Itt a bizonyíték: a „független” lapok összehangoltan segítették Orbán Viktor támadóját

2024. október 09. 16:28

A Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzésében felhívja a figyelmet arra, hogy míg a labdarúgó-mérkőzéseken nem is mutatják a rendezvény megzavarását célzó akciót, addig a magyar média egy része szinte csak a DK-s politikus botrányáról írt.

2024. október 09. 16:28
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján 130 újságíró vett részt, összesen 29 kérdést szegeztek a magyar miniszterelnöknek, és több olyan kijelentés is elhangzott, amelyek bel- és külpolitikai szempontból is fontosnak tekinthetők. Ha valaki azonban kizárólag a 444, a Telex és a HVG oldalairól tájékozódik, úgy érezheti, hogy a sajtótájékoztató legfontosabb része az volt, hogy egy DK-s önkormányzati képviselő megzavarta az eseményt – hívja fel a figyelmet a Transzparens Újságírásért Alapítvány.

Ha mindez egy labdarúgó-mérkőzésen történt volna, akkor a nemzetközi televíziós és újságírói szokás és szabályok értelmében nem mutatták volna be a rendezvény megzavarását célzó akciót

– hangsúlyozza a szervezet.

Az elemzés megjegyzi, a média egy része ennek az intermezzónak akkora színpadot ácsolt, hogy amellett a magyar állampolgárok számára egyébként releváns kijelentések teljesen eltörpültek.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bendzsó Boy
2024. október 09. 19:11
Ezt a hülye gyereket nem lefogni és kivezetni, hanem egy jobbhoroggal kiütni és kihúzni mint egy szánkót és ájultan átadni a börtön kórháznak! Ne jusson többet senkinek eszébe ilyet csinálni!
sexykitty-5000107
2024. október 09. 19:04
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­­­x­i­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
lemez
2024. október 09. 19:02
Ez kis gyurcsány ifimunkásőr készúl újabb akciójára ,nyilatkozta a blikknek.Nem kellene pofánvágni?
bagira004
2024. október 09. 18:41
Ursula lefizetett terroristája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!