Hova tűnt a szakállas drag queen az olimpiai záróünnepségről?

2024. augusztus 12. 14:25

A megnyitóhoz képest visszafogottra sikerült a Stade de France-ban rendezett párizsi finálé.

2024. augusztus 12. 14:25

Fotó: stringer/cnsphoto/Imaginechina via AFP

Vasárnap este kialudt a láng Párizsban, véget ért a XXXIII. nyári olimpia a francia fővárosban, amely magyar szempontból sokáig emlékezetes sikereket tartogatott. A mieink 19 érmet szereztek (6 arany, 7 ezüst, 6 bronz), a legeredményesebb versenyzőnk az úszó, Milák Kristóf lett egy arany- és egy ezüstéremmel, illetve a kajakos, Csipes Tamara két ezüst- és egy bronzéremmel.

A franciák a záróünnepségen nem rukkoltak ki újabb provokatív megoldásokkal, ám a sokakat megbotránkoztató olimpiai megnyitó képei még mindig élénken élnek az emlékezetekben. Mint ismert, már az extravagáns nyitóesemény alatt megjelentek a kritikus hangok, volt, aki a keresztények elleni provokációnak minősítette Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény drag queen paródiáját, de sokak tetszését a szakállas szőke nők sem nyerték el...

Ezt is ajánljuk a témában

Marion Maréchal francia EP-képviselő közösségi oldalán megjegyezte, kikéri magának a látottakat.

Tisztában vagyok vele, hogy nem Franciaország, csak egy baloldali kisebbség nézőpontját tükrözik a show-ban látott elemek. Készek minden provokációra”  

Emmanuel Macron francia elnök viszont még büszke is volt a látottakra. Mint a közösségi oldalán írta:

Ez Franciaország!”

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor tusványosi beszédében szintén kitért a látottakra, mint fogalmazott: „Minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy megmutassa saját magát. Hát, ezt láttuk!” – jelentette ki Orbán Viktor, szavai pedig általános derültséget keltettek a hallgatóság körében. 

Vasárnap este az olimpia záróünnepségén Milák Kristóf kétszeres olimpiai bajnok úszó vitte a magyar zászlót, mellette Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakozó lépdelt a Stade de France-ban – hazánk két legeredményesebb párizsi olimpikonja. Érdekesség, hogy az algériaiak zászlóvivője esetében az aranyérmes ökölvívóra, Imane Helifre esett a választás.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A ceremónia a bevonulás után tartalmazott néhány elvont jelenetet, de aztán megjelent Thomas Bach NOB-elnök, majd a párizsi és a Los Angeles-i polgármester, hogy előbbi átadja az utóbbinak az ötkarikás lobogót.

Párizs úszókirálya, a négy aranyéremmel és egy bronzéremmel záró Leon Marchand vezetésével aztán elfújták a lángot,

hogy négy év múlva majd az amerikai kontinensen lobbanjon fel újra. Ennek ismeretében nem véletlen, hogy hollywoodi elemekkel tarkított látványos folytatásra került sor, Tom Cruise-zal, koncertekkel, szupersztárokkal. Valami hasonló várható majd az LA28 keretein belül is.

Ha terveztek is a megnyitóhoz hasonló megoldásokat a francia szervezők, a világméretű nagy ellenállás átértékeltette velük a lehetőségeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 12. 20:09
REMÉLEM LELÖTTE VALAKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roadkill
2024. augusztus 12. 19:25
állítólag a demszky meghívta magához, ugyan költözzön már le vele az adriára
files32
2024. augusztus 12. 18:24
Erzsébet táborban járt Zánkán és fertőzést kapott.
Akitlosz
2024. augusztus 12. 17:39 Szerkesztve
"Hova tűnt a szakállas drag queen az olimpiai záróünnepségről?" Ha ott van az a baj, ha nincsen ott, akkor meg az a baj. Hoppának semmi sem jó. A lényeg, hogy a Mandiner megtöltse magát buzulással, okkal vagy ok nélkül, az mindegy a főszerkesztőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!