Beszólt a NOB-nak Imane Helif miatt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke

2024. augusztus 08. 15:53

Lord Sebastian Coe „áldatlan állapotokat” emleget.

2024. augusztus 08. 15:53

Nyitókép: Mauro PIMENTEL / AFP

Miközben javában folyik a nyilatkozatháború a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) között a vitatott nemi identitású bokszolók, az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Jü-ting ügyében, Lord Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) brit vezetője nekiment a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, mert úgy véli,

a Thomas Bach elnök által irányított szervezetnek nincs világos politikája és szabályrendszere a genderkérdésben

– írta a Telegraph.

Coe, aki négy éve maga is NOB-tag, a történtek kapcsán hangsúlyozta, „olyan szabályrendszert lehetetlen alkotni, ami mindenkinek tetszeni fog. 

De fontos, hogy világosak és egyértelműek legyenek a szabályok. 

Ha nincs ilyen, akkor az lesz, ami most folyik” – hangsúlyozta.

Majd hozzátette, „öt évig dolgoztam a Brit Ökölvívó Szövetség ellenőrző bizottságában, továbbá lányaim vannak. Mit gondolnak, mi a véleményem erről a botrányról? Akárhogy is, az lenne a legfontosabb, hogy a NOB rendelkezzen egy határozott elképzeléssel és tervvel erről a kérdésről. Ami mögé oda lehet állni, és amit tűzön-vízen keresztül lehetne képviselni. 

De ilyen nincs, és ezért alakult ki ez az áldatlan állapot”.

A lap emlékeztetett, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt az első olyan sportszervezet, amelyek szabályokat alkottak a megszokottól eltérő nemi fejlődésű sportolókra. 

Ez a gyakorlatban az interszexuális, tehát valahol a férfi és nő közötti határmezsgyén helyet foglaló emberekre vonatkozik.

Később a triatlonisták és az úszók is hasonlóan szigorú szabályokat vezettek be.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, tavaly Delhiben az orosz Umar Kremljov által elnökölt IBA kizárta a világbajnokságról az algériai Imane Helifet és a tajvani Lin Jü-tinget, mert állítólag megbuktak a kromoszómateszten, és kétségek merültek fel női mivoltukkal szemben. Ennek ellenére a NOB engedélyezte nevezett bokszolók indulását a párizsi olimpián, és fokozatosan menetelnek előre.

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. augusztus 09. 09:53
Ezek férfiak, a NOB mondjon le! Szemét woke-banda!
zsolti123
2024. augusztus 08. 23:01
A díjnyertes sportújságíró, Alan Abrahamson megszerezte azokat a nemi teszteket és hivatalos leveleket, amelyek arról tanúskodnak, hogy az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Jü-ting biológiai, illetve genetikai értelemben tényleg férfi, ezért nem indulhatnának a női ökölvívók között. A Wire Sports újságírója, a díjnyertes Alan Abrahamson birtokába került a Nemzetközi Bokszszövetség három hivatalos levele, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak írtak indonézazokról a nemi tesztekről, amelyek nyomán az algériai Imane Helifet és a tajvani Lin Jü-tinget kizárták a világbajnokságokról. www.origo.hu/sport/sport-egyeni/2024/08/kiszivargott-hamori-luca-algeriai-ellenfelenek-nemi-tesztje-itt-a-bizonyitek-hogy-ferfi-dns-e-van www.3wiresports.com/articles/2024/8/3/0d4ucn50bmvbndhhqjohaneccoqueq
zsolti123
2024. augusztus 08. 23:01
KOKÓ már tavaly elmondta, hogy látta mindkét LABOReredményét, amikor még FŐTITKÁRA volt a szövetségnek. ÉS bizony MINDKÉT FÜGGETLEN labor megállapította a FÉRFI Y kromoszómát, illetve a magas tesztoszteronszintet. Szóval mijafaxt véditek még a védhetetlent baxki ???? mandiner.hu/sport/2024/08/most-akkor-ferfi-vagy-no-az-algir-bokszolo-beszallt-a-vitaba-a-neves-pszichiater-professzor-es-elmondta-a-mandinernek folyt
zsolti123
2024. augusztus 08. 22:56
Jogi lépésekkel fenyegetőznek, ha közzéteszik az algériai bokszoló nemi tesztjeit Ez az inverz fake news - azzal fenyegetőznek, hogy kiderül az igazság :-( magyarnemzet.hu/belfold/2024/08/jogi-lepesekkel-fenyegetoznek-ha-kozzeteszik-az-algeriai-bokszolo-nemi-tesztjeit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!