Jön az ősz hazai csúcsrangadója: a Ferencváros otthonában írna történelmet az éllovas Puskás Akadémia (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 06:20

A címvédő Fradi eddig hibátlan az NB I-ben, de egy brüsszeli vereség után fogadja az idén már nemzetközi porondon is bizonyító legfőbb kihívóját. Hornyák Zsolt, Pascal Jansen, Nagy Zsolt, Gruber Zsombor – összegyűjtöttük, hogyan várják a nagy meccset a főszereplők.

2024. szeptember 29. 06:20
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/PFLAhu

***

A Ferencváros – Puskás Akadémia mérkőzés zárja a labdarúgó NB I 8. fordulóját a Groupama Arénában (vasárnap, 18.00). A mezőny egyetlen százszázalékos csapata (a mezőnynél kettővel, riválisánál eggyel) kevesebbet játszva a második helyen áll, azonos pontszámmal az éllovas felcsútiakkal. A vendég Fejér vármegyeiek két legyet ütnének egy csapásra: győznének, s ezzel a legjobb magyar vendégcsapattá válnának a Fradi 2014-ben átadott stadionjában...

Erődítmény, előzmények

Nem újdonság: nem győzni járnak a vendégcsapatok a Ferencváros otthonába. Az idén tíz éves új arénában először az ősi rivális Újpest tudott nyerni 2015 végén, azóta sem... Akadt néhány emlékezetes és bravúros paksi, kisvárdai, felcsúti siker, ám beszédes, hogy az ebben a műfajban legjobbak is mindössze kétszer vitték el a három pontot az Üllői útról. Az első triplázó lehetne a Puskás Akadémia FC, amennyiben újra „elkapja” a rekordbajnokot. Természetesen a saját közönsége előtt szereplő FTC a találkozó esélyese, ugyanakkor nem árt megjegyezni: a két klub előző négy fővárosi bajnoki párharcában nyeretlen a Ferencváros (2 döntetlen, 2 vereség).

A címvédő számára ráadásul megkezdődött az extra terheléses időszak (NBI, Magyar Kupa, Európa-Liga), s Pascal Jansen együttese nem lehet tökéletes mentális állapotban a csütörtöki, brüsszeli vereség után. Az Anderlechtelleni 2-1 után, a bajnoki csúcsrangadó előtt erre is utalt a zöld-fehérek holland vezetőedzője.

Mindannyian nagyon várjuk már ezt a találkozót, sokan elmondták nekem az utóbbi napokban, hogy az elmúlt években a Puskás Akadémia volt az egyik elsőszámú üldözőnk a bajnokságban. Meglátjuk, hogyan alakul a vasárnapi összecsapásunk. Meg kell adnunk a megfelelő választ a brüsszeli mérkőzésünk után. 

A csapat nagyon motivált, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. A Puskás jön majd a mi stadionunkba, ennek megfelelően kell játszanunk az első perctől kezdve

 – adott útmutatást a fradi.hu-nak nyilatkozó Pascal Jansen.

Fegyelem, figyelem

A felcsútiakat öt éve irányító Hornyák Zsolt szembe nézett már több ferencvárosi edzővel, Pascal Jansen ellen először küldi csatába – a PAFC honlapjának nyilatkozó – Nagy Zsoltot és társait. Az 51 esztendős szlovákiai szakember szerint az lesz a döntő faktor, melyik csapat mennyit és mekkorát hibázik.

Ismerős arc

Különleges mérkőzés lesz a vasárnap esti Gruber Zsombor számára. A 19 éves szélsőt februárban éppen a Puskás akadémiától igazolta le a Ferencváros, amelyhez (zalaegerszegi kölcsönjáték után) a nyáron csatlakozott. Eddig 2 bajnoki (151 perc) és egy kis Bajnokok Ligája-(2 meccsen 26 perc) és Európa-liga-selejtezős (15 perc) ízelítő jutott az U21-es válogatott támadónak.

Eltöltöttem jó pár évet Felcsúton, szép emlékeim vannak onnan, viszont már a Ferencvároshoz tartozom. 

Nagyon jól érzem magam, egészen más érzés a Fradiban játszani, nagy megtiszteltetés, amikor én is pályára léphetek a Groupama Arénában.

 Remélem, hogy a jövőben minél több játéklehetőséget fogok kapni, azon leszek, hogy kiérdemeljem. Ami a két csapatot illeti, most nagyon kiélezett a harc. Mindkét együttes hozza a pontokat, játékban úgy érzem, nekünk még fejlődnünk kell, vannak dolgok, melyeken javítanunk kell. A Puskás jó formában van, nehéz ellenfél lesz, az biztos” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Gruber, aki a derbi után most a csúcsrangadón is szerepet kaphat.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. szeptember 29. 08:16
Történelmet akkor lehetne írni a magyar futballban, az NB 1-ben, ha az MLSZ szervezte - de valóban szervezte, nem csak kiírta!!! bajnokságban évente 14-15 tinédzser felkerülne az első csapatok keretébe, ezek közül 8-10-en állandóan pályán lennének, a 8-10 folyamatosan játszók közül 1-2 az A-válogatottba is bekerülne. Addig ne történelemezzünk, ha kérhetem. Nézzétek hülyének azt, akitől az újságíró szakmát tanultátok. Újságíró etikáról, tisztességről, szakmai sztenderdekről egyelőre ne beszéljünk.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 29. 06:24
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­k­e­l­­d­­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­x­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!