Megszólalt Csipes a harmadik párizsi érme után: Los Angeles is szóba került!

2024. augusztus 10. 15:05

Bár olimpiai bajnokunk a párizsi játékokon nem szerzett aranyérmet, ám így is óriási bravúrt hajtott végre: mindegyik számában érmet szerzett, az utolsót (egy ezüstérmet) a női 500 méteres kajakegyes fináléjában.

2024. augusztus 10. 15:05
CSIPES Tamara

Nyitókép, fotó: MTI/Kovács Tamás

***

Nem véletlen, hogy Csipes Tamara elégedett nyilatkozott az újabb ezüstérem után, hiszen a futam során teljesen egyértelmű volt: a szintén világklasszis Lisa Carringtont ma nem tudja legyőzni!

Kétszeres olimpiai bajnokunk (aki Párizsban két ezüst- és egy bronzérmet nyert), azzal kezdte, hogy egy rendkívül jó pályán mehetett, másrészt annak is örült, hogy páros társa, Gazsó Alida Dóra közvetlenül mellette lapátolt.

Tamara megjegyezte: 

„Úgy szálltam vízbe, hogy a mai napból szeretném kihozni a maximumot! 

Ezt megcsináltam, úgyhogy tök elégedett és büszke vagyok arra, hogy rangidősként hat olimpiai érmem van!”

CSIPES Tamara
Tamara kihozta magából a maximumot! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ugyanakkor azt sem titkolta, hogy a párizsi kajakversenyek ötödik napjára irdatlan módon elfáradt, hiszen „mindennap tulajdonképpen két döntőt kellett mennem – mindezt maximum két órán belül.”

A döntő futam hangulatával kapcsolatban Tamara elmesélte, „az volt a célom, hogy ha meg is vernek, nagy küzdelem legyen! Amikor reggel felkeltem, nem gondoltam volna, hogy ilyen érzéssel tudok végigmenni a pályán, mert tényleg rendkívül fáradt voltam, és attól féltem, hogy túlagyalom az egészet. Ezzel együtt nagyon nyugodtan álltam oda a rajthoz, és szerencsére jól is jött ki minden, így

 a második hely után egy cseppnyi hiányérzet sincs bennem,

hiszen szeretek a realitás talaján maradni. Lisa Carrington világklasszishoz méltó teljesítményt nyújtott, megérdemelten győzött”

A folytatással kapcsolatban klasszisunk megjegyezte: „bár a lányok nyúznak, hogy idővel térjek vissza a négyesbe, de Los Angelest – 39 évesen – már nem biztos, hogy kívánom majd.”

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2024. augusztus 11. 05:41
Bárki aki fanyalog ,üljön be egy sporteszközbe- ha befér- és lapátoljon egy km-t egy huzamban , nos ha lenne aki végig bírná, na ő megszólalhat ,hogy miért nincs aranyérem!
salmonella
2024. augusztus 10. 18:42
Mennyi óegygéző farok jött ide!
Atti bá
2024. augusztus 10. 18:04
Még szerencse, hogy a kajakosoknál nem a bírók pontoznak, de az eredmények számítanak. Hajra lányok fiük.
lynx
2024. augusztus 10. 17:10
Nagyon örülök, hogy meg van elégedve magával. Sikeres olimpiája volt. Kár, hogy nem világklasszis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!