Szoboszlaiék egy félidő alatt lerendezték Kerkez Milos csapatát a Premier League-ben

2024. szeptember 21. 17:54

A BL-ben a Milan ellen álomrajtot vett Liverpool a Bournemouth-t fogadta a szombati bajnoki mérkőzésen.

2024. szeptember 21. 17:54
LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 21: Dominik Szoboszlai of Liverpool talks to Milos Kerkez of Bournemouth before the Premier League match between Liverpool FC and AFC Bournemouth at Anfield on September 21, 2024 in Liverpool, England.

Nyitókép: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images

Szoboszlai Dominik csapata, a Liveprool Kerkez Milos együttesét szombaton az AFC Bournemouth-t látja vendégül az Anfielden a Premier League 5. fordulójában. A Vörösök az előző körben hazai pályán kiábrándító vereséget szenvedtek a Nottingham Forest csapatától, és meccset követően a brit sajtó a magyar játékost sem kímélte. A Milan ellleni BL-mérkőzésen kedden a csapatnak sikerült javítania, hiszen idegenben 3-1-re legyőzték az olaszt együttest, és a győzelemből Szoboszlai Dominik kiváló játékkal és góllal vette ki a részét, ezzel reagálva edzője véleményére

Ezt is ajánljuk a témában

A Premier League azonban más mint a Bajnokok Ligája – a közkeletű vélekedés szerint itt egyszer-egyszer bármelyik klub képes nyerni bármelyik ellen – ezt mutatja a Nottingham Forest példája is. Szoboszlaiéknak tehát össze kell kapniuk magukat, mert a hétvégi bajnokin már nem számíti, mit értek el kedden. A meccs pedig más szempontból is érdekes lehet, hiszen 

a legfrissebb hírek szerint Kerkez Milos iránt a Machester United mellett már a Liverpool is érdeklődik

 – márpedig mikor hívhatná fel jobban magára a Mersey-parti egyesület vezetőségének figyelmét, mint az Anfielden? 

A magyar labdarúg-válogatott két alapembere tehát ezútal ellenfélként nézett farkasszemet – ehhez képest nagyon vidáman, nevetgélve beszélgettek a mérkőzés előtt: 

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool első számú kapusa, Allisson Becker apró sérülése következtében nem játszott ezen a meccsen, helyette Kelleher védett. Darwin Núnez viszont most kezdőként kapott lehetőséget a Liverpool együttesében, ahogy Szoboszlai Dominik is. A másik oldalon Kerkez is kezdett, és nagyon harciasan játszott, pedig a Premier League egyik legjobb támadója, Mo Salah ellen kellett védenie a Cseresznyék bal odalát. 

A mérkőzés elején megijesztette a hazai közönséget a Bournemouth, a Cseresznyések támadója, Justin Kluivert passzából Semenyo szerzett becsúszva gólt, de ezt les miatt érvényesítették a játékvezetők. Szoboszlai ezúttal is rengeteget futott és nagyon hasznosan és keményen játszott. A 11. percben jól indította a támadást, amelynek végén Darvin Núnez került helyzetbe, ekkor azonban még nem jött össze az uruguay-i labdarúgónak a gól. 

A 26. percben megmutatta a Liverpool, ki az úr a háznál. Konaté indításából Luis Díaz ment el szépen egy csellel, majd  a tizenhatoson belülre érve a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 

A kolumbiai játékos alig három perccel később megduplázta saját – és csapata – góljainak számát, és ebben Szoboszlainak is szerepe volt. A magyar labdarúgó ugyanis szemfülesen átugrotta Trent-alexander Arnold ügyes passzát, amely így eljutott Díazhoz, aki 5 méteres távolságból bal lábbal laposan kapu közepébe rúgta a labdát. 

Íme Lucho Díaz egyszer:

Luis Díaz hihetetlenül jó formában játszik idén, 6 meccsen eddig 5 gól és 1 gólpassz a mérlege.

Egyértelmű volt a hazai közönség szurkolásától lelkes Liverpool fölénye, de azért a Cseresznyéknek is voltak lehetőségei. A Vörösök védelme azonban állta a sarat. Az első játékrész hajrájában végképp biztossá tette a vezetést a Liverpool – Salah passzát követően az eddig csak szenvedő Darwin Núnez megforgatta Kerkez Milost, és miellőtt a magyar válogatott hátvéd feleszmélt volna, a jobb oldalról 14 méterről ballal óriási gólt rúgott a hosszúba. 

A bíró időközben sárga lapot adott a Bournemouth edzőjének, Andoni Iraolának. A statisztikák alapján is sokkal jobban játszott a hazai csapat, hiszen a Liverpool 65 százalékos arányban birtokolta a labdát, és 13 próbálkozásukból 8 alkalommal is eltalálták a kaput, velük szemben a Bournemouth 8 lövéséből mindössze 2 volt veszélyes. 

A második játékrész kicsit álmosabban indult, és kevésbé volt intenzív, mint a meccs első fele. Salah lőhetett volna egy gólt, de lövését fogta Kepa. 

A 61. percben a jól játszó Szoboszlai Dominik helyére Curtis Jonest küldte be Arne Slot

 – valószínűleg el szeretné kerülni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a túlzott terhelés miatt összeszedjen egy tavalyihoz hasonló sérülést, amiért a magyar közönség is nagyon hálás lesz neki. 

A 72. pecben Salah és Núnez helyére Cody Gakpo és a nyáron a Juventusból érkezett Federico Chiesa állt be. Az olasz nagyon lelkesen játszott, és lett is volna lehetősége a gólszerzésre, de elég kiszorított helyzetből elengedett lövését a Bournemouth kapusa semlegesítette. Összességében jó meccs volt, mindkét magyartól jó játékkal, és a Liverpool magabiztos győzelmével. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 17:59
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­k­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­z­­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!