Hihetetlen család, rendhagyó sikerek: elkerülik egymást a Pupp lányok Párizsban?

2024. július 23. 18:15

Két különböző sportágban szeretne csúcsra érni az olimpián a judós, Pupp Réka és kajakozó húga, Pupp Noémi. Mandiner-sztori!

2024. július 23. 18:15
Szabó Péter

Fotó: Team Hungary Facebook-oldala

Egészen rendhagyó családi történet a Pupp famíliáé: a lányok, Réka és Noémi gyerekkorukban még csak álmodoztak róla, hogy mindketten részt vehetnek egy olimpián, az álom pedig most valóra válik. Sőt, mi több, Réka az első magyar sportolóként érkezett meg idén az olimpia faluba.

Hallottunk már olyanról, hogy a testvérek mindketten olimpikonok lesznek, gondoljunk csak a vízilabdázó Varga Dánielre és Dénesre, vagy az úszó Verrasztó Dávidra és Evelynre, de szintén különleges a téli olimpia sztárjainak számító Liu fivérek esete. Az azonban közös bennük, hogy azonos sportágban jutottak a kiválasztott legjobbak közé. A paksi Pupp lányok, Réka és Noémi viszont nem. Két különböző sportág legjobbjai: a 28 éves Réka judós, míg két évvel fiatalabb húga, Noémi kajakozik. A két nővérnek van egy amerikaifocizó öccse is, aki még tanul. Mint a lányok mondják, ő az ész a családban. Három sportoló, három különböző sportágban – miközben úgy mesélik, a szülők egyáltalán nem sportosak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozó már a tokiói olimpián is ott lehetett, az 52 kilogrammos súlycsoportban az ötödik helyen végzett, kajakozó húgának azonban ez lehet az első ötkarikás élménye.

„Nagyon jó napjaink vannak mostanában. Amikor kikísértem Rékát a reptérre, akkor már ízlelgettem, milyen is lesz a párizsi utazás. Izgalmas heteknek nézünk elébe, de mindketten a saját dolgunkra fókuszálunk, a drukkolást pedig ráhagyjuk a család többi tagjára” – mondta a Mandinernek a vízen bizonyító klasszis.

„Gyerekként játszottunk egymással és a gondolattal, hogy mindketten ott lehetünk az olimpián,

ott motoszkált a fejünkben, hogy Réka judóban, én pedig kajakban jutok ki az ötkarikás játékokra.

Akkor még csak játékként gondoltunk erre, aztán ahogy idősebb lesz az ember, és megtapasztal néhány dolgot, rájön, hogy ez nem csak játék. Gyerekként még játékként kellett felfognunk, az rendben is volt, de azóta már más a helyzet” – fordította komolyra a szót a kajakozó.

 

Pupp Réka 7 éves korától, iskolás kora óta judózik, kezdetben a húga is ki akarta próbálni, de a szülők nem akartak testvérharcot, így végül előbb az oviúszásra íratták be, majd amikor megerősödött bennük, hogy valamilyen vízi sport állna jól a kisebbik lányuknak, a paksi kínálatból a kajak mellett döntöttek.

„Pakson nagyon jó társaság alakult ki, Élveztem, hogy amikor beülök a hajóba, akkor minden rajtam múlik. Biztonságos keretek között azt csináltam a Dunán, amit szerettem volna. Ez volt igazán vonzó a számomra.

A Réka által elvégzett munka pedig csak még elszántabbá tett engem is, látni azt, hogy ő már megjárt egy olimpiát, hatalmas motivációt jelentett”

– mesélte Pupp Noémi a Mandinernek.

Ezt is ajánljuk a témában

Pupp Réka tehát már Párizsban készül, az első magyar delegáció megérkezése azonban nem volt zökkenőmentes: az Orly repülőtéren kisebb pánik tört ki egy gyanús csomag miatt, de a biztonsági erők végül úrrá lettek a helyzeten. Réka július 28-án vasárnap kiemeltként lép tatamira az 52 kilogrammosok mezőnyében, majd augusztus 3-án szombaton a vegyes csapat tagjaként szeretne minél tovább menetelni. Pupp Noémi két számban is hajóba száll 500 méteren, a K-2-es és a K-4-es egységnek is a tagja. Szerencsés esetben augusztus 6-án, 8-án és 9-én is lapátolhat a társaival.

„Jó kiemeltnek lenni, de semmit sem garantál. A legjobb nyolcon kívül is rengeteg nagyszerű dzsudoka van, nagyon sűrű a mezőny. Abban segíthet, hogy esetleg egy fordulóval később kezdhetek, mint néhányan, de ez csak a sorsoláskor dől el. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha ismét ötödik lennék, csalódásként élném meg. Nem csak azért, mert nem javíta­nék az előző olimpiához képest, hanem mert egy érmes meccsről vesztesen lejönni borzasztó érzés.

Nem abban gondolkodom, hogy ötödik legyek, vannak konkrét céljaim, de ezeket megtartanám magamnak.

Annyit mondhatok, nem írnám alá az ötödik helyet” – fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjújában a tokiói ötödik Pupp Réka.

„Azt beszéltük Rékával, hogy nagyon szerencsés helyzet, hogy nem egyszerre vannak a versenyeink, mert így igazán át tudjuk élni a másiknak való szurkolást” – mosolygott Noémi, aki a kiutazás előtt még itthonról szurkol a nővérének.

Ideális esetben Réka tehát már éremmel a nyakában szurkolhatná ki húga dobogót érő produkcióját a kajak-kenu pálya melletti lelátón, de ne szaladjunk ennyire előre!

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­s­z­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­e­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
pollip
2024. július 22. 22:03
Hajrá Lányok:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!