A női kézisek kapitánya magabiztos: Megmutattuk, hogy sokkal erősebbek vagyunk, mint ők!

2024. augusztus 01. 18:50

Golovin Vlagyimir szerint még a spanyolok felett aratott győzelemhez képest is több van a magyar válogatottban.

2024. augusztus 01. 18:50
magyar női kézilabda-válogatott

Nyitókép: Csudai Sándor / Mediaworks

A Mandiner is beszámolt róla csütörtökön, hogy női kéziválogatottunk negyeddöntőbe jutott az olimpián. Kétségtelen tény, hogy voltak megingások, a mieink végül okos, higgadt játékkal magabiztosan nyerték a spanyolok elleni meccset, így nyugodtan várhatjuk, a hollandok elleni zárómérkőzést.

A spanyolok elleni siker után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány értékelt a helyszínen az Origo Sport riporterének, Lantos Gábornak. „Nekünk nincsenek könnyű mérkőzéseink, ráadásul néha saját magunknak nehezítjük meg a dolgokat. A meccs előtt beszéltünk arról, hogy mindegy, mi történik a pályán,

de mindig legyen bennünk erő, és mutassuk meg, hogy sokkal erősebbek vagyunk, mint ők. Szerintem sikerült.

A nehéz periódusokban mindig volt valaki, aki magára vállalta a felelősséget, és akár helyzet nélkül is gólt lőtt. Azonban nem egyszerű ezeket a szituációkat százszázalékos ziccerré alakítani, szóval ehhez még bátorság és belső erő is kell, hogy valaki a kritikus pillanatokban a megfelelő döntést tudja hozni, és góllal tudja zárni a támadást.

Ma is bebizonyítottuk, hogy csapatként tudunk működni, mindenki hozzátett a győzelemhez”

– mondta Golovin Vlagyimir.

Golovin Vlagyimir szerint még a spanyolok felett aratott győzelemhez képest is több van a magyar válogatottban, és reményét fejezte ki, hogy ez a negyeddöntőben már ki fog jönni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 01. 23:57 Szerkesztve
Szép volt! Hajrá! Mindent bele! A franciáknak a döntőben vissza kell vágni!
laikus19-2
2024. augusztus 01. 22:51
Természetes, hogy a kapitány igyekszik optimista lenni, de a valóság ettől még más. Szerintem ez a csapat kihozta magából a maximumot, szombaton a hollandok ellen nem sok esélyük van, meg utána Dánia vagy Svédország ellen sem. Klasszikus felállásban (középen két átlövő, plusz irányító), hozzájuk képest jóval gyengébbek vagyunk, váratlant elsősorban a Klujber - Vámos - Simon trióval tudunk hozni. Személy szerint szinte én is mindenkit kedvelek ebből a csapatból, de amit pl. ma Klivinyi művelt, amikor 0:6-ot csináltak a spanyolok, az minden, csak nem az a színvonal, amire a továbbiakban itt szükség lenne. Annyiban igaztalan épp őt kiemelnem, mert más, vagy mások is csinálnak hasonlót. Vannak fiatal tehetségeink átlövőben is, talán majd ők a nem távoli jövőben.
Camael
2024. augusztus 01. 22:24
ez a csapat még utánpótlás körukban a rajongójukká tett
Tasi János
2024. augusztus 01. 19:28
Szép volt lányok! Hajrá! A döntőig és tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!