A Fiorentina edzője elárulta, miben jár előttük a bravúrt elérő magyar csapat

2024. augusztus 23. 09:00

Raffaele Palladino megmagyarázhatatlannak nevezte együttese teljesítményét.

2024. augusztus 23. 09:00

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Emlékezetes mérkőzésen kis híján világraszóló diadalt aratott az olasz Fiorentina otthonában a Puskás Akadémia az Európai Konferencia-liga playoffkörének első fordulójában. Bár bő tíz perc után már kétgólos előnyben volt Firenzében Hornyák Zsolt együttese, végül 3–3-as döntetlent játszott, de erre az eredményre is büszkék lehetnek Felcsúton, hiszen az ellenfél egy igazi sztárcsapat, a legutóbbi két kiírás döntőse volt. Erejét és megítélését jelzi, épp a napokban szerződtetett egy valódi klassziskapust, a korábban a Manchester Unitednél bő egy évtizedet lehúzó David De Geát.

Ezt is ajánljuk a témában

A találkozó előtt meglepőnek tűnt a Fiorentina edzőjének, Raffaele Palladinónak a kijelentése, miszerint a Puskás Akadémia erőnléte jobb az olaszokénál, de a meccs végül alátámasztotta a szakember véleményét. Állítása szerint azért lehetséges mindezt, mert a szezonban több tétmeccs van már a lábukban.

A 3–3-as döntetlen után ismét elmondta a véleményét, de ezúttal a saját csapata „megmagyarázhatatlan” teljesítménye került a fókuszba.

„Szörnyen kezdtünk, teljesen őszinte leszek, ez megmagyarázhatatlan. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket edzéseken sem szabad. A második félidő hozzáállása már tetszett, nagyon más volt akkor a játék képe.

A Puskás felkészülése előrehaladottabb szakaszban van a szezon ezen szakaszában, de ez nem lehet kifogás, sokkal inkább motiváció, hogy jobban teljesítsünk”

értékelt Palladino a Sky Sport Italiának, majd hozzátette:

„Szeretném látni a csapatszellemet és a hitet is a srácoktól, biztos vagyok benne, hogy visszavágóig teljes csapatunk lesz” – zárta Palladino.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a magyar csapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt úgy fogalmazott:

„Az az igazság, hogy hiányérzetem van. Ha egy csapat vezet két góllal vezet, akkor egy edző nem lehet elégedett a döntetlennel.

Ha figyelembe vesszük, hogy ki ellen játszottunk, akkor elégedettnek kellene lennem, de nem vagyok az.

Éreztük azt, hogy egy kicsit a Fiorentina lebecsül minket, mivel még egy új klub vagyunk az európai focitérképen, ezt szerettük volna kihasználni. A csapatom a végén megmutatta, hogy van tartása. Azt gondolom, az eredmény minimálisan igazságos” – értékelt a mérkőzést követően a szakember.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 23. 12:33 Szerkesztve
És megtörtént a lehetetlen. Fradi helyett a Fiorentinat néztem és még szurkoltam is a csutiaknak. Ez a vég..😂😂😂 Ettől függetlenül akárhanyszor az akadémia előtt vezet el az utam, nemtudom sírjak vagy nevessek.
lazio154-2
2024. augusztus 23. 11:58
A valóság viszont, hogy a négy ellitbajnokság csapatainak nem éri meg a 3. sz. kupa küzdelmeivel fárasztani magát! Itt vannak a leghosszabb utazások, legrosszabb pályák. Pénz is kevés van benne!
OrangeOrder
2024. augusztus 23. 11:25
Egyértelmű, hogy most is Dr. Miniszterelnök Úr rakta össze a kezdőcsapatot! ;))
chief Bromden
2024. augusztus 23. 09:12
A magyar virtus, stabil edző, stabil háttér. Ezek hiánya miatt is marad örök ígéret a Fradika. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!