Rossi a hollandok elleni döntetlen után: Hetero vagyok, nem vagyok szerelmes a kiválasztottakba

2024. október 12. 06:10

A holland kapitány, Ronald Koeman szerint örülhetnek, hogy nem kaptak ki. Sallai Roland révén megvan a Nemzetek Ligája idei sorozatának első magyar gólja, amely bravúros pontot ért az Oranje ellen.

2024. október 12. 06:10
Telki, 2024. augusztus 27.
Marco Rossi szövetségi kapitány a szeptember elején sorra kerülõ két Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott keretének kihirdetésén a telki edzõközpontban 2024. augusztus 27-én. A nemzeti csapat Németország ellen szeptember 7-én Düsseldorfban lép pályára, három nappal késõbb Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen játszik a Puskás Arénában.
Szabó Péter

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott megtörte az átkot: a legutóbbi kilenc mérkőzésen még a pontszerzés sem jött össze a holland nemzeti csapat ellen, a Puskás Arénában rendezett Nemzetek Ligája-meccs azonban 1–1-es végeredménnyel zárult. Marco Rossi együttese ezzel megszerezte az első gólját, valamint a második pontját a sorozatban, és előrelépett a 3. csoport harmadik helyére.

Ezt is ajánljuk a témában

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány egyaránt megválaszolta: félig üres vagy félig tele az a bizonyos pohár.

„A németek elleni meccsből tanulva türelmesnek kellett lennünk, de be kell látnunk, hogy nehézkesen pörögtünk fel, nehezen találtuk meg a középpályásainkat. Nem igazán találtuk a kaput sem, de fontos volt, hogy emberhátrányban legalább egyenlítenünk sikerült. Nem játszottunk rosszul, bíztam benne, hogy összejön a gól, ezért is vártam sokáig a cserékkel.

A magyarok remekül kielemezték a játékunkat, és ebből ki is hozták a maximumot”

Előre nem írtuk volna alá az egy pontot, de emberhátrányban egyenlítve örülhettünk, hogy nem kaptunk ki. Tulajdonképpen igazságosnak tekinthető a döntetlen. Azt azért hozzátenném, a Malen elleni szabálytalanság nálam piros lap” – értékelt Ronald Koeman, a hollandok szövetségi kapitánya.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz-magyar szakember, Marco Rossi úgy fogalmazott, éppen olyan helyzetből kaptak gólt a hajrában, amelyet el akartak kerülni.

„Van bennem egy kis keserűség, mert emberelőnyben, rögzített játékhelyzetből kaptunk gólt a hajrában. Ezeket a szituációkat el akartuk kerülni a rendkívül fizikális ellenféllel szemben. A srácoknak ennek ellenére gratuláltam, mert ugyan nem szeretek ennyire védekező felfogással felállni, de ilyen minőségű ellenféllel szemben nem volt sok választásom.

Tanultunk a németek elleni meccsből.

A taktikai tervet pedig sikerült lehoznunk. Ez a hozzáállás kell, a győzni akarás, a párharcok, az ütközések. Papíron a hollandoknak állt a zászló, de felvettük a kesztyűt, pedig a legjobbjaikkal érkeztek Budapestre. Korábban azt hallottuk, hogy pihentetni akarnak néhány kulcsembert a hollandok, de nem ezt láttuk” – hangsúlyozta Marco Rossi, majd így folytatta:

„Állandóan megkapom a kérdést, hogy miért nem hívtam be ezt, vagy miért nem hívtam meg azt a játékost. Aki kíváncsi arra, hogy miért nem hívtam be a válogatottba, hívjon fel. Mindenkinek felveszem a telefont. Azért játszunk ilyen rendkívül erős ellenfelekkel, mint a németek és a hollandok, mert az A-ligában vagyunk. Sokan mondják, hogy semmire sem jó ez a sorozat, de nincs igazuk. Látnunk kell, hogy jobb sorsolást kapunk a selejtezőkön, így tud a csapat tovább fejlődni és még sorolhatnám” – rögzítette a Míster.

Ezt is ajánljuk a témában

Rossi a válogatási elveiről is ejtett néhány szót, de közel sem a megszokott felütéssel nyitott.

Hetero vagyok. Nincs bajom a melegekkel, de nem azért hívok meg játékosokat, mert szerelmes vagyok beléjük.

Fiola Attila is ezért került a keretbe, mert remek formában szerepel. Minden mérkőzést megnézünk a munkatársaimmal és az alapján hívom meg a játékosokat. Botka például a bosnyákok elleni találkozó óta szinte csak az Anderlecht ellen játszott, de most ismét bizonyította, hogy remekül képes pótolni Dárdait. Egyértelműen helye van a válogatottban. Dárdai egyébként izomproblémára panaszkodott, ezért döntöttünk a csere mellett” – mutatott rá a szakember, aki a nemzet csapat stábjába került Szalai Ádám szerepére is kitért.

„Szalai Ádám még egészen friss a szerepében, de rendkívül proaktív, és már néhány nap alatt nagy hatással volt a csapatra. Ahogy beszél, érződik rajta, hogy a játékosok nyelvén fogalmaz. Nemrég még a csapattársuk volt, így tisztában van a helyzetükkel. Hatalmas előny, hogy a stáb tagja, ha úgy dönt a későbbiekben, hogy edzőnek áll, támogatnunk kell.

Minden tulajdonsága és főleg a karizmája megvan ahhoz, hogy edző legyen. Ki tudja, talán ő lehet a válogatott következő szövetségi kapitánya.

Előfordulhat, de az már nem az én projektem lesz” – tekintett a jövőbe Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2024. október 12. 10:27
Köszönjük Geert Wilders ! Rutte elnöksége alatt ez bizony - a reális - 8-1 lett volna megint.....
fater0921
2024. október 12. 10:10
Azért az agyonsztárolt senkiházinak a meccs végén talán illett volna legalább a kaput eltalálni aránylag közelről. Ha két kapu van egymás tetején is fölé megy. Ennyit az agyonsztárolt hülyegyerekről, el van szállva magától.
herden100
2024. október 12. 10:07
❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 12. 09:50
Elég tré duma. Szerintem senkit nem érdekel a szexuális orientációja, és ha a jó ideje tartó töketlenkedés helyett sorban nyerné a magyar válogatott a bajnokságokat, akár össze is házasodhatna Szoboszlaival vagy akármelyikkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!