Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Így készül az olimpiára az új Egerszeginek kikiáltott magyar csodaúszó, aki 12 másodperccel verte Hosszú Katinkát az ob-n (VIDEÓ)

2024. július 03. 17:27

A 15 éves Jackl Vivien még korosztályos szinten is idősebbekkel versenyez.

2024. július 03. 17:27
Budapest, 2024. április 11.
A gyõztes Jackl Vivien a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 11-én.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

A 15 éves magyar szupertehetség, Jackl Vivien aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a Vilniusban zajló junior úszó Európa-bajnokság keddi nyitónapján. 

A párizsi olimpiára készülő magyar versenyző, akit sokan már az „új Egerszegi Krisztinaként” eméegetnek 4:39.28 perces Európa-bajnoki rekorddal, több mint három másodperces előnnyel nyerte a számot, amelyben a felnőttek között két hete ezüstérmet nyert a belgrádi kontinensviadalon.

Győzelmének fényét emeli, hogy a délelőtti előfutamokban másfél órán belül állt rajthoz a két legbrutálisabb számban: előbb 400 vegyesen, majd 1500-on is döntőbe jutott. Utóbbi számnak szerdán rendezik a fináléját. 

Jackl Vivien
Jackl VivienA 2008-ban, Budapesten született sportoló a Tatabányai Vízmű úszója. Nevelődzője Sirkóné Kocsis Márta. Jackl Vivien 4 évesen kezdett el úszni, és tehetsége gyorsan megmutatkozott, így mindig a korosztályánl idősebbekkel együtt versenyzett. Fiatal kora ellenére idén 400 méter vegyesen egyéni rekordját 6 másodperccel megjavítva országos bajnok és olimpiai résztvevő lett (ezen a versenyen egyébként 12 másodpercet vert minden idők egyik legjobb magyar úszójára, Hosszú Katinkára). A 15 éves úszót sokan az „új Egerszegi Krisztinaként” emlegetik – nem csoda, hiszen korábban megdöntötte a legendás olimpikon korosztályos rekordját. Edzője pdeig legutóbb Michael Phelpshez haolnlította a versenyzőt. Jackl Viven idén először felnőtt európa-bajnoki címet nyert a belgrádi úszó Eb-n 1500 méter gyorson, egyben itt is elérte az olimpiai szintidőt, ezzel megszerezve a jogot, hogy részt vegyen a párizsi játékokon. 

Jackl Vivien korábban a Mandinernek adott interjúban elmondta, mivel nagyon jól sikerült a felkészülése, edzőjével együtt számítottak arra, hogy sikerül az olimpiai szint, de az eredmény mindkettejüket meglepte.  elmondta azt is, hogy mivel még nem vett részt olimpián, egyelőre nem tudja, milyen lesz ott versenyezni, de próbál lélekben felkészülni. Egyébként nyugodt típus, ha zenét hallgat úszás előtt, az ellazítja, és próbál kizárni minden külső körülményt, csak magára koncentrálni.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­d­ ­a­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. július 03. 17:31
Sok sikert kívánok Vivien! Aranyat Párizsban! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!