„A nevekből és a tradícióból nem lehet megélni!” – komoly figyelmeztetést kapott a Fradi

2024. augusztus 23. 12:42

Ilyen még sosem volt! Három kupacsapatunk is főtáblára kerülhet a nemzetközi kupákban. Van-e erre reális esély? A Mandiner által megkérdezett szakemberek elárulják!

2024. augusztus 23. 12:42
KNOESTER, Mats

Nyitókép: A Fradi nem tudta legyűrni a Boracot Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

***

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Fradi – miután a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében kiesett a dán Midtjylanddal szemben (0-2; 1-1) – az Európa Liga rájátszásába került. A bosnyák Borac Banja Luka a Groupama Arénában nem tűnt verhetetlen ellenfélnek, ám hiába dolgoztak ki több helyzetet Zachariassenék, nem tudták bevenni a remekül védő Manojlovic hálóját, így az első mérkőzés csalódást keltő 0-0-ra végződött, volt is füttyszó a meccs végén!  

Ezt is ajánljuk a témában

Nincs mese: a jövő heti visszavágón jóval hatékonyabb támadójátékra lesz szükség!

Jegyezzük meg: ha valamilyen véletlen során mégsem tudna tovább jutni a magyar bajnok, az őszi kupaszereplés így is biztosított, hiszen a zöld-fehérek a Konferencialiga főtábláján folytathatják. De erre nem is gondolunk!

A Paksi FC viszont kellemes meglepetésre derekasan helyt állt Mlada Boleslávban, a cseh bajnokság ötödik helyezettje ellen. A gól nélküli első félidő után a második játékrészben indultak be a csapatok: előbb Kinyik öngóljával a hazaiak szereztek vezetést, majd a hajrában jött Böde Dániel: előbb a beállása után két perccel rúgott egy szép gólt, majd egy remek gólpasszt adott Papp Kristófnak. Amikor már azt hittük, hogy összejöhet eg bravúr, a csehek a 97. percben egy látványos szabadrúgással egyenlítettek. Elkeseredésre semmi ok, a döntés a paksi visszavágóra marad!

Ezt is ajánljuk a témában

 

BÖDE Dániel
A rutinos Böde Dániel ismét a Paks hőse volt: alig 20 perc alatt gól és gólpassz a termés! Fotó: paksifc.hu

Őszintén valljuk be, a Puskás Akadémiának előzetesen nem sok esélyt adtuk a legutóbbi két idényben egyaránt a Konferencialiga döntőjébe jutó Fiorentinának, de Hornyák Zsolt együttese alaposan rácáfolt a kétkedőkre! Alig telt el a meccsből 12 perc, már 2-0-ra vezettek a felcsútiak!

Ezt is ajánljuk a témában

Előbb a firenzei védők összeügyetlenkedtek egy büntetőt, amelyet a válogatott Nagy Zsolt értékesített, majd a finn Soisalo is eredményes volt. Az első félidő hosszabbításában azonban szépítettek a hazaiak, majd a 75. percben már 3-2-re vezettek Amrabaték, de a PAFC nem omlott össze: a lengyel légiós, Wojciech Golla egyenlített. A lényeg: 

a Puskás Akadémia a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva életben tartotta a továbbjutási esélyeit az olasz sztárcsapat ellen!

De vajon minek tulajdonítják a magyar futball ismert szereplői kupacsapataink bravúrjait?   

 

Nyilas Elek, a Ferencváros 1995-ös BL-csapatának középpályása: A 0-0 ellenére teljesen reális, hogy a  Fradi továbbjusson 

A Ferencvárosnál az akarattal és az alázattal nyilván nem volt probléma. A játék még érthetően akadozik, hiszen nem csak új játékosok, hanm egy teljesen új szemléletű szakmai stáb is érkezett. Látni azokat a törekvéseket, amelyeket Pascal Jansen próbál átültetni: a totális támadójátékra épülő holland stílust, ám ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani. Ami a visszavágó előtt biztató: az idegenbeli mérkőzéseink mindig jobban sikerülnek, tehát a 0-0 ellenére teljesen reális, hogy a  Fradi továbbjusson, és újra ott legyen az Európa Liga csoportkörében.

