Baloldali spanyol lap: Orbán Viktor bevándorláspolitikája táplálja a xenofóbiát

2024. október 09. 16:06

A La Vanguardia a magyar miniszterelnök beszédét „szakértette meg”.

2024. október 09. 16:06
null

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

A Magyar Nemzet a spanyol sajtót szemlézte Orbán Viktor strasbourgi beszédének kapcsán.

Mint írják: 

idegengyűlölőnek minősítette a magyar miniszterelnök európai parlamenti beszédét a La Vanguardia. 

A baloldali lap szerint Orbán Viktor a bevándorlók Európai Unióba érkezését olyan jelenségek növekedésével hozta összefüggésbe, mint a homofóbia és a nők elleni erőszak, amivel csak táplálja a xenofóbiát.

A baloldali lap kiemeli, hogy Orbán az Európai Parlament előtt ismertette az idén júliustól decemberig tartó magyar soros elnökség prioritásait, és beszédének jelentős részét annak szentelte, hogy az Európai Uniót felszólítsa arra, hogy jelentős mértékben támogassa azokat az országokat, amelyek az Európai Unió külső határaival rendelkeznek és védeni akarják azokat.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy a spanyol média a migrációt emelte ki a miniszterelnök felszólalásából. Az El País például úgy fogalmazott: „Az ultrakonzervatív Orbán, az öreg kontinens virágzó szélsőjobboldalának kiemelkedő szereplője nyitotta meg a vitát az alacsony visszhangot kiváltó beszédével, amelyben kitért a szokásos csokornyi témára, amellyel általában Brüsszel bürokratáit támadja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 09. 18:18
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
2024. október 09. 18:16 Szerkesztve
Ahogy elnézem a különböző migránscsoportokról készült filmeket, meg hallom az összegeket, amikbe egy-egy "menekült" határokhoz kerülése, meg esetleges bejutása kerül, rögtön felmerül bennem, hogy hogy a fenébe tudja ez az alak, az állítólagosan nyomorult környezetéből azt az összeget kiperkálni, amibe ez a kaland kerül? Még ha "össze is adja a család", hogy "majd családegyesít". No jó, kaland az kaland, és a magyar történelemből, sőt dalokból is ismerünk szituációt. De akkor is. Itt sokkal inkább képzelhető el a helyzet, hogy "valakik" eleve fizetik magát a kalandot, sőt adnak az otthonmaradottaknak is. Mindenesetre magának a kockázatvállalásnak is, majd az út körülményei hatásainak pszichológiai elemzése is "megérne egy misét". Milyen emberek lehetnek végül azok, akik bejutnak kívánt célpontjaikra. Szóval láthatjuk az eredményeket. És ez xenofóbia?
rasdi1
2024. október 09. 18:03
A legalapvetőbb fogalmi összemosások. A xenofóbia nem azonos az önvédelemmel, a törvények és törvényes eljárások betartásának igényével. Akkor pedig engedtessék meg a vonatkozó minősítést BAROMSÁGnak minősíteni, és a cikk írósját valamilyen iskolába vagy tanfolyamra küldeni, hogy a fogalmak a helyükre kerüljenek a fejében.
esvany-0
2024. október 09. 17:45
Hol van itt idegengyűlölet, amikor mindenféle náció ezrei tanulnak a magyar egyetemeken, virágzik a turizmus és a külföldi vendégmunkások is megbecsült emberek? Az, hogy nem engedjük be az illegális migránsokat, az nem "idegengyűlölet", hanem határvédelem és honvédelem. A marha firkász talán nem zárja be az ajtaját otthon? Elképesztően marhák ezek a Soros-bérencek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!