Mikler Roland tényleg lemarad a párizsi olimpiáról?

2024. július 23. 15:12

Az első körben tartaléknak jelölt, rangidős kapus sorsa is a szövetségi kapitány kezében van.

2024. július 23. 15:12
MIKLER Roland

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Felemás előjelekkel utazik a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mieink pénteken a Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésen 33–29-re kikaptak a házigazda németektől, aztán másnap jó játékkal 41–27-re verték Japánt. Chema Rodríguez szövetségi kapitány szombaton már elégedetten nyilatkozott a japánok elleni meccs után az MTI-nek.

„Nyerhetsz, veszíthetsz, de mindig száz százalékot kell kiadnod magadból. Minden nap, minden pillanatban. Ez hiányzott a németek ellen, számomra ez volt a legrosszabb. Úgy gondolom, vannak nagyon jó dolgaink, ahogyan korábban is láttuk, de a házigazdák elleni mérkőzés első félideje fekete pont volt. Nehéz meccset játszottunk a japánok elleni is, nem volt könnyű a 15 órás kezdés, de a pénteki nagy csata után keményen kézilabdáztunk. Nagyon jó első félidőt zártunk, a srácok remekül összpontosítottak, ennek nagyon örülök” – nyilatkozta a spanyol edző.

A magyar válogatott szerdán indul Párizsba, s az első olimpiai csoportmeccse szombaton lesz Egyiptom ellen. A 14 fős olimpiai keretbe nem nevezett Mikler Roland, Hanusz Egon és Rodríguez Pedro minden találkozón szerepelt, annak ellenére, hogy tartalékként készülnek a játékokra.

„Ahogyan korábban is elmondtam, a legvégsőkig kivárunk annak eldöntésével, ki lesz a 13. és ki lesz a 14. játékosunk. 

Péntekig van időnk eldönteni ezt a kérdést, de valószínűleg már kedden kiderül, kik lesznek még ott velünk az olimpián” 

– árulta el Chema Rodríguez.

A szakember az olimpia kapcsán elárulta, mindig a lehető legjobb eredményről álmodik, vagyis megpróbál aranyérmet szerezni a csapattal, ugyanakkor továbbra is hangsúlyozza: nagyon örülnek, hogy ott lehetnek a mezőnyben. „Ez nagy siker számunkra, de mindig többet akarunk, ám egyelőre csak az Egyiptom elleni első mérkőzésre figyelünk. Megpróbáljuk megnyerni azt a meccset, mert mindig azt mondjuk,

ha az első meccsen jól játszol, akkor győzhetsz, s jobb tornád lesz, mintha nem sikerül nyerni. Az első álmom és az első célom megnyerni az Egyiptom elleni meccset”

– fogalmazott Rodríguez.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!