Ami a Paks meccsét illeti: Bognár György a cseh rivális elleni találkozó előtt abban bízott: olyan eredményt érnek el, amely reális esélyt ad a továbbjutásra. Általában sokgólos meccseket játszanak, tetszik a bátorságuk és hogy mernek kockáztatni, ezért élvezhető futballt láthatunk tőlük, amely eredménnyel is párosul.

A Puskás Akadémia Fiorentina elleni idegenbeli bravúrja az élő példa arra, hogy nevekből és a tradícióból nem lehet megélni. Mivel Hornyák Zsolt együttese a bajnokságban is jól szerepel, a felcsútiak önbizalommal telve utaztak Firenzébe, ahol egy nagyon komoly eredményt értek el. De ahogy a Fradi továbbra is esélyesebb a Borac Banja Luka elleni párharcban, így ebben a párosításban is a Firoentina maradt a favorit... 

NAGY Zsolt
A válogatott Nagy Zsolt és a Puskás Akadémia komoly akadályt jelentett a kétszeres Konferecialiga-döntős Fiorentinának Fotó: pafc.hu 

Gellei Imre, korábbi szövetségi kapitány, a Ferencváros és a Paks ex-vezetőedzője: Az FTC igencsak halovány teljesítményt nyújtott

Úgy gondoltam, a Ferencváros könnyebb mérkőzést játszik majd, hiszen minden jel arra mutatott, hogy a Borac elleni mérkőzés nyerhető lesz. Ehhez képest az FTC igencsak halovány teljesítményt nyújtott, az idegenbeli sikerhez sokkal jobb egyéni és csapatteljesítményre lesz szükség.

A Paks döntetlenjének nagyon örültem, annak pedig különösen, annak pedig különösen, hogy Böde Dani vezérlétével menetel a csapat; neki külön is gratulálok, hiszen csodálatos teljesítményt nyújtott. Az első mérkőzésen látottak alapján a Mlada Bolesláv hazai környezetben verhető!

Természetesen számomra is nagy meglepetés volt és örültem neki, hogy a Puskás Akadémia ennyire bekezdett Firenzében, és hamar kétgólos előnyre tett szert, amely könnyen három is lehetett volna, hiszen kimaradt még egy óriási lehetőség. Ezzel együtt a Firentina remek együttes, így egy küzdelmes, jó visszavágóra számítok a Pancho Arénában. S könnyen elképzelhető, hogy három csapatnak is a főtáblán szurkolhatunk ősszel!

 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gaborsandor
2024. augusztus 23. 20:50
Magyar játékosokat a fradiba!!!!Ezt a sok falábút elküldeni vissza ahonnan jöttek!!!!!Természetesen a nagyképű vezetés is elvonulhatna!!!
Tiszafa
2024. augusztus 23. 16:53
Tudom, hogy egy új edzőnek időt kell adni. És ha nem volt nagy utálat és bizalmatlanság az előző stáb és a csapat között, akkor bizony időbe telik mire meglátszik a csapaton az új edző munkája. ez az edző meg most jött még csak ide, de... De már a harmadik meccset látva én bizony nem látok irányító játékot senkitől sem, és talán e miatt nem látom a labdás játék során, hogy mit is akarna a csapat játszani. Elképzelés nélküli és bátortalan támadó játék vagy rossz, vagy góliszonyban lévő csatárokkal. A brazil Marquinhos nagyon hiányzik. A labda nélküli védekező játék színvonala tegnapra már elfogadható volt.
kelemikes-2
2024. augusztus 23. 16:43
Nyilasi, Ebedli , Mucha - nem lesz itt már Csapat soha
Sztrovacsek
2024. augusztus 23. 14:40
„A nevekből és a tradícióból nem lehet megélni!” Tényleg? Az egész magyar labdarúgás évtizedek óta az "aranycsapat" legendájából meg Puskás nevéből él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!