Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mbappé sportszerűtlensége talán még Bellingham gólörömét is alulmúlja

2024. július 02. 14:02

A Real Madrid világbajnok francia csatára az öngól után ellenfele arcába nevetett a Belgium elleni nyolcaddöntőben az Európa-bajnokságon.

2024. július 02. 14:02

Nyitókép: Crystal Pix/MB Media/Getty Images

Franciaország ünnepel, a válogatott továbbjutott az Eb-n, de csak egy öngóllal tudta felülmúlni a belgákat. Történt, hogy a 85. percben Randal Kolo Muani pocsék lövése megpattant a blokkolni próbáló Jan Vertonghen lábán, s onnan jutott a labda a kapuba. Egy ilyen setesuta góllal dőlt el a továbbjutás a franciák javára, Kylian Mbappé pedig a Daily Mail szerint nem bírt magával, odarohant a szerencsétlen öngólt vétő Vertonghenhez, akinek közelről az arcába üvöltött – írja a Magyar Nemzet.

Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy azért volt előzménye a kettejük afférjának, a belga védő korábban azzal vádolta a francia csatárt, hogy feldobta magát, és a 71. percben össze is szólalkoztak egymással, ami miatt a játékvezető figyelmeztette őket. Mbappé valószínűleg innen hordozta magában a sérelmet, és amikor Vertonghen öngólt vétett, kárörvendően viselkedett vele – ettől persze még cseppet sem volt sportszerű. 

A játékvezető azonnal kérdőre is vonta a PSG-ből a nyáron a Real Madridba igazoló francia világklasszist.

A sokakat megbotránkoztató jelenet után a SportBible összegyűjtött néhány netes hozzászólást, és egyet ki is emelt:

„Mbappé semmit sem mutatott egész meccsen, aztán feldobta magát, Vertonghen pedig a nevén nevezte a dolgot. Erre Mbappé az arcában ünnepelt, miután a csapattársa mákos gólt szerzett. Micsoda p...cs.”

 – írta az egyik kommentelő szurkoló.

De nem ez volt az első sportszerűtlen gólöröm az Eb nyolcaddöntőjében, vasárnap az Anglia–Szlovákia meccsen Jude Bellingham obszcén mozdulatokat tett az egyenlítő gólja után a szlovák kispad felé. Emiatt az UEFA már vizsgálatot is indított ellene.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Eb-szereplés vegyes érzésekkel

A magyar válogatott három ponttal végül nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon. Miért nem jött össze a mieinknek a továbbjutás? Ez a realitás, vagy valami félrecsúszott? Elemzésünk.

20 órája

„Ez a torna helyre tett minket”

A magyar futball ismert alakjait kérdeztük arról, hogyan élték meg drámai fordulatokat sem nélkülöző szereplésünket az Európa-bajnokságon, és mit látnak a hátterében.

20 órája

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­p­­u­­n­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
rockercicc
2024. július 03. 00:08
Gusztustalan álarcos majomszabású féreg.
westend
2024. július 02. 22:02
jé, ez beszél..
rugbista
2024. július 02. 17:23
Kulturált, sportszerű negruk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!