Végtelenül elkeseredett a dobogóról lemaradt vívónk: „Ez biztosan kísért majd a rémálmaimban” (VIDEÓ)

2024. július 29. 08:33

Andrásfi Tibor drámai körülmények között végzett a negyedik helyen.

2024. július 29. 08:33

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról beszámoltunk, drámai körülmények között a negyedik helyen végzett Andrásfi Tibor férfi párbajtőrben a párizsi olimpián. A 25 éves magyar vívó az egyiptomi el-Szajed ellen hosszabbításos asszóban, többszöri videózás után egy tussal maradt alul.

Ezt is ajánljuk a témában

Hogy jutott el Andrásfi az éremcsatáig? A három indulónk közül a legalacsonyabbra rangsorolt magyar első asszójában a szám 2012-es olimpiai bajnokát búcsúztatta, majd egy újabb venezuelai és egy olasz versenytársat kiütve jutott el az elődöntőig, ahol óriási csatában alul maradt a japán Kano Koki ellen. A bronzasszóban Andrásfi ellenfele a francia Borrell ellen veszítő egyiptomi el-Szajed volt.

Andrásfi remekül kezdett, az első harmadban egypontos előnyt épített ki, amelyet a harmadik harmad elején kétpontosra növelt. Azonban az egyiptomi kiegyenlített, így döntetlenről fordultak rá az utolsó 2 percre. Az óriási feszültségben, síri csendben vívott meccsen újra Andrásfi ragadta magához az előnyt, majd újból egyenlített Szajed,

így következett az egyperces rájátszás, ahol az első tus dönt a győzelemről.

És végül – rengeteg videózás után – maradt a döntetlen, másfél másodperccel az idő lejárta előtt aztán el-Szajed szúrt és ez a találat a bronzérmét jelentette.

Eléggé csalódott vagyok, mert jól vívtam a nap folyamán, és egy tussal mindig nagyon rossz kikapni. Kétszer is lemaradtam az olimpiai éremről a nap folyamán, ez biztosan kísérteni fog majd a rémálmaimban”

– értékelt az olimpiai negyedik Andrásfi Tibor az M4 Sport riporterének.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. július 29. 13:55
A sporthoz is kell egy kis szerencse és ez most nem volt meg!
gyaloggos
2024. július 29. 12:52
A HELYZET az, hogy még GRATULÁLNI sincs kedvem, pedig a NEGYEDIK hely megérdemelné. AZT gondolom, később is nehéz lesz ezt feldolgozni. KÉT ilyen vereség, mint amilyen a döntőbe jutásért volt, és ez! NO, MAJD CSAPATBAN! HAJRÁ MAGYAROK!
pirip8csfalva
2024. július 29. 11:49
Biztosan a buzipropaganda megzavarta, mint sok más sportolót is a sportra való koncentrálásra.
2024. július 29. 10:59 Szerkesztve
Fog még ő aranyat nyerni, még fiatal, előtte a pályafutása legjava! Hajrá!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!