Lapunk kiderítette, mikor jön haza Milák Kristóf a francia fővárosból

2024. augusztus 10. 05:35

Tokió és Párizs olimpiai bajnok úszója egyéves hallgatás után állítólag megszólal a nyári játékok után.

2024. augusztus 10. 05:35
MILÁK Kristóf
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

Akár lottószámokat is kérhetnének a barátai Wladár Sándortól, aki kiválóan megjósolta, hány érmet szereznek úszóink a párizsi olimpián. A Magyar Úszószövetség elnöke három-négy érmet várt a csapattól, két aranyat és egy ezüstöt tippelt, valamint négy-öt pontszerző helyezést.

„Megfontolt ember vagyok, nem szeretek előre kijelentésekbe bocsátkozni. De talán annyit elárulhatok, hogy 

három-négy érmet várok úszóinktól, és négy-öt pontszerző helyezést. Név szerint, Milák Kristóftól két éremre számítok”

– mondta még az olimpia előtt a Mandinernek az úszószövetség elnöke. 

Ezt is ajánljuk a témában

Moszkva olimpia bajnoka csak abban „lőtt mellé”, hogy végül nem a fő számában, 200 méter pillangón lett aranyérmes a Budapesti Honvéd úszója – ott nagy csatában csak másodikként végzett Léon Marchand mögött –, hanem végül 100 méter pillangón ment óriásit, és Tokió után ismét olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett. Kós Hubert hozta a magyar úszóválogatott másik aranyát, ő 200 méter háton győzött.

„Hubert nagyon stabil idegrendszerű, határozott karakterré vált Amerikában. Ugyanakkor, hiába világranglista-vezető, az olimpia mindig más történet, mert mindenki tekintélyes javulást tud elérni, nemcsak mi, magyarok. Az lehet győztes, dobogós, aki a legjobbak közt a legjobb. Abban biztos vagyok, hogy izgalmas versenyek lesznek 200 háton. Amúgy tőle is aranyat remélek” – tette hozzá akkor a sportvezető.

Amúgy nemcsak a szövetség elnöke, hanem a teljes magyar úszószakma és sportirányítás is kíváncsian várta azt, hogy a Milák által megálmodott és írt út hová vezet majd. Wladár akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy sok-sok ember az infarktus határán volt, edzők, sportvezetők, ő is, hogy mi lesz világklasszisunkkal. 

Nagyon nehéz volt vele a kommunikáció, roppant nehéz volt egyáltalán megtudni azt, hogy mit szeretne. Nem nagyon állt szóba senkivel sem az elmúlt egy évben. Nem tudták, mi jár a fejében. 

De azért bizakodtak a MÚSZ-nál, hiszen Kristóf annyiszor megmutatta már, mit tud. A volt úszó és vízilabdázó sportvezető úgy vélte, ha Párizsban nyer Milák, akkor a sportág legnagyobbjai közé emelkedik a hazai mezőnyben, s beírja magát a magyar sport történelmébe, mert ez nagyon kevés úszónak sikerült, Egerszegi Krisztinát és Darnyi Tamást tudnánk csak említeni, akik két egymást követő nyári játékokon is győzni tudtak.

MILÁK Kristóf; WLADÁR Sándor
Milák Kristóf úszó (balra) átveszi az év férfi sportolója díjat Wladár Sándortól, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nos, Milák a párizsi eredményével már ott van közöttük. A sajtót a francia fővárosban is kerülte, bár azt ígérte, a döntők után megszólal. Nem így tett, a futamait követően ugyanis nem ment át az interjúzónán. És a díjátadók után hasonlóan tett, mint a korábbi két úszását követően: a fejét ingatva jelezte az érdeklődő újságíróknak, hogy nem kíván nyilatkozni, továbbá az érmeseknek tartott hivatalos sajtótájékoztatóra sem ült be. Az olimpia után azonban állítólag hosszabban meg fog szólalni. A tervek szerint húsz perces interjút fog adni az M4 Sportnak, ezt ígérte. De azért ezt ne vegyük biztosra, simán lehet, hogy jön nála egy kattanás, és meggondolja magát.

Hétfőn érkezik Budapestre a Team Hungary aranygépe az olimpikonokkal
Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

A Mandiner közben kiderítette, hogy mikor jön haza Párizsból Milák Kristóf. Persze nála ezt sem lehet tutira venni, de 

úgy néz ki, hogy hétfőn délután a magyar küldöttség Aranygépével érkezik Ferihegyre. Arról még próbálják győzködni a MOB vezetői, hogy menjen a többiekkel a Puskás Aréna szoborparkjába

 (eső esetén a BOK-csarnokban), ahol a játékok hőseit 16 óra után köszönti a Magyar Olimpiai Bizottság. Egyébként a Wizz Air-gép várhatóan fél négy körül landol Budapesten, majd a küldöttség tagjai onnan busszal közvetlenül a nemzeti stadionhoz utaznak. Reméljük, Milákkal együtt!

Kapcsolódó vélemény

undefined

Fürjes Balázs

Facebook

Idézőjel

Milák Kristóf beszél hozzánk, csak sokan nem értik. Mi lenne, ha békén hagynánk, ha mindenki leszállna róla?

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. augusztus 10. 11:58
Kiderítették? Mit? A visszautazás időpontját? Röhej. A sportolók zaklatása nem büntetendő? Hagyják békén őket, aki akar ünnepelteti magát, aki nem akar beszélgetni, azt ne piszkálják! A rajongók meg örüljenek a magyarok sikereinek, ne csámcsogjanak a gondjaikon. Azzal segítenek.
minona
2024. augusztus 10. 11:56
Fú, mandiner, ez azért nagyon erős: "De azért ezt ne vegyük biztosra, simán lehet, hogy jön nála egy kattanás, és meggondolja magát." Hogy lehet ilyet leírni? Ha beszélni akar, akkor majd bemegy az m4 stúdiójába és ad interjút, ha nem akar, akkor nem fog. Minek olyan megjegyzéseket tenni, hogy lehet, hogy jön nála majd egy kattanás? A ti fejetekben van állandóan kattanás, nem az olimpia legsikeresebb magyar sportolójáéban.
formaegy-2
2024. augusztus 10. 10:59
"Arról még próbálják győzködni a MOB vezetői, hogy menjen a többiekkel a Puskás Aréna szoborparkjába..." Miért is kell győzködni? Ha nem megy, nem megy. Nem akar "lesüllyedni" a többi sportoló szintjére, hogy velük mutatkozzon, hiszen ő a császár. Vagy mégsem?. Vannak nekünk aranyérmeseink, érmeseink, akik nagyon is megérdemelnék, hogy velük foglalkozzanak! Szégyen, és megalázó rájuk nézve, hogy másodrangúként kezelik őket!
bajai__
2024. augusztus 10. 09:43
Ezt címként kiemelni?! Milák esetében ez zaklatás, gondolom ilyenek miatt (is) szarja le az "újságírókat".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!