Irány a Margitsziget: férfi pólósaink olasz hetekkel hangolnak az olimpiára!

2024. július 12. 15:34

A franciák legyőzése után Olaszország legjobbjai ellen szállnak medencébe Zalánkiék.

2024. július 12. 15:34

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Rangos hazai tornával folytatják az olimpiára való hangolást férfi vízilabdázóink, akik július közepén a Margitszigeten fogadják nemzetközi klasszisokból álló ellenfeleiket. A rendezőként olimpiai résztvevő franciákkal szemben a februári világbajnokság miatt volt némi elszámolnivalónk a nyitómeccsen, Vogel Soma zseniális védéseivel pedig sikerült is legyőznünk a gallokat. A Fradi kapusának parádés teljesítményével ötméteresekkel 14–12-re nyertünk. Legközelebb majd az első olimpiai csoportmeccsünkön nézhetünk farkasszemet...

Péntek este a második meccsen következhet egy igazi presztízscsata a vb-ezüstérmes olasz válogatott ellen.

Aki tehát látni szeretné hazai medencében Varga Zsolt tanítványait, igyekezzen, aki pedig nem jut jegyhez, az M4 Sport képernyői előtt izgulhatja végig az olaszok elleni, este 8-kor kezdődő csatát!

A harmadik ellenfél a japán válogatott lesz, majd a tornát követően Szicíliába utazik a csapat a felkészülés hajrájában, ahol a vb-ezüstérmes taljánokkal kétkapuzik. Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Eb-győztes spanyolokkal immár hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon az olimpia előtti érdemi szakasz.

Az olaszok ellen tehát itthon és idegenben is felmérhetjük, hol tartunk, ám a valódi erőpróba majd úgyis Párizsban vár a mieinkre.

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek a tornán.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!