Magyarországon megmondóemberek százai követelnek változást a tényekre fittyet hányva

2024. augusztus 30. 17:10

Három magyar csapat és szurkolóserege várta izgatottan a csütörtöki play-off mérkőzések visszavágóját.

2024. augusztus 30. 17:10
null
Hrutka János
Hrutka János
Index.hu

Nyitókép: Fradi.hu

„Három magyar csapat és szurkolóserege várta izgatottan a csütörtöki play-off mérkőzések visszavágóját, hiszen nem fordult még elő olyan a hazai futballtörténelemben, hogy három csapatnak is reális esélye lett volna a főtáblára kerülésre valamely átalakított nemzetközi kupasorozatban. A párosítások első találkozóján elért döntetlenek azonban ellentétes érzelmekkel párosultak a futballszeretők körében, hiszen a Paks és a Puskás Akadémia is esélyesebb ellenfél ellen szerepelt kiemelkedően idegenben, míg a Ferencváros hazai pályán nem tudta két vállra fektetni bosnyák ellenfelét. Az érzelmek a visszavágókat követően sem vettek váratlan fordulatot.

Mint az élet oly sok területén Magyarországon, a sportban sincs már középút. Ha nyersz, mindenki a vállán hordoz, a legjobbnak, akár nemzetközi kupagyőzelemre is esélyesnek titulál, ha veszítesz, alkalmatlan vagy a feladatra. Senkit sem érdekel az út, senki sem figyeli a célokat (ha vannak ilyenek), nem látja, nem is akarja látni a komplett képet, csupán pillanatnyi érzelmektől vezérelve korhol vagy ajnároz. Ezt láthattuk a nyári Európa-bajnokságot követően válogatottunkkal szemben, és ezt láthatjuk kupacsapataink keréknyomát vizsgálgatva is. A tanévkezdetet követően, az első felelet után megbuktatjuk, osztályismétlésre ítéljük a nebulót.

A Fradi találkozott pár évvel ezelőtti önmagával

A Ferencváros rosszul játszott. A Borac Banja Luka elleni mindkét mérkőzésén rosszul játszott. Szembefutott ugyanazzal a problémával, amellyel a zöld-fehérek korábbi ellenfelei vagy éppen a magyar válogatottal szemben felállók találkozhattak. Egy szervezetten védekező, a tempót lassító, az ellenfél játékát elrontani akaró, kevés hibával játszó csapatot kellett volna a minőségi különbségek által vezérelve, könnyedén két vállra fektetni. Azonban a „törpök” élete nem csak játék és mese. Ez akkor sem lenne egyszerű feladat, ha egy régóta a csapattal dolgozó edző huzamosabb ideje a keze alatt formálódó játékoskerettel vág neki a párharcnak. A startpisztoly eldördülése után szórakoztató, magabiztos győzelmet várni nem az adjuk meg neki az esélyt kategória.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poldi bácsi
2024. szeptember 01. 09:13
Szerintem én még semmiben sem értettem egyet Hrutkával, eddig. Érdemes a fáradtságot venni és elolvasni a teljes cikket. Mindenben igaza van. Jó a cikk!
chief Bromden
2024. szeptember 01. 06:35
Nem hányunk fittyet tényekre, legfeljebb kijárunk megnézni magyar játékosok küzdelmét akár alacsonyabb osztályokban.
cicologus
2024. szeptember 01. 03:02
Hrutka egy fasszopó,de abban igaza van,hogy a Fradi játékoskerete alkalmatlan ennél komolyabb eredményekre.rebrovot igazolja minden ami azóta volt
rugbista
2024. augusztus 31. 19:32
A PAFC volt a legjobb. Kár, hogy nem verte ki a Fiorentinát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!