Keményen beleszállt a Blikk Hosszú Katinkába, az olimpikon erős választ adott

2024. szeptember 10. 19:38

A lap két dolgot is kiszúrt magának a kommünikében, így megkérdeztük Hosszú Katinka klubját, mit gondolnak a cikkben írtakról.

2024. szeptember 10. 19:38
null

Nyitókép: Peter Kohalmi / AFP
 

Amint arról beszámoltunk, Hosszú Katinka hétfőn hosszú bejegyzést tett közzé, amelyben többek közt arról írt, hogy szerinte a MÚSZ „felé irányuló támadásra használja fel” a szeptember 6-ig klubjánál az Iron Swimnél dolgozó, szexuális zaklatással gyanúsított tréner ügyét.  Az úszónő úgy fogalmazott:

Wladár Sándor – MÚSZ elnök nemrégiben megtörtént burkolt fenyegetéséből kiindulva, számítottam a felém irányuló támadásra”,

majd több ponton is bírálta a szövetség vezetését. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Sportal két dolgot is kiszúrt magának Hosszú bejegyzésében

A sportoló bejegyzésére a Sportál is reagált. Mint a lap cikkében úgy fogalmazott: „Nem tisztünk ebben a vitában igazságot osztani, már csak azért sem, mert a nyílt levélben megfogalmazottak jó részéről a szövetség által felállított eseti vizsgálóbizottságnak kell majd eldöntenie, hogy mi történt a valóságban. Két tévedés (?) azonban szembeszökő volt Hosszúék kommünikéjében”

„A Széchy-korszak gyermek/edző kapcsolatára gyermekabuzus, gyermek zaklatás, torz edzői magatartás volt jellemző. Mindennek tudatában, Wladár Sándor, aki teljes mértékben maga is része volt a Széchy-érának, elnöksége alatt a Magyar Országos Bajnokságot Széchy Tamás emlékversenynek címjelezte 2017-től” – idézik Hosszú Katinka közleményét, hozzátéve, hogy tényszerű tévedésről van szó.

A lap szerint ugyanis még az előző érában, a főtitkár Ruza József javaslatára nevezték el Széchy Tamásról az országos úszóbajnokságot, amely évek óta már nem „az eredményeit tekintve zseniális, de edzői viselkedésmintáját tekintve vitatott” tréner nevét viseli, hanem a főszponzor Szerencsejáték Zrt-jét.

A lap szerint tehát „a dolog pont fordítva van,

mint ahogy a kommüniké állítja, nem a Wladár-korszakban kapta a verseny a Széchy nevet, hanem akkor 'veszítette el'”.

„A MÚSZ jelenlegi vezetőinek java része Gyárfás Tamás óta továbbra is, – jelenleg Wladár Sándor megbízásából – irányítják az úszószövetséget” – idéznek egy újabb pontot az úszónő bejegyzéséből, amelyben szerintük a sportoló ugyancsak téved. A Sportal információi szerint összesen ketten maradtak a Gyárfás-érából. Persze – írják – amennyiben „a 23-ból a 2 az a 'java része', Katinkáéknak igazuk van”. 

Hosszú Katinka klubja reagált

Az említett cikkel kapcsolatban levélben megkerestük az úszónő klubját, és Hosszú Katinka állásfoglalását kértük tőlük a cikkel kapcsolatban. Az alábbiakban Hosszú Katinka klubja, az Iron Swim válaszát teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

„Olvastuk mi is a sportál cikkét.

Tudomásunk szerint az írásáért felelős „újságíró” jogilag megkérdőjelezhető forrásból szerzett dokumentumok birtokában, feltételezhetően GDPR szabályokat megszegve, személyi jogokat sértve tette közzé a riportot. Valamint az információk részben valótlan tartalommal bírnak. Nem zárható ki, hogy az említett cikk alapja és egyben célja Katinka és az IRONSWIM lejáratása. E cél érdekében az információk manipulálása, felhasználása félrevezeti, és az úszósport valódi problémáitól egy messze vezető mederbe tereli az olvasót.

Az alábbi információk tények;

Széchy Tamás emlékverseny címjelzés – jegyszőkonyv alapján igazolhatóan 2017, 2018, 2019, 2020. év alatt aktív volt. 

Referenciák:

https://hunswim.com/wp-content/uploads/2023/12/OB-jegyzokonyv.pdf

https://zuk-uszas.hu/cxxii-orszagos-bajnoksag-szechy-tamas-emlekere-kaposvar-2020-12-08-12-12-kaposvar-2020-12-08/
 

Gyárfás Tamás elnökségéből „visszamaradt” MUSZ vezetők általunk ismert névsora:

- Wladar Sandor (akkori elnökségi tag)

- Jogi csapat:

   Fábry György

   Sándor Elek

   Ugrin Tamás

- Török Enikő, jelenlegi sportszakmai vezető es elnökségi tag, aki főtitkárként jár el (legalábbis 22-es Budapesti VB-n igy mutattak be)

- Tari Viktória: pénzügy

- Csurka Gergő: nemzetközi sajtó és kommunikáció

- Szántó Dávid:

Nemzetközi igazgató, kommunikációs igazgató
 

Köszönjük érdeklődését,

IronSwim PR”

Mutatjuk Hosszú Katinka fentebb említett, teljes bejegyzésé is: 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 11. 07:28 Szerkesztve
Katinka nem csak az edzéseken volt kemény akaratú, megtörhetetlen, hanem a versenyeken és a saját ügyeiben is. Nyilván alaposan megismerte a sikerein élősködő gyárfás féle zsidó bagázst. Most pedig lenyomja a hazudozó zsidó gyárfásfiókákat, mint vak a poharat. Jól teszi, ha igy teszi!
Kisfalusi
2024. szeptember 11. 07:09
"tréner nevét viseli, hanem a főszponzor Szerencsejáték Zrt-jét." Bűncselekmény ezt művelni az anyanyelvünkkel! Érezni kell ebben a mondatban, hogy a toldalékban a "j" nem csupán felesleges, hanem értelemzavaró is. Innentől nem tudtam a tartalomra figyelni.
thehun
2024. szeptember 11. 06:18
Kantinka, amit elertel, az a Te erdemed, a magyar allam tamogatott ebben nem kis reszben anyagilag! Most mi a faszt okoskodsz.....kioregedtel es kesz...., fogadd el, inkabb allj a tuzhely melle es torodj a gyerekeddel es fogd be a szad, mert amid van azt a magyar allamnak is koszoneheted!!!!
herden100
2024. szeptember 11. 01:18
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!