A bokszlegenda mindenkit meglepett a megsemmisítő vereség utáni bejelentésével

2024. október 02. 08:48

Hamarosan ismét ringbe léphet Anthony Joshua.

2024. október 02. 08:48
Szabó Péter

Fotó: Adrian Dennis/AFP

Brit rekordot jelentő 98 ezres tömeg előtt csapott össze egymással a londoni Wembley Stadionban a profi ökölvívás két korszakos egyénisége, Anthony Joshua és Daniel Dubois. Utóbbi megsemmisítő vereséget mért honfitársára, ám Joshuát a pusztító kiütés sem tántorította el pályafutása folytatásától. Legalábbis ezt erősítette meg a jövőjét illetően a 34 éves bokszlegenda.

A londoni gálán a korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok az ötödik menetben kapott ki ellenfelétől, ezt követően azonban hiába pedzegették, visszautasította a boksztól való visszavonulás gondolatát – írja az Independent.

Ezt is ajánljuk a témában

Folytatja a harcot

Joshua edzője, Ben Davison elismerte, hogy tanítványa a mérkőzésen „meggondolatlan” volt, Joshua azonban határozott, amikor azt állította, hogy ez az eredmény csak ösztönzőleg hat rá a visszatérése kapcsán.

„Mindig emelt fővel kell járnom, ez volt a 13. világbajnoki címmeccsem, nem mindegyik volt sikeres, de mindegyik szórakoztató volt. Mindenkit az érdekel, hogy fontolóra veszem-e a visszavonulást.

Természetesen folytatni akarom a harcot. Győzni akartam, de alulmaradtam. Ez most mit jelent? El kellene bujdosnom? Azért élek, hogy harcoljak, és felkészüljek egy újabb találkozóra. Ez vagyok én, egy igazi harcos.

Elkövettem néhány hibát, de ez benne van a sportban. Egy valamiről azonban ne feledkezzünk meg, el kell ismernem az ellenfelem, Daniel teljesítményét. Ritkán foglalkozom a másikkal, de most azt kell mondanom, hogy remek munkát végzett” – jelentette ki Joshua.

Ezt is ajánljuk a témában

Már a taktikán dolgoznak

A 2012-es olimpia bajnokának edzője, Davison is elszánt, és továbbra is azon a véleményen van, hogy néhány módosítással megnyerhető a visszavágó.

„Nem szabad előreszaladnunk, előbb ki kell elemeznünk ezt a mérkőzést, de biztos vagyok benne, hogy néhány változtatással le lehet győzni az ellenfelet. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ehhez fejlődnünk kell, alaposan megvizsgáljuk majd, miben javulhatunk. Daniel döbbenetesen kezdett, de egy ilyen rossz kezdés után is harcban voltunk, ezért nagyon büszke vagyok arra, amit Anthony ott mutatott. Egy ilyen erős harcossal szemben sokan feladták volna és nem folytatják úgy, ahogy AJ tette” – értékelt Davison.

Anthony Joshua jövője: a két promóter véleménye teljesen eltér

Joshua promótere, Eddie Hearn, aki a párizsi olimpia botrányhősét, Imane Helifet is megkörnyékezte a közelmúltban, azt állította, ez volt az első alkalom, hogy profi karrierje során sebezhetőnek látta „védencét”.

„Most fordult elő először az egész pályafutása során, amikor sérültnek láttam Anthonyt. Ez nem rossz, hiszen két világbajnokságot és 13 világbajnoki címet nyert, de most nem tudott felállni. Hogy folytatja-e? Biztos vagyok benne, akkor jön el a búcsú pillanata, amikor az edzője, Ben odajön hozzám, és azt mondja, AJ már nem úgy néz ki, mint egy harcos. De erről még szó sincs. A végső döntést mindenesetre majd úgyis AJ hozza meg.

Remek a fizikuma, és fejben is rendben van, ilyenkor nehéz lenne nemet mondani a folytatásra”

– tette hozzá Hearn.

Egy másik promóter, Bob Arum azonban teljesen másképp látja a legenda helyzetét, úgy véli, Joshua fölött eljárt az idő.

„AJ számtalan hatalmas csatán ment keresztül, óriási rutin van a háta mögött, de úgy látom, hogy számára itt a vége. Talán megküzdhet még egy hozzá hasonló korábbi élharcossal, az még talán jó küzdelem lenne, de a topszinttől már messze van” – fogalmazott Arum.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GrumpyGerald
2024. október 02. 10:09 Szerkesztve
"a topszinttől már messze van” – fogalmazott Arum. Há nemtom,32 mérkőzés azért nem a világ és 34 évesen a nehézsúlyban még csak pelyhesállú,ilyenkor szoktak a nehézsúlyúak bérni...Furcsa egy nyilatkozat,de ők a szagértők nem én. Ami Joshuán látszott,hogy nagyon álmosan,békésen kezdett,majd pedig egyszercsak úgy döntött,megáll mozdulatlanul,letett kézzel ütőtávon belül -valszeg meg akarta tudni,látja-e vajon őt az ellenfele. Hát,Dubois köszönte,látta és lecsapta,mint a legyet,de ezt egy középsúlyú amatőr ugyanígy megtehette volna. Nyilván ilyen leütés után már nehezebb,főleg ha benned marad,ráadásul emlékeim szerint Joshuát még mindig nem győzte meg Dubois,hogy tényleg látja őt,mert ugyanezt a manővert még vagy féltucatszor elkövette a meccsen. Ennek ellenére a végén,az ötödikben simán visszajött volna Joshua egy KO-val (Duboisnak már spagettilába volt),de belegyalogolt egy ellenütésbe,ami egyáltalán nem tűnt brutálisnak,itt már inkább a korábbi ütésektől elfogyott feje miatt ment le.
nemturista
2024. október 02. 09:19
Joshua szerintem nem bokszlegenda,de persze ezt mindenki eldönti maga...
Galerida
2024. október 02. 09:02
Kell a pénz...főleg a menedzserének...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!