Székely Dávid a Mandinernek elárulta, van-e esély az olimpián megdönteni a futball Eb rekordnézettségét

2024. július 26. 16:18

A kiemelkedő nézettséget hozó labdarúgó Európa-bajnokság után a párizsi nyári játékok közvetítésére is felkészült Magyarország legnézettebb sportadója, az M4 Sport. A csatorna igazgatójával beszélgettünk.

2024. július 26. 16:18
Kiss B. László

Nyitókép: Csöndör Kinga/MTVA

 

Az M4 Sporton minden magyar sportolót láthatunk élőben versenyezni a nyári olimpián?

Kiemelten készülünk arra, hogy mindenkit megmutassunk, de például már szombaton tizenkét helyszínen fognak magyarok indulni, így lehetetlenség mindenkinek a versenyét élőben közvetíteni. Emiatt is kell nemcsak az M4 Sportot, hanem az M4 Sport+-t és az m4sport.hu-t használnunk. Utóbbin további öt digitális csatornán lehet majd élőben látni azokat az eseményeket, amelyek a két adóra nem, vagy csak részben kerültek be. Ezek regisztrációhoz nem kötött, ingyenesen nézhető adások, szintén túlsúlyban magyar szereplésekkel, a kézilabda és a férfi kosárlabda tornával, valamint olyan klasszisokkal, mint Novak Djokovics vagy az amerikai tornász, Simone Biles. A több csatornának köszönhetően szimultán szurkolhatnak a magyarok a sportolóinkért. Ha éppen úgy van, akkor nem várjuk meg a meccs végét, megyünk tovább a következő helyszínre. De azt sem tartom kizártnak, hogy osztott képes verzióban oldjuk meg a közvetítést. Szóval, 

a célunk, hogy mindent megmutassunk, ami fontos magyar szempontból: legyen szó honfitársaink szerepléséről, interjúiról és remélhetőleg minél több eredményhirdetéséről.

 Az idén is a magyarok olimpiáját igyekszünk bemutatni itthon, kiegészítve azokkal az eseményekkel, ahol ugyan nem vagyunk érdekeltek, de nagy érdeklődés övezi ezeket a sportág népszerűsége miatt. Ilyenek az amerikai férfi kosárlabda-válogatott meccsei vagy a nagy teniszcsaták – mondta a Mandinernek Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

És a határon túli honfitársaink is láthatják a magyar sportolók versenyeit, sikereit? Mert például a Forma–1 közvetítéseit és a nemzetközi labdarúgókupák csoportköreinek mérkőzéseit nem követhetik.

A párizsi olimpiával kapcsolatban nagyon jó hír a szomszédos országokban élő honfitársaink számára, hogy a kábeles tv-előfizetésükkel, vagy interneten kódolatlanul nézhetik az M4 Sport élő adását. Sajnos a jogtulajdonos nem engedélyezte, hogy egész Európában, pláne a világon éljünk ezzel a lehetőséggel, de ennek a lehetőségnek a kiharcolása is fontos lépés.

A Közmédia olimpiai közvetítő csapata Párizsban
Fotó: MTVA

Mekkora stábbal vannak kint Franciaországban?

Hatvan fővel, de ebben már mindenki benne van, nemcsak a riporterek, tudósítók, újságírók, hanem a technikai személyzet is. A Kossuth Rádió ezúttal is élőben közvetíti a magyar érdekeltségű versenyeket, a Halló, itt Párizs című rendkívüli műsoruk pedig reggel 9-től követhető. Újdonság az előző olimpiához képest, hogy az idén már nemcsak a Kossuth Rádióban, hanem a június 14-én elindult Nemzeti Sportrádióban is minden részletre kiterjedően közvetítik a történéseket. A 8:40 órakor kezdődő Sportreggelben élőben kapcsolják Párizst, majd a Körkapcsolás című műsorban egész nap folyamatosan jelentkezik a rádió 12 kiküldöttje a magyar érdekeltségű versenyekről, így semmiről nem maradnak le a hallgatók.

Ha úgy vesszük, ez a hatvan fő nem is olyan sok. Emlékeim szerint 2012-ben Londonban például többen voltak, ráadásul akkor még nem volt m4sport.hu, Nemzeti Sportrádió, s nem tartozott önökhöz a Nemzeti Sport vagy az MTI.

Igen, ez igaz. Az angol fővárosban volt kinti stúdiónk is, most Párizsban nincs, nem láttuk ennek értelmét. Az M4 Sport budapesti központjában modern stúdiónk van, három műsorvezető várja majd a nézőket: délelőtt Mohay Bence, napközben Berkesi Judit, este pedig Petrovics-Mérei Andrea segít eligazodni a sportágak között, és összefoglalót is adnak a nap addigi és várható történéseiről.

És ez így olcsóbb is…

Valóban, olcsóbb mindenképpen, de én inkább azt mondanám, racionálisabb ezt így megcsinálni. Három évvel ezelőtt újítottuk fel a stúdiónkat, maximálisan elégedettek vagyunk ezzel. A foci Eb-n is látszódott, milyen szép, és mennyire funkcionálisan lehet használni. Ráadásul, ide tudunk hívni szakértőt is.

Ha már szóba hozta a nyári németországi Európa-bajnokságot, milyen nézettségre számítanak az olimpián, túl lehet-e szárnyalni a futballtorna sikerét?

Ez jó kérdés, sok mindennek kell összejönnie. A magyar válogatott meccsei az Eb-n és a berlini döntő mindent vitt. Ezek olyan nézettséget hoztak, amit tavaly és az idén sem tudott egyetlen tévéműsor sem produkálni. Nemcsak nálunk, hanem a teljes magyar televíziózásban. Ha valamelyik csapatsportágunk képviselői bejutnak a döntőbe, akkor lehet rá esély, hogy újabb nézettségi csúcsot érjünk el. De inkább azt mondom, 

a teljes napi közönségarány az, amire különösen érdemes odafigyelni. Az összejöhet, hogy az egész napot tekintve minden harmadik magyar televíziónéző az M4 Sportot választja majd átlagosan. 

Ilyen erős közönségaránnyal bármelyik csatorna elégedett lehetne.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­­­e­­l­d­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­i­ ­­p­u­n­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!