Döntőbe jutott a férfitestű Imané Helif, a harmadik nőt is elverte

2024. augusztus 07. 06:15

A NOB nem állítja meg, más meg úgy tűnik, nem tudja.

2024. augusztus 07. 06:15

Nyitókép: Magyar Nemzet (Getty Images)

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Imané Helif bejutott a döntőbe a női 66 kg-os ökölvívók küzdelmében a párizsi olimpián, miután egyhangú pontozással legyőzte a thaiföldi Janjaem Suwannaphenget.

Hozzáteszik: a férfitestű, interszexuális Imané Helif ellen a thaiföldi Janjaem Suwannapheng derekasan helytállt, de a második menetet is 10:9-re adták Helif javára a bírák.

A harmadik menetben Helif fölénye még nyilvánvalóbbá vált,

 Suwannaphengre rá is számoltak. 

A thaiföldinek csak a kiütés jelenthetett volna győzelmet, de ettől nagyon messze volt: Helif egyhangú pontozással bejutott a döntőbe, írják.

Helif korábban a magyar Hámori Lucát búcsúztatta hasonlóan felháborító körülmények között, egyenlőtlen küzdelemben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trinitysum
2024. augusztus 07. 16:48
Mindig a férfiak rontják el a világot. Maradnak a férfi versenyek, a női pedig átalakul interszexé. Mi nők pedig nem szülünk. Haljon ki ez a rohadék emberiség.
Amon-Li-Sa
2024. augusztus 07. 14:20
Úgy emlékszem, Kovács "Kokó" István nyilatkozta,- de lehet, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség sajtótájékoztatóján is elhangzott - hogy öt sportolóról derült ki Delhiben, hogy nőként indulni akaró férfiak. A másik három neve nem hangzott el. Biztos, hogy ők is itt vannak az olimpián, csak pontozásos laza győzelemre hajtottak, nem vertek nőket orrba premier planban.
Ödenburger
2024. augusztus 07. 13:57
Tegyük hozzá, hogy bizony a legyőzött thai boxoló is elsőre inkább férfinak tűnik, mint nőnek. Ami azért nagy szó, tudva hogy Thaiföldön a magukat nőnek kiadó prostik egy jó része is valójában férfi. És így azt is kijelenthetjük, hogy a súlycsoport 4 legjobbja közül 3 sportoló nemisége is megkérdőjelezhető. Mi ez, ha nem a női sport tudatos tönkretétele? (Emlékeztetőül pedig még egy tény: sem atlétikában, sem úszásban nincs olyan versenyszám, ahol a női világcsúcs elég lenne a férfiak mezőnyében a kvalifikációra. Sem az olimpián, sem a világbajnokságokon.)
pandalala
2024. augusztus 07. 12:35
Na majd a tajföldi (lehet h szintén nem nő) ellenfele megállítja!! ... ;-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!