Sokatmondó kép jelent meg a Milák Kristóf körüli rejtélyről: mi állhat a háttérben?

2024. augusztus 05. 11:19

Emlékezetes, hogy az olimpiai bajnokot a sportért felelős államtitkár percekig magához ölelte az aranyérem átadásán.

2024. augusztus 05. 11:19

A nyitóképen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár átadja az aranyérmet a győztes Milák Kristófnak a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint ismert, Milák Kristóf egy aranyéremmel és egy ezüsttel zárta a párizsi olimpiát, így minden esélye megvan arra, hogy a magyar küldöttség legeredményesebb tagja legyen. Emléezetes, hogy ugyanígy két éremmel tért haza Tokióból, csak akkor fordított leosztásban volt az arany és az ezüst, 200 pillangón nyert és 100-on lett második. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt az olimpia kezdete előtt a sportoló azzal borzolta a kedélyeket, hogy nem ugyanazzal a géppel utazott Párizsba, mint a többi úszó, noha fel sem merült, hogy szerdán szállna fel a repülőre. 

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya mindezt azzal magyarázta, hogy „értelmetlen lett volna, ha Milák már szerdán elutazik”, így még néhány napot nyugodtan itthon készülhetett, a saját ágyában alhatott és elkerülte a párizsi forgatagot is. Sós azt is hozzátette, „az olimpiai uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon”.

Milák továbbá nem lakott az olimpiai faluban, egy szállodából ment a versenyekre, ahogy egyébként León Marchand is. A magyar klasszis ráadásul nem is nyilatkozik, ami már feltűnt az AP hírügynökségnek is, igaz nem is ígérte, hogy fog – erre már a Telex hívta fel a figyelmet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Az államtitkár mindvégig bízott Milákban

Bizonyára sokaknak feltűnhetett, hogy a 24 éves versenyzőt a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám ölelte át a dobogó tetején, mikor a 100 méteres pillangó eredményhirdetésekor átadta neki az aranyérmet.

Emlékezetes, hogy az év elején együtt posztolták ki, hogy „2024 jövünk”. Akkor épp nem volt a legjobb hangulat Milák körül, de az államtitkár mindvégig bízott a magyar klasszisban. Schmidt ráadásul azon kevesek közé tartozik, akivel az úszó kommunikál is.

A Telex arra is kitért, hogy bár Milák ha sokszor hiányzott is, tudatosan edzett és készült. Mindig pontosan kitöltötte a holléti nyilvántartást, amit a doppingellenőrök megkövetelnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Batman007
2024. augusztus 06. 10:33
Milák Kristóf mindkét díjátadóján Schmidt Ádám volt jelen. Az érzelmek hullámzása helyett inkább azt emelném ki, hogy Milák Kristóf jelentős politikai támogatottsággal is rendelkezik.
zsolti123
2024. augusztus 05. 13:38
Mandiner: "percekig magához ölelte" A valóság 3 max 4 másodpercig
Sárkányasszony
2024. augusztus 05. 12:56
leszállhatna róla a sajtó, könnyebben tudnának nyilatkozathoz jutni kevesebb nyomulással, biztos oka van, amiért elzárkózik - akár mentális akár más, az ő dolga
VeressZoltán
2024. augusztus 05. 12:36 Szerkesztve
Úgy látszik egyetlen ember értette meg, fogadta el s támogatta teljes egészében Kristófot lelki válságában, Schmidt megfáradt embernek tekintette a sportolót, - nem pedig nyerő automatának - akit támogatni szükséges, nem b@szogatni! Ebben az őszinte 'ölelésben' ez látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!