Búcsú, emelt fővel – férfi kéziseink olimpiai döntőnek beillő mérkőzést játszottak a címvédő házigazda együttes ellen

2024. augusztus 04. 17:30

A magyar és francia válogatott ki-ki meccsen találkozott, a győztes továbbmegy, a vesztes kiesik, ezt tudtuk.

2024. augusztus 04. 17:30
Párizs, 2024. augusztus 4.
Fazekas Gergõ (b2) és Ilic Zoran (j2), valamint a francia Elohim Prandi (b) és Luka Karabatic (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjának utolsó fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 4-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor 

Óriási kihívásnak minősülő meccsen lépett pályára vaásrnap a magyar férfi kézilabda-válogatott, hiszen az olimpiai bajnoki cím védője, a francia csapat ellen lépett pályára a továbbjutásért. Az olimpiai és Európa-bajnoki cím mellett ellenfél előnyét jelezte a két nemzeti együttes legutóbbi két meccsének végeredménye, hiszen minkettőt a franciák nyerték, és mindkettőt 35-32-re. Lassan indult a mérkőzés – pontosabban – jó védekezéssel és gyenge támadásokkal, ezt jelezte, hogy a 6. percben még csak 0-2 volt az állás a franciák javára. Mi sem maradtunk azonban le, Imre Bence első próbálkozásából – egy hétméterest belőve – gólt szerzett. 

A franciák is kaptak büntetőt – nem is egyet – és be is lőtték, ezért bár zárkóztunk, a játékrész feléhez közeledve négy góllal vezetett a házigazda – időt is kért Chema Rodriguez. 

A következő támadásból sikerült is gólt szerezni, Palasics Kristóf pedig védeni tudott. Nagyon kemény küzdelem kezdődött 3-7-nél az első negyedóra elteltével! Nagyon lassan jöttek a gólok, hat perc alatt mindössze 3, de ebből kettő a mienk volt, jöttünk felfelé. A végére azonban beindult mindkét együttes, bejött az ezzel utolsó világversenyén – és talán utolsó válogatott meccsén – pályára lépő Mikler Roland, és óriásit védett, mi pedig emberelőnyből szépítettünk – sőt! hét az öt ellen még egyet szereztünk két percen belül (8-10)! 

A 29. percben egy sajnálatos baleset hosszabbította meg a játékot, Sipos és Fabregas fejeletek össze elég szerencsétlen helyzetben. Mikler újabb szuper védését követően már nem tudtunk újabb gólt szerezni, háromgólos hátrányban mehetett pihenni a magyar férfi kézilabda-válogatott (8-11). 

***

Mikler egy óriási védéssel kezdte a második játékrészt, de a másik oldalon mi sem szereztünk gól – egy ideig, mert a 33. percben Bodó érkezett és a bevert egyet. Sajnos azonban a franciák is betaláltak, kétszer is, megint négyre növelve a különbséget (9-13). Mikler Roland 60 százalékos teljesítménnyel, csodálatosan védett, ennek is köszönhettük – meg persze a támadójátékunk megélénkülésének, hogy megint csökkentettük a különbséget – Bóka gólja után Ancsin Gábor dobott óriási gólt (13-14). 

Ancsin hihetetlen formában játszott, pár percen belül a negyedik gólját szerezte (15-16), és Imre Bence egyenlített (16-16)! 

Mikler megint védett, Lékai belőtte, ezzel átvettük a vezetést (17-16), ráadásul emberelőnybe kerültünk, óriási esélyt kapott a magyar nemzeti együttes! Imre Bence érkezett ismét, és gólt szerzett, kettővel vezettek a mieink (18-16). Egy gólt szerzett ugyan az ellenfél, de következő kísérletüket megint védte Miler Roland (ez volt a kilencedik védése!), időt is kért a francia edző. 

Az 51. percben 19-19-es állásnál mi támadtunk, sikertelenül, és a franciák sajnos kontrából átvették a vezetést – Chema Rodriguez pedig időt kért. Sajnos azonban megint az ellenfél szerzett gólt (19-21). Az utolsó két percre megint négy góllal vezetett az ellenfél, szinte lehetetlen feladatot kellett volna teljesítenünk a továbbjutáshoz, öt gólt szerezni. Ez azonban sajnos minden igyekezetünk ellenére sem jött össze, 20-24 maradt az állás a végére. A magyar válogatott mindent megtett, de az olimpiai bajnok ellen nem tudott nyerni, ezzel búcsúzott a játékoktól. 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. augusztus 04. 21:33
Mint a futballnál pár hete! Csaló bírók tömege!
lynx
2024. augusztus 04. 20:29
Nem értem, miért jó, hogy kiestünk. Nem értettem azt sem két éve, hogy a kézi EB-re épített új MVM Dómban is kiestünk a csoportkörben. Nem értem, miért nincsenek személy cserék, miért nincs következménye semminek amikor van pénz paripa fegyver. Elmegyünk, játszunk, aztán ahogy esik úgy puffan, de megmagyarázzuk. Lejtett a pálya, a bírók, meg síkos a labda, meg még el fáradnánk. Pedig tudnak, csak vezetni kellene őket és fiatalítani meg a langyosokat kiszórni.
pollip
2024. augusztus 04. 20:20
A bírókat nem sikerült megvernünk .
pollip
2024. augusztus 04. 20:16
A bírók pofátlanul a franciáknak kedveztek!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!