„25 játékosból csak 2-3 érdemli meg a Honvéd-mezt” – A harmadosztály felé zuhan Puskás és Détári klubja

2024. szeptember 30. 14:09

Kifakadtak a kispesti drukkerek, akik üresen hagyták a szektorukat a legutóbbi mérkőzésen. Már kieső helyen a Budapest Honvéd az NB II-ben.

2024. szeptember 30. 14:09
null
Szabó Levente

Nyitókép: Üres ígéretek, üres lelátó (Maros József Facebook-oldala)

 

Újabb vereséget szenvedett, és történelmi mélységekbe, a kiesővonal alá süllyedt az NB II-ben Magyarország egyik legpatinásabb klubja, a Budapest Honvéd. A Csákvár ellen elszenvedett vereséget követően ezúttal a BVSC-től kapott ki a kispesti együttes, ráadásul hazai pályán, a Bozsik Arénában, 1–0-ra.

A Honvéd az eddig eltelt nyolc fordulóban összesen hét pontot szerzett, és jelenleg a kiesést érő 15. helyen tanyázik.

Lackó Zsolt csapata a kilencedik fordulóban ráadásul annak a Gyirmótnak lesz a vendége, amelyik eddig igen jól szerepel ebben az idényben. 

Augusztus közepén vált hivatalossá, hogy megtörtént a váltás a Budapest Honvédnál: a Reditus Equity Zrt. helyett a Leisztinger Tamás nevével fémjelzett Arago Sport Kft. lett a klub új tulajdonosa. Nem sokkal a bejelentés után távozott a csapat korábbi vezetőedzője, Csertői Aurél, a kispesti egyesület pedig rögtön be is jelentette a szakember utódját, a klub korábbi játékosát, Laczkó Zsoltot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nagyon meglepődtem, amikor felvetődött a lehetőség, de egy percig sem gondolkodtam, mert Magyarország egyik legnagyobb klubjáról van szó, tisztában vagyok, mit jelent a Honvédot irányítani, így készen állok a kihívásra. A döntés kapcsán természetesen kikértem Marco Rossi véleményét is, aki maximálisan támogatott, hogy elfogadjam ezt a feladatot, nagyon köszönöm neki” – nyilatkozta kinevezését követően Lackó Zsolt.   

„Az elmúlt három évben sokat tanultam a válogatottnál tőle és az egész szakmai stábtól, nagyon örülök, hogy a Honvéd és a nemzeti csapat is támogatja a két munkakör együttes ellátását. Nincs időm azon gondolkozni, hogy mekkora ugrás ez a feladat, különben is, már a munkára, az edzésekre koncentrálok. Hiszek a játékosfejlesztésben, életkortól függetlenül, sokat és keményen kell dolgozni a sikerek érdekében” – tette hozzá a korábban 22-szeres válogatott játékos. 

„Motivált az is, hogy látom a vezetőségen, mennyire elkötelezettek annak érdekében, hogy a Honvéd sikeres legyen és hálás vagyok nekik a lehetőségért. Ami a csapatot illeti, szeretném meghagyni azokat az elemeket, amelyek jól működtek és változtatni azon, ami szükséges, hiszen egy vereség sem jelenti azt, hogy minden rossz. Természetesen szeretném belevinni a saját egyéniségemet is a munkába, edzőként minden nap száz százalékra törekszem, csak teljes odaadással lehet végezni ezt a feladatot. Nálam ez az alap, ezt várom el magamtól, a kollégáimtól és a játékosoktól egyaránt” – zárta gondolatait a szakember. 

Eddig úgy néz ki, nem jön be az edzőcsere: Lackó kinevezése óta a Honvéd öt mérkőzést játszott a bajnokságban, amiből négyet elvesztett, egy Mezőkövesd elleni győzelem mellett. 

Kifakadtak a szurkolók

A csákvári skalp után kifakadtak a kispesti szurkolók, tüntetésképpen a vasárnapi BVSC elleni mérkőzésen a 30. percig üresen hagyták a kapu mögötti szektort, a méltán híres „Kanyart”. 

