Reménykedhetnek a kispesti szurkolók, megvan a Honvéd új tulajdonosa

2024. augusztus 15. 15:01

Puskás Ferenc egykori klubját a baloldali nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás vette meg.

2024. augusztus 15. 15:01

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

 

Az Arago Sport Kft. lett a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd FC új tulajdonosa. Sokaknak ez a cégnév semmit sem mond, de az Leisztinger Tamáshoz köthető, aki már korábban is fektetett pénzt a magyar futballba. 

A baloldali nagyvállalkozó éveken keresztül a Diósgyőri VTK focicsapatának a tulajdonosa volt.

A kispesti klub csütörtöki közleményében kiemeli, hogy a korábbi tulaj, a Reditus Equity Zrt. 2019-ben vásárolta meg a Honvédot és az elmúlt öt évben folyamatosan biztosította a stabil működéshez szükséges gazdasági hátteret.

„A mostani tranzakció célja, hogy a Budapest Honvéd FC hosszútávú jövője és eredményessége biztosítva legyen és a következő években is betölthesse a klub azt a szerepet, amellyel az elmúlt évtizedekben hozzájárult a magyar labdarúgás fejlődéséhez és sikereihez” – olvasható a klub honlapján.

LEISZTINGER Tamás
Leisztinger Tamás a Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontja alapkövének letételén Miskolcon, a Diósgyőri Stadionnál 2015. július 29-én
Fotó: MTI/Vajda János

A 14-szeres magyar bajnok Bp. Honvéd a 2016/17-es idényben még Marco Rossival volt aranyérmes az élvonalban, tavaly nyáron kiesett az NB II-be, ahol jelenleg egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a nyolcadik helyen áll. Az új tulajdonos érkezésével a kispesti szurkolók reménykedhetnek, hogy végre elindul valami a klubnál, s nem a kilátástalanság lesz az úr Puskás Ferenc és Bozsik József egykori klubjánál. Az biztos, hogy Leisztinger Tamásnak komoly erősítéseket kell végrehajtania, ha újra az NB I-ben szeretné látni új együttesét.

Aztán a tulajdonosváltás után pár órával bejelentették Csertői Aurél távozását Kispesten. 

Az egyesület honlapján úgy fogalmaztak, közös megegyezéssel bontottak szerződést a vezetőedzővel. Csertői 2023 novembere óta 23 bajnokin irányította a piros-feketéket, közepes teljesítménnyel: nyolc-nyolc győzelmet és döntetlent, valamit hét vereséget produkált vele a csapat.

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2024. augusztus 15. 22:28
Spóroljat8 hónapot, MOST MENJETEK !!!!!! MI MÁR MEGJÁRTUK VELÜK!!!
SzaboGeza
2024. augusztus 15. 20:54
Ennyi volt mentek a levesbe!!! a Leisztinger, ügyesen ki fogja lopni belőletek a mindent!!!! Csomagolnék, és keresném a következő csapatomat!!!
gyaloggos
2024. augusztus 15. 17:03
TÜTTŐ elvtársnőnek MEG lehet az új munkahelye ! GYÚRNI megy a HONBVÉDBA!
survivor
2024. augusztus 15. 16:49
Lajoss 2024. augusztus 15. 15:10 Ez is egy neres tróger… Ez ugye most vicc volt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!