Videón, ahogy aranyat nyer a Hámori Lucát legyőző biológiai férfi

2024. augusztus 10. 06:52

Az eredmény nem volt meglepő: bucira verte kínai ellenfelét Helif.

2024. augusztus 10. 06:52
Boxing - Women's 66kg - Quarterfinal

I

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Imane Helifnek szó szerint nincs ellenfele a hölgyek között. A női versenyzők között mint kés a vajban, úgy szántott keresztül az algériai ökölvívó, egészen az olimpiai aranyig.

Ezt is ajánljuk a témában

Hatalmas sajtóvisszhangot kapott a párizsi olimpia ökölvívótornáján az algériai Imane Helif szereplése. Mint ismert, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) két versenyzőt is eltiltott tavaly a mostani olimpia résztvevői közül. Az indok ugyanaz volt: bár az útlevelükben az szerepel, hogy nők, de a vizsgálatok azt mutatták náluk, hogy túl magas a tesztoszteron-szintjük, valamint XY kromoszómával rendelkeznek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az algériai Imane Helif többek között a magyar Hámori Lucát is legyőzte, majd sikeresen bejutott a saját súlycsoportja döntőjébe.

Ezt is ajánljuk a témában

A péntek esti fináléban a kínai Yang Lui ellen meccselt, akit egyhangú pontozással meg is vert három menetben, így olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett a hölgyek 66 kilogrammos súlycsoportjában.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. augusztus 10. 17:24
Hámori Luca soha nem fog már érmet szerezni.
Hopszjuliska
2024. augusztus 10. 13:18
Ez a f...sz annyira nőies, hogy bele lehet habarodni - vagy nem! Felháborító, amit a NOB művelt ezen a téren!
kunfia1
2024. augusztus 10. 11:52
Orbánék engem meggyőztek woke ügyben, Iman Helif ugyanolyan férfi, mint Orbán, Jeszy, Szilvay Gergely, Szántho Miklós, vagy akár Kacsóh Dániel, FairRight, Toroczkai László, Gyurcsány, csak annyi a különbség köztük, hogy utóbbiak nem hazudják magukat nőnek.
erdeymarton89
2024. augusztus 10. 11:34 Szerkesztve
teljesen úgy mozog mint egy beképzelt férfi ..ezt nők így nem nyomják :D meg az a fej :D B+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!