„Hiába a sorozatos ígérgetések vezetők és játékosok részéről, azt látjuk hétről-hétre, hogy kilátástalanság, szenvedés, elképzelés nélküli játék jellemzi a mérkőzéseket. Eltelt 7 forduló és 14. helyen vagyunk. Ez elfogadhatatlan az ország egyik legpatinánsabb klubjában. Alig telt el pár hét, mióta a soroksári gyalázat után az akadémián meglátogattuk a csapatot, sajnos ismét a kritikus hangokat kell előtérbe helyeznünk. Vasárnap a meccs első 30 percében a Kanyar ÜRESEN marad! A fél óra elteltével, együtt, egységesen vonulunk be a lelátóra. Ezúton kérjük együttműködésetek, és hogy mindenki csatlakozzon hozzánk a stadion többi pontján is, álljunk ki a név, a színek és tradíciónk mellett közösen! Vasárnap mindenki a Kanyarba! HAGYOMÁNYOKHOZ MÉLTÓ KISPESTET!” – írta közleményben még a múlt héten az Ultras Kispest, akik a BVSC elleni meccsen egy hatalmas molinót feszítettek ki a Bozsikban, melyen az állt, 

Üres ígéretek, üres lelátó”.

Nem jött be a demonstráció, újabb vereséget szenvedett Puskás és Détári klubja: a BVSC Benkő-Bíró Norbert góljával 1–0-ra győzött Holman Dávidék ellen. 

Valószínűleg ez volt az utolsó csepp a pohárban a kispesti szurkolóknak, a meccset követően indulatosabbnál indulatosabb hozzászólásokat lehetett olvasni a klub közösségi média oldalain. 

„25 játékosból csak 2-3 érdemli meg a Honvéd mezt, mindenki más amatőr liga” – írta hozzászólásban a klub korábbi játékosa, Tonci Kukoc. 

„Ha zsinórban nyernénk nyolcat, lehetnénk kilencedikek. Menjetek a p*csába!” – szakadt el a cérna az egyik vezérszurkolónál. 

„Lehet, hogy nem lesz népszerű a véleményem, de nem elsősorban a játékosok a felelősek. A többségük NB III-as futballista, akik tavaly, tavaly előtt semmivel sem tűntek ki az NB III-ból sem. Akik »kívülről« jöttek, egykori futballisták, azok pedig nagyon bőven túl vannak már a pályafutásuk zenitjén. A felelősség sokkal inkább azoké a vezetőké, akik (vagy szándékosan, vagy szakmai inkompetencia miatt) idáig juttatták a klubbot – véli egy másik Kispest-fanatikus

„Sajnos van még ennél is rosszabb Honvéd, se elképzelés, se játék, gyenge mint a harmat, ebből nem lesz semmi. Edző, eredmény nulla, most mit fog mondani? Ki hozta ezt ide? Rossinál maxiumum labdaszedő. Egyenes út az NB III-ba” – írta egy újabb dühös fanatikus. 

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. szeptember 30. 16:18
Hmmm, azok a fradisták szídják a "kivételezett" Kispestet, akik most simán eltűrik, hogy szeretett csapatukkal kivételeznek... Ahogy egyébként mindig is.
machet
2024. szeptember 30. 15:43
Viszont van egy stadionjuk.
galancza-2
2024. szeptember 30. 15:37
Tetszik,nem tetszi, és lehet felháb0r0dni, de azért szar a magyar f0ci, mert s0k évtizede szar az ősszes hazai szaki minden 0sztályban, minden k0r0sztálynál. Az ősszes hazai szakit minden 0sztályban, minden k0r0sztálynál el kéne az0nnal el kéne tiltani örőkre. H0rvát,szl0vák, cseh, szerb edzőket kell h0zni minden 0sztályban, minden k0rsztályh0z,és akk0r talán 8 év múlva tőbbségében magyar játék0s0kkal is lesz cs0p0rtkőrős k0nfierencia,-és európa-ligás csapatunk.És talán már nem kell h0n0sítani játék0skat az EB részvételünkhőz.
Akitlosz
2024. szeptember 30. 15:35
Ki tartja fent ezt klubot? A szurkolók ezek szerint nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!