Van bőr a képén: nagy bejelentést tett a vitatott nemiségű Imane Helif!

2024. október 21. 18:21

A nők között olimpiai bajnok ökölvívó mintha direkt hergelné a közvéleményt...

2024. október 21. 18:21
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

***

A párizsi olimpián Hámori Lucát legyőző és súlycsoportjában aranyérmes, vitatott nemiségű Iman Helifnek sok ajánlata van, és az An-Nahar című arab nyelvű napilap értesülése szerint folytatja pályafutását.

Ezt is ajánljuk a témában

„Hamarosan belépek a profi ökölvívás világába, bár még nem döntöttem el, hogy pontosan hol fogok versenyezni” 

– idézte az algériai olimpiai bajnok szavait az újság, amelyet az MTI személezett.

A 25 éves Helif a nők 66 kilogrammos kategóriájában – többek között a súlycsoport magyar szereplőjét, Hámori Lucát is legyőzve – lett első a francia fővárosban, ahol annak dacára indulhatott, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) diszkvalifikálta a tavalyi világbajnokság negyeddöntőjét követően, mivel az orvosi vizsgálatok szerint a szervezetében magas volt a tesztoszteronszint és a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak.

Az olimpiáról és annak selejtezős folyamatából viszont az IBA-t zárta ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amely ugyanakkor rajtjogot biztosított Helifnek a párizsi játékokon. Indulása világszerte viharokat kavart, és széles körben elítélték a NOB-ot, amiért engedélyezte az algériai bokszolónak, hogy a nők között léphessen szorítóba. A férfias kinézetű és ütőerejű Helif gond nélkül megszerezte az olimpiai bajnoki címet.

S a jelek szerint tovább riogathat és rombolhat a női mezőnyben – még szélesebb körben...

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2024. október 21. 22:50
Majdcsak kilövi valaki a gecibe egyszer..... 😂😂😂🤮
ubulka57-2
2024. október 21. 21:12
A neme nem vitatható, egyértelműen férfi. Remélem a férfi profik között indulhat.
sexykitty-5000121
2024. október 21. 20:50
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­d­ ­a­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
3baljoska61
2024. október 21. 20:49
"....mivel az orvosi vizsgálatok szerint a szervezetében magas volt a tesztoszteronszint és a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak." Megint hazudtok. Nem volt tesztoszteron vizsgálat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!