„Magyarországon nehéz lesz győzni!” – így írnak az olasz lapok a Puskás Akadémia Fiorentina elleni kiváló eredményéről

2024. augusztus 23. 18:42

Az olasz média kifejezetten kritikus volt a firenzei egyesülettel szemben.

2024. augusztus 23. 18:42
null

Nyitókép: Puskás Akadémia hivatalos oldala

Ahogy arról beszámoltunk, a Puskás Akadéma 3-3-as döntetlent ért el a Fiorentina vendégeként az Európai Konferencia-liga playoffkörének első fordulójában csütörtök este. Hornyák Zsolt együttese álomszerűen nyitott, már a 12. percben 2-0-ra vezetett a magyar csapat, amire a firenzeiek csak a félidő előtt pár perccel tudtak válaszolni.

A fordulás után már a lilák akarata érvényesült, a játékrész közepén kétszer is bevették a 19 éves Pécsi Ármin kapuját, így kétgólos hátrányból megfordították az első mérkőzést, a slusszpoén azonban a Puskás Akadémiáé volt, Golla a 89. percben egyenlített, így alakult ki a 3–3-as döntetlen. Az olasz lapok a mérkőzést követően kifejezetten kritikusan írtak a Fiorentina teljesítményéről – írja az Origo.

„Magyarországon nehéz lesz győzni!” 

„Veszélyben a Konferencia-liga (szereplés), fel kell gyorsítani a munkát” – írja a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport online kiadása. Hozzáteszik, Raffaele Palladino edző bemutatkozása csak közepesre sikerült az európai porondon, és 

úgy tűnik lebecsülte az ellenfelet, amit jelez, hogy hátrányban jöttek azok a játékosok, akikkel kezdeni kellett volna.”

 „A védelem borzasztó volt...” – szögezték le a cikkben. „A Viola 13 perc után kétgólos hátrányba került, és hiába fordított nagyszerű támadójátékkal, a végén jött Golla gólja. Minden adott egy izgalmas visszavágóra, amikor augusztus 29-én Budapesttől 40 kilométerre, Felcsúton lép pályára a Fiorentina” – foglalja össze tudósítását a lap. 

„A Viola adott egy félidő előnyt, és utána hiába kapaszkodott vissza, a végén hoppon maradt. 

Összesítésben nagy hátrányban van Palladino csapata, amelyik katasztrofálisan játszott az első félidőben.

Győzni kell Magyarországon” – írja a La Nazione firenzei kiadása. A cikk szerzője is megjegyzi, mintha lebecsülték volna a riválist, miközben saját magukról azt gondolták a lilák, hogy sokkal jobbak, mint amilyenek valójában. A két kapott gól után láthatóan meg volt zavarodva a csapat. „Az első félidőben szörnyű volt a védekezés, láthatatlan a középpálya és steril a támadójáték” – foglalta össze a tudósítás a legnagyobb problémákat.

A lap szerint a kiállításig megvolt az esély, hogy lezárják a meccset.

Tálalva a csattanó. A vége 3-3 lett, és nagyon nehéz lesz győzni egy hét múlva Magyarországon

– zárul a cikk.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarok2026
2024. augusztus 23. 19:07
Pfffffffffff...!!!:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!