Mészáros beállította minden idők legjobb magyar összetett tornaeredményét az olimpián! (VIDEÓ)

2024. július 31. 17:58

Az egyetlen magyar férfi tornász, Mészáros Krisztofer kitett magáért a párizsi olimpia összetett döntőjében, a kilencedik helyen végzett.

2024. július 31. 17:58

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A párizsi olimpia egyetlen magyar férfi tornásza, Mészáros Krisztofer ott van tehát a párizsi olimpia összetett döntőjében. Edzője szerint a sportolónak van esélye a selejtezőhöz képest előrelépni, hiszen több szeren is maradt benne tartalék. A győri versenyző a szombati kvalifikációban 82,798 ponttal a 14. helyen zárt, és így tagja a 24-es finálénak.

„Krisztofer kiegyensúlyozott és élvezi az olimpia minden percét. Volt egy kis ideje városnézésre. Egy-két nevezetességet is meglátogatott, járt az Eiffel-toronynál és a Diadalívnél.

Úgy gondolom, hogy jó esélye van előrelépni a selejtezőhöz képest. Több szeren is maradt még benne tartalék”

– mondta a magyar szövetség keddi közleményében edzője, Szűcs Róbert.

Mészárost megelőzően magyar tornász 1996-ban, Atlantában volt összetett döntős. Akkor Supola Zoltán 22. lett.

A 22 éves magyar tornász tehát gyűrűn kezdett, szép gyakorlata végén minimális korrigálása volt a leugrásnál, így 13,400 pontot kapott, innen folytathatta a finálét a nemzetközi szersorrendnek megfelelően. Krisztofer ugráson sokkal jobb gyakorlatot mutatott be, mint a selejtezőben, 14,400 ponttal jutalmazták a pontozók. Ezt követte a korlát, amelyen nem volt komolyabb hiba a gyakorlatában, a leugrásnál azonban volt egy ellépése, de így is 14,300 pontot kapott. A nyújtón is szinte tökéletes gyakorlatot mutatott be a magyar tornász, jutalma 13,666 pont lett. Kedvenc szerén, a talajon a szakemberek szerint ott van a legjobbak között, ezúttal 13,933 pontot gyűjtött a gyakorlatára. Következhetett a záró szer, a lólengés, amely előtt az összetett kilencedik helyén állt! Lovon tökéletes gyakorlatot prezentált az ifjú magyar, 14,100 pontot kapott, amely jóval több, mint a selejtezőben. Végül 83,899 pontos eredménnyel szerezte meg az előkelő kilencedik helyet!

Ezzel beállította Csollány Szilveszter 1992-es eredményét, minden idők legjobb magyar összetett helyezését az olimpián!

„Egész jól meg tudtam csinálni minden gyakorlatomat és úgy gondolom, hogy csak nagyon apró hibák voltak ebben a versenyben és a maximumot ki tudtam hozni a felkészülésből a selejtezőben és itt most a döntőben is. Bíztam benne, hogy az első hatban fogok tudni végezni, de olyan erős mezőny gyűlt most itt össze, hogy ez nem jött össze.

Ezzel a közel 84 ponttal Európa-bajnokságot lehet nyerni, ezúttal viszont csak kilencedik helyet ért”

– jegyezte meg Mészáros az MTI-nek, aki azt is elmondta, hogy volt olyan gyakorlata, amit jobbnak érzett annál, mint amennyi pontot kapott rá, ám ez nem bosszantja.

Mészáros Krisztofer a jól sikerült olimpiai bemutatkozás után már a 2028-as Los Angeles-i játékokra tekint előre, melyen úgy véli, jobban szerepel majd, mint Párizsban.

Nem gondolom, hogy a mezőny eleje elérhetetlen távolságban lenne és bízom benne, hogy Los Angelesre oda fogunk érni a dobogóra”

– mondta zárásként a 22 éves tornász.

Czifra Bettina Lili a csütörtöki női összetett döntőben érdekelt, míg Mészáros korláton, Bácskay Csenge pedig ugrásban tartalék.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. augusztus 01. 07:38 Szerkesztve
Bravó Krisztofer ! Szuper volt ! Büszkék vagyunk rád ! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺
The Loner
2024. augusztus 01. 07:34 Szerkesztve
Bravó Krisztofer ! Szuper volt ! Büszkék vagyunk rád ! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺
gyaloggos
2024. július 31. 20:53
5m007h 0p3ra70r! NA ja, csak hát létezik a LABDA is, amivel nagyon szórakoztatóan lehet sportolni!, akár kézzel, akár lábbal! SZENVEDNI sem kell, ahogyan pl. a tornánál!
5m007h 0p3ra70r
2024. július 31. 20:14
>>gyaloggos 2024. július 31. 19:51 A selejtezőket nézvén az jutott eszembe, ŐRÜLT sok meló van ezekben a gyakorlatokban.<< Nem is hinné az ember, hogy mennyi. A testnek memorizálni kell az izmokban a helyes mozdulatokat. És még az sem garancia semmire. Fizikai és pszichikai koncentráció, állóképesség. Ha hibázik, sérül, abba évek munkája veszhet oda. >>EZ mindig eszembe jut, soha nem értettem, hogy lesz valaki tornász.<< Úgy, hogy 4 éves korában elkezdi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!