Rossz hír: válogatottunk nagyon fontos játékosa nem léphet pályára a bosnyákok ellen

2024. október 13. 16:03

Az ellenfél sem járt jobban, legértékesebb labdarúgójuk nem játszhat a magyar nemzeti együttes elleni mérkőzésen.

2024. október 13. 16:03
Telki, 2024. szeptember 9. Willi Orbán és Dárdai Márton (b-j) a magyar válogatott edzésén a telki edzőközpontban 2024. szeptember 9-én. A magyar csapat a labdarúgó Nemzetek Ligájában Bosznia-Hercegovina ellen Budapesten lép pályára szeptember 10-én.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy sérülés miatt nem lesz képes pályára lépni a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje a bosnyákok elleni, hétfői Nemzetek Ligája mérkőzésen. Dárdai Márton a pénteken 1-1-es döntetlennel végződött Magyarország-Hollandia meccsen szenvedett könnyebbizomsérülést, ezért a félidőben le is kellett cserélni, és a biztonság kedvéért kimarad a hétfői keretből – közölte a Nemzeti Sport. Ám a bosnyákok sem jártak jobban, hiszen egy nagyon fontos játékosukat kénytelenek lesznek nélkülözni az említett meccsen. Ermendin Demirovic a németek elleni mérkőzés 95. percében besárgult, és mivel korábban a hollandok elleni meccsen is kapott egy sárga lapot, a szabályok szerint a következő meccsen nem szerepelhet

Ezt is ajánljuk a témában

Mindkét csapatnak nehézséget okoz a helyzet, hiszen fontos játékosokról van szó. Demirovic, a Bundesligában szereplő Vfb Stuttgart játékosa 28 millió eurós értékével a bosnyák csapat legértékesebbje, és a német élvonalban idén már ötgólos csatár pótlására a korosodó Edin Dzeko nem feltétlenül megoldás. Dárdai Márton ugyan csak idén márciusban debütált a magyar labdarúgó válogatottban, szeptemberre bejátszotta magát a kezdőcsapatba. 

Az egykori válogatott labdarúgó és szöüvetségi kapitány, Dárdai Pál középső fia januárban jelentette be, hogy felnőtt labdarúgóként a magyar válogatottban szeretne szerepelni. 

A Berlinben született, és minden korosztályos német nemzeti együttesben szereplő Dárdai ugyanis dönthetett volna a németek mellett, ám állítása szerint a szívére hallgatott, amikor nem így tett, hanem a magyar együttest választotta. Marco Rossi a törökök elleni mérkőzésen meg is adta neki a lehetőséget, majd az elmúlt évben klubcsapataiban sajnálatos módon mellőzött Szalai Attilát leváltva megszilárdította a helyét. A hírek szerint a 22 éves labdarúgó a novemberi válogatott meccsekre felépül, és képes lesz ismét játszani. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000110
2024. október 13. 16:07
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­e­x­­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!