagyott csak ki kisebb sérülés miatt.

Világbajnokság!

Továbbra is nyitott kérdés, hogy a 35. életévébe lépett Gulácsi Péter vagy az őt 2023-ban a magyar válogatottban kiválóan helyettesítő Dibusz Dénes védi-e majd a kaput a júniusi Európa-bajnokságon. Ugyanakkor tény, hogy márciusban mindkettejüknek játék- és bizonyítási lehetőséget adott Marco Rossi szövetségi kapitány. Az 52-szeres válogatott Gulácsi esélyeit jelentősen javítja, hogy folyamatosan játszik a világ egyik legerősebb bajnokságában. Az Eb-szereplés mellett van egy hatalmas, minden magyar futballszurkoló által 1986 óta dédelgetett álma.

...én még egy világbajnokságon is szeretnék védeni. Azt azonban megtanultam, hogy klubszinten nem nézek előrébb, mint egy esztendő, mert egyszerűen nem érdemes” – fogalmazott a kapus, akinek 2025 nyaráig szól a lipcsei szerződése.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 395 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2024. május 12. 20:55
Ismét egy elbaszott cím egy szenzációmentes cikkhez. Hol van ebben "búcsú", meg "nagy bejelentés"? Egyáltalán mitől "nagy" egy bejelentés? Kretének...
ada17
2024. május 12. 20:21
Vegyétek már le innen ezt a libernyákot!! Hajrá Dibusz!!
szintetikus
2024. május 12. 18:49
Őt legalább nem Orbán pénzeli közpénzen.
Finale
2024. május 12. 17:32
Nem kedvelem es azt hiszem ez igy is marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!