Ha nem veri bele a fejét a falba, olimpiai bajnok lesz a magyar úszó

2024. július 23. 17:54

Kós Hubert a 200 méter hát világbajnokaként, Micheal Phelps edzőjének útmutatásai alapján felkészülve áll a rajtkőre Párizsban.

2024. július 23. 17:54
KÓS Hubert
Vámos Tamás

Nyitókép: A vb-arany után jön az olimpiai elsőség? Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Az élete második olimpiáján induló úszó az nso.hu-nak adott nyilatkozatában többek között kiemelte: a közelmúltban azért is váltott, mert Magyarországon már nem tudott fejlődni.

Nem volt kivel versenyeznem az edzéseken, és el is bizonytalanodtam, mert nem tudtam, mi a fő számom. Amerikában világossá vált minden, és sokkal jobb is”. 

– fogalmazott. Noha világbajnokunk azzal is tisztában van, hogy „amit Fukuokában csináltam, Párizsban kevés lesz. Bob Bowman arra tanít, hogy sohasem az eredményt kell hajszolnom, csak a munkára szabad figyelni, mert az visz majd el az eredményhez”.

WLADÁR Sándor
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is sokat vár Kós Huberttől Párizsban Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A túlzott elvárással kapcsolatban Hubert megjegyzi: „elvégeztem a munkát, nagyon nehéz egy éven vagyok túl, amelynek során 

minden egyes nap úgy feküdtem le és másnap úgy keltem fel, hogy csak az olimpiára gondoltam, és ma már úgy vágok neki egy versenynek, hogy ugyanazt kell csinálnom, mint az edzéseken. Izguljon az, aki nem végezte el a munkát!”

Klasszis versenyzőnk hozzáteszi: „önbizalom és magabiztosság terén sokat fejlődtem. Régebben azt ugyan tudtam, hogy jól edzettem, de abban nem voltam biztos, hogy a tökéletes úton járok, hogy jó eredményt érjek el. Az volt bennem, akadnak nálam jobbak. Akiket persze mindig meg akartam verni, de legbelül azt is éreztem, erre kevés az esélyem. Amerikában viszont a legjobbakkal edzek együtt és ha a hétköznapokban képes vagyok őket legyőzni, akkor ez versenyen is sikerülhet”.

A teljes interjút ITT olvashatja el!

Érdekesség: a közelmúltban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Mandinernek adott nagyinterjújában elárulta: Kós Hubertnek azért is összejöhet Párizsban az újabb kiemelkedő eredmény, mert „nincs rajta lelki teher”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­u­­n­­c­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Búvár Kund
2024. július 23. 18:39
Amúgy a kb ugyanakkora eséllyel induló legnagyobb ellenfele edzője is ugyanaz, mint az övé... Tehát csak óvatosan. Inkább úgy mondanám, hogy aranyesélyes.
VeressZoltán
2024. július 23. 18:22 Szerkesztve
"Izguljon az, aki nem végezte el a munkát!” Háát Milák nem úgy készült, mint általában a többi úszó, ezért némi szkepszissel vegyes izgalommal várom, szurkolok neki, de ő egy excentrikus zseni.
csubi2023
2024. július 23. 18:01
Mandi: a hátúszók nem rajtkőről indulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!