Balhé a német válogatottban

2024. október 09. 15:40

A csapatkapitány üzent a meghívót visszautasító labdarúgónak.

2024. október 09. 15:40

Nyitókép: James Gill - Danehouse/Getty Images

Augusztus végén jelentette be a világbajnok Manuel Neuer, hogy nem lép többet pályára a német labdarúgó-válogatottban. Az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken Marc-André ter Stegen védett, ám szeptember végén ő lesérült. Az FC Barcelona kapusa így az idén már biztosan nem léphet pályára, többek között a Magyarország elleni NL-találkozón sem, amelyet november 19-én rendeznek meg Budapesten. A németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann most azon gondolkodik, kit állítson a kapuba a Bosznia-Hercegovina elleni pénteki meccsen. Az biztos, hogy Bernd Lenót nem fogja betenni. Az angol Premier League-ben szereplő Fulham kapusa ugyanis lemondta a válogatottságot, a hírek szerint azért utasította vissza a meghívót, mert Nagelsmann előre tudatta vele, hogy nem fog szerepet kapni sem a bosnyákok, sem pedig a hollandok elleni találkozón a Nemzetek Ligájában.

A 32 éves labdarúgó magatartását a válogatott csapatkapitánya, Joshua Kimmich élesen kritizálta.

„Nemcsak Berndnek üzenem: ha valaki nem akar itt lenni, nem kell jönnie. Van elég futballistánk. Olyan játékosok kellenek, akik élvezik, hogy a válogatottnál lehetnek. Mindenki számára megtiszteltetés, hogy itt szerepelhet, akár száz mérkőzésen van túl, akár csak hármon, akár 34, akár csak 19 éves” – idézte a goal.com a Bayern München középpályását.

Tegyük hozzá, azért nem egyedi Leno este. A múltban sokszor előfordult már, hogy néhányan pihenésre használták a válogatott szünetet.

„Remélem, ez nem jellemző nálunk. Biztos vagyok benne, hogy azok, akik lemondták, valóban sérültek. 

Nem szabad teherként tekinteni a válogatottra. Nagyon komolyan vesszük a Nemzetek Ligáját, ki kell használunk a lehetőséget arra, hogy tovább fejlődjünk” – véli Kimmich.

A magyar fociválogatott pénteken Hollandiát fogadja a Puskás Arénában, majd hétfőn Bosznia-Hercegovina elleni lép pályára Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Bilino Polje Stadionban Zenicán.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 09. 15:48
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!