A magyarok számítanak a legtöbb aranyéremre

2024. július 27. 14:28

Mi vagyunk a legoptimistábbak, míg a szlovénok a leglelkesebbek az olimpiát illetően.

2024. július 27. 14:28
Excitement Builds In Paris For 2024 Olympics

Nyitókép: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Pénteken a megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az augusztus 11-ig tartó párizsi olimpia. A CEPER Kutató, Médiafigyelő és Tanácsadó Zrt. közelmúltban végzett közvélemény-kutatása alapján a közép-európai térségben Szlovénia a leglelkesebb ország, ahol az eseményeket figyelemmel követik majd az emberek, a szerbeket érdekli leginkább kizárólag a honfitársak teljesítménye, míg a szerzett aranyérmek számát illetően a magyarok a legoptimistábbak – adta hírül az Index

A közvélemény-kutatás a nyári olimpiai játékok iránti érdeklődést vizsgálta, és a tizenkét résztvevő európai országban különböző szintű lelkesedést mutatott. 

Jelentős különbségek láthatóak abban, hogy a különböző országok lakosai hogyan tervezik követni a sporteseményeket, de az kijelenthető, hogy Közép-Európa olimpiai lázban ég.

 

A felmérésből kiderült, hogy Szlovénia bizonyult a leglelkesebb országnak, ahol a válaszadók 77 százaléka tervezi szoros figyelemmel kísérni az olimpiát. Szinte ugyanekkora az érdeklődés Horvátországban és Montenegróban, ahol a lakosság 75, illetve 68 százaléka tervezi nézni az eseményeket.

A nemzeti büszkeség erősen megjelent a kutatásban, ugyanis sok válaszadó csak akkor fogja figyelemmel követni a játékokat, mikor a saját honfitársai versenyeznek. Ebben a kategóriában Szerbia vezet, a szerb válaszadók 36 százaléka csak akkor fogja nézni az olimpiát, mikor saját országának sportolói lesznek reflektorfényben. 

Az aranyérmek szerzésével kapcsolatban a megkérdezett országok többsége bizonytalan. Átlagosan a válaszadók 23 százaléka nem tudott választ adni, de emellett sokan optimisták voltak a kérdést illetően. 

A 0-tól 10 feletti skálán Magyarország volt az első ország, ahol a válaszadók 16 százaléka 10-nél több aranyérmet várt

 – így kijelenthető, mi vagyunk a legoptimistábbak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. július 29. 13:10
így van ez minden mással is. folyamatosan nyerésben leszünkben vagyunk, le fogjuk uralni a világot, meg fogjuk előzni ausztriát, mindenki a lábunk előtt fog heverni.
kukasmacska
2024. július 28. 20:05
Nagyon ostoba ez az aranyérem mánia. Ha mondjuk lenne 12 aranyérmünk 4 sportágban, az szerintem sokkal kevesebbet "ér", mintha a másik két éremből lenne 20, és 7-8 sportág hozná össze. Arról nem beszélve, hogy egy ezüst- vagy bronzérem mögött is hatalmas teljesítmény van, semmivel sem kevesebb, mint amit a bajnok nyújtott.
Ernest01
2024. július 28. 12:32
Azért mert teleFostok mindent is,Ti itt páran,attól még nincs lefutva ez az olimpia. Hajrá Magyarok!
Aegopolis.
2024. július 28. 07:36
A teljesen irreális helyzet- és önértékelés elég régóta jellemző ránk. És ezt ráadásul képesek vagyunk "optimizmusnak" beállítani...🥴
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!