Kerkez Milos lehet a második legdrágább magyar labdarúgó – januárban vinné a Manchester United a válogatott balhátvédet

2024. szeptember 12. 22:05

A hírek szerint klubja 42 millió fontot kér a védőért.

2024. szeptember 12. 22:05
BIRMINGHAM, ENGLAND - APRIL 21: Milos Kerkez of AFC Bournemouth warms up prior to the Premier League match between Aston Villa and AFC Bournemouth at Villa Park on April 21, 2024 in Birmingham, England.

Nyitókép: Naomi Baker/GettyImages

Az elmúlt idényben két magyar labdarúgó is kezdőjátékos lett a világ jelenleg legerősebb labdarúgóbajnokságában a Premier Leage-ben szereplő csapataiknál. Bár a hírek többsége a jelenleg kétségkívül legnagyobb magyar sztárnak számító Szoboszlai Dominikról szól, az egy éve az AFC Bournemouth-hoz igazolt válogatott balhátvéd, Kerkez Milos szintén kiválóan megállta a helyét a szigetországi élvonalban.

Ezt is ajánljuk a témában

Olyannyira, hogy amint arról korábban mi is beszámoltunk, a magyar válogatott labdarúgó iránt több topklub is érdeklődik. 

A dologból az idei nyári átigazolási időszakban nem lett üzlet. A hírek szerint azonban Manchester piros felében nem mondtak le a magyar labdarúgóról, és csakfoci.hu a TeamTalk-ra hivatkozva azt írja, hogy Kerkez januárban is a MU fő célpontjai köz lehet. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint United társtulajdonosa, Jim Ratcliffe és a klub sportigazgatója, Dan Ashworth folyamatosan keresi az Anglián belül elérhető erősítéseket, és a portál úgy tudja, már történt kapcsolatfelvétel Kerkez ügyében is. Úgy tudni, a Bournemouth nem szívesen válna meg kiváló teljesítményt nyújtó játékosától. Persze egy középcsapatnak számító kis klub esetében van az a pénz... 

És hogy mennyi az a bizonyos összeg? 

A TeamTalk szerint kereken 42 millió fontos árcédulát tett Kerkezre egyesülete, ez nagyjából 50 millió eurónak felel meg. 

Ez elég jó üzlet lenne a Bournemouth számára, hiszen egy éve nagyjából 15 millió font ellenében szerződtették a magyar labdarúgót az AZ Alkmaartól, azaz majdnem háromszoros áron tudnák értékesíteni. Persze ekkora összeget még a Manchester Unitednél sem feltétlenül tud vagy akar kifizetni egy játékosért, de januárig van idejük gondolkodni. 

Amennyiben mégis megyegyezne a két klub és a manchesteriek kifizetnék a kért összeget, Kerkez Milos minden idők második legnagyobb összegért klubot váltó labdarúgója lenne, hiszen ennél nagyobb összeget csak Szoboszlai Dominik játékjogáért fizettek – a Liverpool 2023 nyarán körülbelül 60 millió euróért szerződtette az RB Leipzigtól. Jelenleg a második helyen is Szoboszlai Dominik áll, hiszen a Red Bull 36 millió eurót tett egyik zsebéből a másikba, amikor salzburgi klubjuktól a lipcsei nagytestvérhez igazol.t 

Ezt is ajánljuk a témában

A legnagyobb összegért klubot váltó magyar futballisták listája (forrás: Transfermarkt):

forrás: Trnasfermarkt

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baronet
2024. szeptember 13. 05:48
Ügyetlen ez a gyerek oda....minek ez a kamu hype?
2024. szeptember 13. 00:19 Szerkesztve
Miért járunk f.meccsekre ? Aki azt hiszi hogy az eredmény miatt , az bizony nagyot téved . A közösség és az összetartozás élménye az ami odaköt . Korábban írtam a kis falusi f.meccsekről , itt minden adott ahhoz hogy az egyén v.kinek érezhesse magát , Ő is része lehet a "csapat" -nak még akkor is , ha a hétköznapokban csak egy "kukás" . . .
dodek4b
2024. szeptember 12. 23:42
Nincs jobb foci meccs annál , mint mikor két kisfalu csapata játszik egymás ellen, egy láda sörért ! Nem a színvonalról írtam , hanem az élményről , aki nem hisz nekem , az járjon utána !
herden100
2024. szeptember 12. 23:29
Csak játszassák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!