Golovin Vlagyimir: Csalódottak és büszkék is vagyunk

2024. augusztus 06. 20:50

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a fáradság is közrejátszott abban, hogy nem jutottunk az elődöntőbe a párizsi olimpián.

2024. augusztus 06. 20:50

Nyitókép: Nagy Gábor/Nemzeti Sport

 

A magyar válogatott a keddi negyeddöntőben hosszabbítás után 36-32-re kikapott a Svédországtól Lille-ben, így nem jutott a legjobb négy közé a nyári játékokon. Pedig egy hajszálnyira voltunk a bravúrtól, a rendes játékidő vége előtt Vámos Petra góljával vezettünk, ám a skandinávok Nina Koppang góljával öt másodperccel a vége előtt egyenlítettek. Ha azt a kis időt sikerült volna kihúznunk, akkor most mi ünnepelhetnénk, és készülhetnénk a franciák elleni elődöntőre. Ám nem sikerült, a kétszer ötperces ráadásban a magyar válogatott már nem tudta tartani a lépést, így a svédek könnyedén nyertek. A mieink a hatodik helyen zárják a párizsi játékokat, ha este Norvégia megveri a brazilokat.

„Ezen a meccsen is megmutattuk, mennyire erős csapat vagyunk. Az utolsó másodpercek sajnos nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Sajnos a fáradság is közrejátszott abban, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. 

Egyértelműen csalódottak vagyunk, de büszkék is, hogy ide eljutottunk”

 – nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Győri-Lukács Viktória megkönnyezte a kiesést, a Győri Audi ETO KC játékosa szerint a rendes játékidő végén dőlt el a továbbjutás.

„Nagyon picin múlt, nagyon küzdöttünk az elejétől a végéig. A hatvanadik percben azt hittük, meglesz a meccs, hogy már nem lesz svéd lövés, a kapott góltól picit megtörtünk. Természetesen a hosszabbításban is akartunk, de akkor már semmi sem sikerült. Persze most nagyon fáj ez a vereség. Benne volt a meccsben, hogy mi mehetünk tovább, ám a végén sajnos valami hiányzott, büszkék lehetünk magunkra” – mondta ki a válogatott jobbszélsője.

Debreczeni-Klivinyi Kinga is nehezen tudott megszólalni a negyeddöntő után. A Budaörs kézilabdázója nagyon sajnálja az utolsó másodpercekben bekapott gólt a rendes játékidőben.

„Szerettünk volna csodát tenni, de nem sikerült, ami nagyon fáj. A hosszabbításban kicsit összetörtünk lelkileg, s az utolsó gól megfogta a csapatot. 

A ráadás első öt percében nem is lőttünk gólt, utána meg már csak futottunk az eredmény után és hitetlenül támadtunk. Ez egy nagyon jó válogatott, és annyira megérdemeltük volna, hogy ott legyünk a négy között, de sajnos nem adatott meg” – spoánkodott Debreczeni-Klivinyi.

Pásztor Noémi úgy gondolja, az olimpián a nyolc közé kerülni nem rossz eredmény. A francia Neptunes de Nantes beállója ettől függetlenül szomorúan nyilatkozott a találkozó után. 

„A hosszabbítás mindig annak a csapatnak kedvez amelyik felzárkózik, most a svédek voltak ezek. Nem készültünk arra, hogy túlóráznunk kell, azt vártuk, reméltük, hogy megnyerjük a meccset, de a vége sajnos így alakult” – szomorkodott Pásztor.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2024. augusztus 07. 06:12
A 2003-as VB-döntő után most először néztem meg egy magyar női válogatott meccset a kieséses szakaszban. Semmi nem változott a fejekben, szóval most bő 20 évig megint kihagyom, nem akarok agyvérzést kapni.
rugbista
2024. augusztus 06. 22:09
Pekinget épphogy felül fogjuk múlni, ha ez így megy tovább.
eref
2024. augusztus 06. 21:21
A mandinál senki nem tudja, mi a különbség a fáradság és a fáradtság között?
Gullwing
2024. augusztus 06. 21:19
A másodpercek mint a férfiaknál....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!