Történelmet írhat: Milák Kristóf nemsokára rajthoz áll a párizsi olimpián

2024. július 30. 09:32

A 200 méteres pillangóúszás magyar világcsúcstartója kedden már a selejtezőkben mutathatja meg, mire lesz képes a nyári játékokon.

2024. július 30. 09:32
MILÁK Kristóf

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Rengeteg versenyt, mérkőzést, selejtezőt rendeznek kedden is a párizsi olimpián, de számunkra a legjobban várt esemény az úszók versenye, ahol bemutatkozik Milák Kristóf. A legnagyobb kérdés, mire számíthatunk az olimpia, világ- és Európa-bajnokunktól, hiszen tavaly június óta inkább az uszodán kívüli dolgaival került a középpontba.

Mint ismert: a magyar klasszis nem indult a 2023-as júliusi, fukuokai világbajnokságon. Szabadságra ment, amelyről szeptember elején kellett volna visszatérnie, de végül csak január elején kezdte újra a vizes edzéseket, bár a hírek szerint sokat kihagyott azokból is. A februári dohai vb-n sem indult. Aztán a júniusi belgrádi Európa-bajnokságon végre ott volt, s 100 méter pillangón és fő számában, 200 méter pillangón is aranyérmet nyert. Aggodalomra adhatott okot az is, hogy Milák csak később, szombaton csatlakozott a magyar úszóválogatotthoz Párizsban.

Nos, ilyen előjelekkel vágott neki a 24 éves úszófenomén a párizsi olimpiának. Nagy kérdés, mire lesz ez elég. Hamarosan okosabbak leszünk. Ugyanis kedden rendezik az előfutamokat és az elődöntőket 200 pillangón a La Défense Arénában, ahol Milákon kívül Márton Richárdért is szoríthatunk. 

A Budapesti Honvéd világklasszis úszója 11 órától ugrik medencébe. 

A férfi 100 gyorson, amelyben Németh Nándor lesz a magyar induló, női 1500 gyorson pedig Jackl Vivien juthat be a másnapi fináléba.


 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. július 30. 18:20
A sporttörténelem nem történelem. Történelmi szempontból teljesen lényegtelen, hogy mi történik a sportrendezvényeken.
barkov08
2024. július 30. 11:34
Hol vannak a károgók és a szélsőjobb nácik, akik azt várták, hogy lesz terrorcselekmény? Ja, hogy ez csak a propagandisták fejében létezik? Újra és újra bebizonyosodik, hogy a Fidesz HAZUDIK és félelmet kelt mindenkiben. Szép napot mindenkinek és további jó rettegést. Remélem a kádár kockátokból ki sem teszitek a lábatokat. Sajnállak titeket.
véna
2024. július 30. 11:26
Hogy úszott? Ki látta? Mi várható délután?
bispora
2024. július 30. 11:25
Ha megint aranyat nyer, az a született tehetség vs szorgalom vitában erős érv lesz! Valahogy én sohasem a végtelen szorgalmasok oldalán álltam- az istenadta tehetség ami igazán izgalmas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!