Utánajártunk, miért nem lett topligás játékos Saldanha!

2024. szeptember 30. 12:04

Egy lapunk által megkeresett menedzser szerint a brazil támadó túl van értékelve: úgy véli, hogy aki nem tud 90 percet játszani, nem érhet 8 millió eurót.

2024. szeptember 30. 12:04
null

Nyitókép: Matheus Saldanha a Fradi szurkolók új kedvence (fradi.hu) 

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság két legjobb csapata találkozott vasárnap este a Groupama Arénában a 8. forduló zárómeccsén. Az Európa-ligában az Anderlecht elleni vereséget követően a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadta. Pascal Jensen csapata a brazil Matheus Saldahna mesterhármasával verte 3–0-ra a felcsútiakat, amely győzelemnek köszönhetően az NB I élére ugrott a Fradi. 

Matheus Saldahna a 64. percben éppen csak beállt csereként a Puskás Akadémia elleni bajnokin, egy percre rá máris betalált, s a vezetést jelentő gólját további kettő követte. Harmadik találatát zseniális technikával, a kapunak háttal állva, sarokkal szerezte.

Gyönyörű gól volt, a csapattársaim nem nagyon hitték el, hogy lehet ilyen gólt rúgni, de megmutattam, hogy ez is lehetséges” 

– mondta a harmadik találatról a Nemzeti Sportnak a brazil, akit szeptember 3-án, az átigazolási időszak utolsó napján jelentett be a Ferencváros.

A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz” – nyilatkozta a sportigazgató Hajnal Tamás a támadó megszerzése után.

Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk. Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben, hogy közösen elérjük a célunkat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire őszintén megmondva, a nyár elején még nem sok realitás volt” – tette hozzá.

Miért nem lett topligás játékos Saldanha?

A brazil támadó hamar közönségkedvenc lett a Ferencvárosnál: a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után számtalan Saldanhát éltető kommentet lehet olvasni a klub közösségi oldalain. De vajon meddig lesz a zöld-fehérek játékosa a Partizantól hárommillió euróért szerződtetett futballista?

Saldanha Brazíliában, az EC Bahiában kezdte profi pályafutását, innen került kölcsönben Japánba, a JEF United Chiba nevű együttesbe. Futballozott Kínában, majd Azerbajdzsánban, ahonnan 2023-ban a szerb Partizanba igazolt. A Fradi a belgrádi klubtól szerződtette a Transfermarkt által nyolcmillió euróra taksált támadót, mindösszesen hárommillió euróért.

Ifjabb Laczkó Mihály menedzser szerint becsületes, hogy Saldanha rúgdossa a gólokat, de véleménye szerint a játékos túl van értékelve: úgy véli, hogy aki nem tud 90 percet játszani, nem érhet 8 millió eurót.

„Egy olyan játékos, aki rúgdossa a gólokat, de nem képes 90 percet végig futballozni, az hol ér nyolcmilliót? Mindig csak csereként lép pályára, ügyes, kimagaslik ebből a mezőnyből, de sajnos ez a többieknek a minősítése, nem a Saldanha értékelődik ezáltal fel. Mondom még egyszer, én olyan játékost még nem láttam, aki nyolcmillió eurót ér, és nem tud 90 percet futballozni.”

„Vegyük Sallait, a saját játékosunkat, őt hatért vette meg a Galatasaray. Értem, hogy ő magyar, ezért sajnos nyilván kisebb az értéke a nemzetközi piacon, de ettől függetlenül ő évekig a Freiburgban játszott, a Bundesligában, nem a Partizan Belgradban” – tette hozzá Lackó Mihály. 

A brazil csatár négy találkozón már hat gólnál jár a Fradiban úgy, hogy ezeken a találkozókon összesen 99 percet töltött a pályán.

Meglátjuk, hogy mit fog nyújtani, ha fizikálisan eléri majd azt a szintet, hogy a kezdő sípszótól a pályán lehet. Ha tudja tartani a formáját, könnyen lehet, hogy nem sokáig fog futballozni az Üllői úton és a magyarnál erősebb bajnokság felé veszi az irányt.

A mérkőzés összefoglalója – Saldanha mesterhármasával – itt nézhető vissza

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krupps
2024. szeptember 30. 15:23
Laczkó Misi, a jól értesült faszszopó: el lett ugatva, hogy egyelőre csere. EGYELŐRE. Érted-e tehetségtelen bukott "menedzsergeci"? :D
polárüveg
2024. szeptember 30. 15:04
Saldanha emlékeztet a német Gerd Müller játékkarakterére.
machet
2024. szeptember 30. 14:39
Szerintem ő soha nem lesz 90 perces játékos és csak ebben a mezőnyben tűnik ki.
deephungarian36
2024. szeptember 30. 14:36 Szerkesztve
És? Jómagam magasról sz..teszek a menedzser úr véleményére. Tőlem Saldanha játszhat meccsenként 20 percet, ha ez alatt eldönti a mérkőzéseket. Annak idején Kocsis Lajosra(Honvéd,100 kis fröccs,stb) is azt mondták, hogy 30 perces játékos... Nos biztos vagyok benne, hogy az "öregek", legyenek Dózsa, Fradi, Vasas, vagy akármilyen drukkerek emlékszenek még Kocsis Lajos tehetségére és játékára. Igen, szerette az éjszakázást, de akár piásan, akár másnaposan, többet tudott a pályán nyújtani 30 perc alatt, mint más(sokan voltak) 5x 90 perc alatt. Szóval, inkább 20-30 perc Saldanha, mint bármelyik menedzser úr által marketingolt játékosból, egy idény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!