Repkednek a milliárdok: ekkorát mentett szakmailag és anyagilag az előrelépő Ferencváros

2024. augusztus 30. 17:07

A Konferencia-liga után az Európa-ligába jutó magyar bajnok anyagilag sem járt rosszul. Mutatjuk!

2024. augusztus 30. 17:07
null

Fotó: fradi.hu

Mint arról beszámoltunk, a végsőkig kiélezett csatában, tizenegyespárbajban jutott az El főtáblájára a Ferencváros labdarúgócsapata. A gyötrelmes 120 perc után úgy harcolta ki a győzelmet Boszniában a magyar csapat, hogy Dibusz Dénes nem találkozott a labdával, de a hazaiak közül hárman sem találták el a kaput!

Azóta már a sorozatban hatodik éve csoportkörös gárda sorsolása is napvilágot látott: a Fradi a német Eintracht Frankfurttal, a görög PAOK Szalonikivel, az ukrán Dinamo Kijevvel (a háború miatt semleges helyszínen) és a belga Anderlechttel idegenben mérkőzik meg, az angol Tottenham Hotspur, a holland AZ Alkmaar, a svéd Malmö és a francia Nice együttesével pedig a Groupama Arénában csap majd össze a csoportmeccsek során.

Ezt is ajánljuk a témában

A továbbjutás és az újabb csoportkörös szereplés természetesen komoly anyagi előnyökkel jár, a zöld-fehérek ezzel a teljesítménnyel már 4.31 millió eurót kerestek (közel 1,7 milliárd forint), de az összeg tovább növelhető egy sikeres őszi meneteléssel.

Az El-csoportmeccsek alatt a győzelemért 450 ezer eurót, a döntetlenért 150 ezret kapnak a csapatok,

így megéri a felkészülten nekivágni a plusz hétközi terhelésnek. Érzékeltetésképp: a Konferencia-ligában a három pont megszerzése 400 ezer euró, míg az egypontos meccs 133 ezer eurót ér a csapatoknak – ráadásul az átalakított Európa-ligában nyolc meccs vár a magyar bajnokra, a Kl klasszikus csoportkörében pedig maradt a hat.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bathory-odonke
2024. augusztus 31. 09:46
Az FTC nem magyar csapat, magyarországi...
gyaloggos
2024. augusztus 30. 19:56
Perczel Éva! IGEN, a FRADI HARMATZSENGE! 4-5 TÁVOZÓ lesz is hamarosan, és érkezik Szalai Gábor a Lausenne- ból, de egy csatár érkeztetése is napirenden van.
gyzoltan-2
2024. augusztus 30. 19:18
"A Konferencia-liga után az Európa-ligába jutó magyar bajnok anyagilag sem járt rosszul. Mutatjuk!" Talán az is megmutatható lenne, hogy mely összeget jelent a keret éves juttatása, a fenntartási rezsiköltsége.., merthogy vannak, nem elenyésző költségek...
Perczel Éva
2024. augusztus 30. 18:47
Tudom, hogy nem leszek népszerű, de ami igaz az igaz. A Fradi harmat gyenge....sajnos! Chelsea is ilyen. Veszi kilóra a játékosokat, de szív nincs a csapatban. ...és hát az edző.... na jó, inkább hagyjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!