Hogy lesz ebből olimpiai címvédés Gulyás Michelle-nek?

2024. szeptember 17. 09:01

A lovaglást váltó versenyszámot még ki sem próbálta párizsi aranyérmesünk.

2024. szeptember 17. 09:01
GULYÁS Michelle

Nyitókép, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

***

A magyar küldöttség hatodik, egyben utolsó párizsi olimpiai aranyérmét szerző kiválóság a DO60 Laser Fun nevű, a gyermekek között az öttusát népszerűsítő rendezvénysorozat első, csepeli állomásán jelent meg, és hangsúlyozta: a mindkét szakágban elért sikerek révén még népszerűbb lett hazánkban az öttusa:

„Szerencsére nagyon sok fiatal is szeretné megismerni az öttusát, amelynek egyik legismertebb száma a Laser Run (a futás és a lövészet egyfajta mixe – a szerk.), és

a tévéközvetítések alapján kijelenthető, egyre nő is a népszerűsége, a felmérések alapján a párizsi olimpián is ez a szám keltette fel leginkább a nézők érdeklődését.”

Természetesen az is szóba került: olimpiai bajnokunk számára miként telt a Párizs utáni időszak, sikerült-e feltöltődnie?

„Volt pihenőm, szerencsére tudtam külföldre utazni, elutaztam Szadíniába és most pár napra elmegyek Santorinire is. Igyekszem pihenni, de nagyon sok felkérés is érkezik, és természetesen előnyt élvez, amellyel az öttusát tudom népszerűsíteni, ha már az olimpia miatt ilyen nagy figyelmet kapott a sportág. Úgy hogy tele vagyok feladattal!”

GULYÁS Michelle; GUZI Blanka
Gulyás Michelle a magyar öttusa egyik reklámarca lett Fotó: MTI/Lakatos Péter

Bármennyire friss élmény a párizsi olimpia, lassan elkezdődik egy újabb olimpiai ciklus. Michelle a közeljövő terveiről így mesélt: „Nyilván most hosszabb volt a pihenőm, mint eddig, kicsit később kezdtem a felkészülést és ez biztos, hogy kihatással lesz a számaimra. Az első megmérettetés februárban vagy márciusban lesz, ekkor rendezik a Peridot fedettpályás versenyt, ezen kell kvalifikálni magunkat a nemzetközi versenyekre, nyilván az a cél, hogy ott már minél jobb formában legyek! Épen ezért az is cél, hogy már ebben az évben is színvonalas edzőtáborokban készülhessek föl a versenyekre, amelyekből hosszú távon is tudok kamatoztatni! A végcél természetesen a Los Angeles-i olimpia, és mivel egyre több a fiatal vetélytárs, arra törekszem, hogy lépést tudjak tartani velük!”

Ismert: az öttusában a jövőben a lovaglást az új szám, az akadályverseny váltja föl. Michelle ezzel kapcsolatban is elmondta a gondolatait.

„Nagyon szomorúan fogadtam, hogy a lovaglásnak vége lett, de látom a fiatalokon, hogy mennyire szeretik az akadálypályát.

Amikor elkezdem a felkészülést, igyekszem én is meglátni benne a szépséget, mindenesetre kíváncsian várom a fiatalabb versenyzőktől a tippeket, milyen trükkök kellenek ahhoz, hogy minél gyorsabban végig tudjak menni rajta...” 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. szeptember 17. 15:05
Öttusa ló nélkül. Fogathajtás emberi vontatással. Lóversenyek rollerral..
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. szeptember 17. 12:27
Hajrá, Michelle! Gulyás Michelle és Guzi Blanka --- forever!
seherezade-2
2024. szeptember 17. 09:20
"Nagyon szomorúan fogadtam, hogy a lovaglásnak vége lett, de látom a fiatalokon, hogy mennyire szeretik az akadálypályát" Aki kipróbálta a lovaglást, soha nem fogja megszeretni helyette az akadálypályát. Az akadálypályázó fiataloknak beszélni a lovaglásról, olyan, mint vaknak beszélni a színekről. Az öttusa halott.
westend
2024. szeptember 17. 09:17
Hülye kérdés, 4 év van az olimpiáig, tökéletesen felkészülhet rá, ha akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!