Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Végre megszólalt a Liverpollal kapcsolatban Xabi Alonso

2024. június 05. 20:44

A leverkuseni sikeredző egyelőre nem igazol Szoboszlai Dominikékhez. Azt is elárulta, miért nem lett egykori angliai klubja vezetőedzője. Az is kiderült, miért nem bánja, hogy kikaptak az Európa Liga döntőjében.

2024. június 05. 20:44
null

Nyitókép: Facebook/bayer04leverkusen

***

Sokan biztosra vették, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, Liverpoolba, és átveszi a nyolc év után távozó menedzser, Jürgen Klopp helyét. Nem is volt alaptalan a feltételezés, hiszen a játékosként az angol bajnoki cím kivételével megnyert 42 éves edző szorosan kötődik a Vörösökhöz, ráadásul első felnőttcsapatával lenyűgöző teljesítményt produkált. Az új spanyol sztáredző most megtörte a csendet.

Ez a zárt ajtók mögött marad” – utalt a CNN-nek adott interjújában sejtelmesen arra, hogy tényleg tárgyalt-e a Liverpool képviselőivel. A szezon közben a Bayer Leverkusennel szerződést hosszabbító Alonso elárulta, egyelőre nem vágyik új kihívásra.

„Minden döntésnek alaposnak kell lennie. 

Tényleg gondolni kell mindenre. És ez a döntés inkább arról szólt, amim van, nem pedig arról, hogy mi hiányzik.

 Az biztos, hogy a Liverpoolhoz fűződő kötelékem megvan és még mindig ott van. Tehát ezzel nincs semmi probléma.”

Ezt is ajánljuk a témában

Közismert, hogy Arne Slot lesz a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool edzője. a holland jó referenciákkal érkezik a Feyenoord Rotterdamtól. Xabi Alonso viszont egy szinte tökéletes idénnyel hatalmasat lépett előre a szakmai és a népszerűségi ranglistán. Rekordot jelentő 52 tétmérkőzésen maradt veretlen a 2022 őszén a Bundesliga alsóházában átvett Leverkusen, amely úgy lett német bajnok és kupagyőztes, hogy nem kapott ki.

A csapatban nem annyira a veretlenségről volt szó, hanem inkább a látványos számokról, amiket produkáltunk. A média gerjesztette ezt az izgalmat, ahogy haladtunk előre. Még egy meccs, még egy. 42, 43 és folytatódik. Ez tehát némi nyomást helyezett ránk, ám jobban szeretünk rövid távú feladatokra koncentrálni.

A Bayer Leverkusen egyetlen vereséget szenvedett el a teljes idényben, az Európa Liga döntőjében a – Liverpoolt is kiejtő – Atalanta 3-0-ra nyert, s az olasz csapat megfosztotta veretlenségétől és a triplázás lehetőségétől a „gyógyszergyáriakat”. 

„Ez foci. A kivételes dolog valójában az általunk produkált 52 meccses veretlenség volt. A vereség kezelése a munkánk része. Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom. Az a megérzésem, hogy attól a meccstől jobb edző, jobb menedzser leszek, mintha tripláztunk volna. Ezeket a tapasztalatokat nem felejti el az ember, és felhasználhatja a jövőben. Jelen pillanatban ez fáj, nagyon fáj, de hasznos lesz a fejlődésem szempontjából” – mondta Xabi Alonso, aki ha egyelőre nem is lesz egykori csapata trénere, de a Bajnokok Ligájában akár találkozhat a Liverpoollal – a Bayer Leverkusen vezetőedzőjeként.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tárkány Álmos
2024. június 05. 22:42
Xabi nem "B" ligás - neki a Liverpool nem szint. Jövőre ő váltja Ancelottit a Realnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!