Bronzéremért birkózhat az olimpián Losonczi Dávid

2024. augusztus 07. 19:22

A magyar kötöttfogású birkózó a bolgár Novikov elleni elődöntőből nem jutott tovább, de még megvan az esélye az éremszerzésre.

2024. augusztus 07. 19:22
Párizs, 2024. augusztus 7.
Losonczi Dávid ünnepel, miután gyõzött az orosz származású, szerb színekben versenyzõ Alekszandr Andrejevic Komarov ellen a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a párizsi Mars-mezõ Arénában 2024. augusztus 7-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A bronzéremért birkózhat a párizsi játékokon a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Losonczi Dávid. Birkózónk az elődöntőben a bolgár Szergej Szemen Novikov ellen lépett tatamira, és óriási lendülettel kezdte a mérkőzést. Losonczi folyamatosan támadta bolgár ellenfelét, de jó pár percig nem sikerült kibillentenie Novikovot az egyensúlyából. Az iráni bíró elsőként a bolgárt figyelmeztette, a magyar birkózó pedig a földről folytathatta a küzdelmet, és kétszer is sikerült megemelnie. Megforgatni azonban sajnos nem sikerült. 

Az első menet végén 1-0-ra vezetett a magyar birkózó, és a második játékrészt ugyanolyan lendülettel kezdte, mint az előbbi menetet. A bíró most azonban a magyar birkózót figyelmeztette, és a később szerzett ponttal az ellenfél állt jobban. Az utolsó másfél percben azonban Losonczi ismét lehetőséget kapott, hogy a földön folytassa, de nem sikerült átpörgetnie az ellenfelét.

 Az ellenfél 17 másodperccel a vége előtt egy kontraámadásból kitolta Losonczit a szőnyegről, és bár a végén ő is kitolta az ellenfelet így végül nem jutott be a fináléba, azaz a bronzéremért küzdhet a párizsi olimpián.

A 24 éves magyar sportoló nagyon magabiztosan versenyzett a mai versenynapon, az első meccsén egyértelmű dominanciával legyőzte az azeri Rafig Huseynov, aki korábban 77 kilogammban olimpiai bronzérmes, 82-ben világ- és Európa-bajnok volt. A szerb Aleksandr Komarov elleni negyeddöntőben már nem volt ennyire könnyű dolga, a mérkőzés váratlanul szoros lett, és 2-2-es állásnál később szerzett ponttal győzte le ellenfelét. 

A magyar sportoló a mérkőzés végén azt mondta, ellenfele most jól felkészült belőle, de ezt a vereséget most el kell engednie, és a bronzmérkőzésre koncentrálni, hogy legyen esélye az éremszerzésre. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. augusztus 07. 22:05 Szerkesztve
sors 2024. augusztus 07. 19:27 "szaros 5 arany, gagyi 16-ak". Atyaég! Jellemzően nem leszünk már az első 10-ben. A '90-es évekre feljött a világ, de elsősorban a nálunk nagyobb vagy közel azonos népességű fejlett gazdaságok. Az USA, Kína (és a kizárt Oroszország), alattuk ott van UK, Ausztrália, Kanada, Németország, Olaszország, Franciaország, Hollandia, Japán és Dél-Korea. Ez mindjárt tizenegy, Oroszországgal 12. A 21. században stabilan ott vagyunk a 12-15. helyek valamelyikén. Ebből volt egy kilengés hátrább és előrébb két egymást követő játékokon. A régióban helyezésben és lakosságarányosan is egyértelműen kimagaslóan teljesítünk, míg pl. egy Szlovákia lakosságarányosan jóval gyengébben. A románokkal meccselünk - most éppen előttünk vannak. De mint kisebb nemzet, a lakosság arányában előzzük őket. A 4-10. pontszerző helyek mezőnyében pedig Magyarország kimagasló teljesítményt nyújt.
rugbista
2024. augusztus 07. 21:38
Elnézést kell kérnem Dávidtól. Közben nézem a pólósokat...
krisz09
2024. augusztus 07. 20:30
Mi az már, hogy ennyi meg annyi érmet elvárni! Nem elvárni kellene a jó dolgokat az életben, hanem örülni annak, ami jól sikerül. Bennem mindig munkált a versenyszellem, mégis (vagy pont ezért) tudok minden érmesnek örülni, nem csak az aranynak, és az alsóbb helyezéseknek is, hiszen az országunkban ők a legjobbak, gratula minden magyar olimpikonnak! Rengeteg tényező számit az éremnél, pl. a mezőny színvonala is, azaz a szerencse. Erősebb mezőnyben nehezebb győzni és fordítva, nem csak a befektetett munkától függ. Aki nem robot, az nem tud az év minden napján ugyanúgy teljesíteni. Ha mindenki annyit tenne bele a munkájába, amennyit az olimpikonjaink a felkészülésükbe és a versenybe, akkor hol tartanánk...
nemugatolmerkapol
2024. augusztus 07. 20:04
Volt nemrég Trombitás Kristófnak egy nagyon jó véleménycikke arról, hogy a magyar társadalom egyfajta aranybetegségben szenved az olimpiai versenyzőinket illetően. Tehát minden más érmet, helyezést lenézünk. Véleménye szerint olyan sportokban, amit csak négyévente nézünk. Nagyon igaz és nagyon igazságtalan ez a részünkről. Csak valahogy az erőn felül teljesítő fiaink és lányaink mindig elkényeztettek minket a jó eredményekkel, hogy aztán hosszú időre megint elfelejtsük őket. (Én ezzel csak szerényen gratulálni szerettem volna Losonczi Dávidnak.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!