Ronald Koeman: „Nincs szükségem van Dijkre és a többiekre, hogy tudjam, Szoboszlai Dominik nagyon jó”

2024. október 10. 20:28

A holland szövetségi kapitány szerint nem gondolhatják, hogy csak úgy simán nyernek a magyar labdarúgó-válogatott ellen.

2024. október 10. 20:28
HAMBURG - Holland coach Ronald Koeman during the UEFA EURO 2024 group D match between Poland and the Netherlands at the Volksparkstadion on June 16, 2024 in Hamburg, Germany.

Nyitókép: Maurice Van Steen / ANP / Getty Images

Véletlenül sem gondolja, hogy csapata csak úgy simán legyőzi a magyar válogatottat pénteken a Puskás Arénában rendezett Nemzetek Ligája-mérkőzésen – jelentette ki Ronald Koeman holland szövetségi kapitány szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón csütörtökön. „Ez a meccs más lesz, mint az eddigiek, mert minden ellenfél máshogy játszik. Igyekszünk tartani azt a szintet, amit eddig mutattunk, azaz nagy energiával akarunk futballozni. Messze nem a legegyszerűbbek ezek a találkozók. Az NL előző idényében a magyarok az utolsó meccsig versenyben voltak a csoportelsőségért, és most is ugyanazok a játékosok alkotják a válogatottat. Nehéz megmondani, most miért megy gyengébben az ellenfélnek, de ne gondoljuk, hogy csak úgy simán nyerünk” – fogalmazott. 

Az idei németországi Európa-bajnokságon elődöntős holland válogatott 61 éves trénere szerint elsősorban a magyarok stratégiáján múlik a meccs képe, de ha úgy játszanak, mint szeptemberben a németek ellen, akkor az kecsegtető lehet számukra.

 Amennyiben viszont zártabb lesz a magyar csapat, akkor tanítványainak türelmesnek kell maradniuk, és nagyon figyelni kell, amikor az ellenfél próbálkozik támadásvezetéssel. „Nincs szükségem Virgil van Dijkre, Ryan Gravenberchre és Cody Gakpóra, azaz a liverpooli játékosaimra ahhoz, hogy tudjam, Szoboszlai Dominik nagyon jó és fontos játékosa a magyar válogatottnak. Minden helyzet rajta keresztül történik” – mondta a magyarok csapatkapitányáról Koeman, aki elárulta, hogy testvérének, a 2008 és 2010 között magyar szövetségi kapitány Erwin Koemannak jó kapcsolatai maradtak, így ez adott számára egy kis betekintést a magyar futballba. Koeman, aki játékosként két 1-0-s győzelem részese volt Budapesten, saját együtteséről úgy vélekedett, jól zárták az első két fordulót. 

„Védekezésben jól zártunk, de remek volt az átváltás védekezésből támadásba is. Nyomatékosítottuk a játékosokban, hogy ezt folytassák és ugyanúgy nagy energiával lépjenek pályára. Sok pozícióban nagy a verseny, ennek is köszönhető, hogy emelkedik a játékunk színvonala”

 – fejtette ki Koeman a sikerek titkát. 

Denzel Dumfries arról beszélt, hogy a Puskás Arénáról rossz emléke van, mivel 2021-ben az Oranje kikapott az Eb nyolcaddöntőjében, de hozzátette, hogy akkor más ellenféllel, a csehekkel találkoztak. Az Internazionale szerződéshosszabbítás előtt álló jobb oldali védője kifejtette, a nyári kontinensviadal után később csatlakozott be a munkába a klubjánál, ezért játszott kevesebbet az idény elején, de most már több lehetőséget kap. A telt házas Puskás Arénában a svájci Lukas Fähndrich sípjelére pénteken 20.45-kor kezdődik a találkozó, melyet a magyarok egy ponttal a sereghajtó pozícióból várnak. 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. október 10. 20:48
Korrekt.
sexykitty-5000108
2024. október 10. 20:32
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­­e­­l­d­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­ ­­­p­u­n­c­­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 10. 20:30
Meglátjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!