Németország
ÉLŐ
Dánia

Vége a matekozásnak, a szurkolók ki vannak akadva a portugálokra, beindult a román hergelés

2024. június 27. 06:23

Sem az angolok, sem a portugálok nem tettek szívességet a záró körben.

2024. június 27. 06:23

Fotó: Tom Weller/DPA PICTURE-ALLIANCE via AFP

Napokon keresztül lázban tartotta az országot az a többismeretlenes egyenlet, hogyan juthat tovább a legjobb csoportharmadikok között Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságon, szerda estére azonban eldőlt, hogy sehogy. Hétfőn Olaszország megtette azt a szívességet, hogy nem kapott ki Horvátországtól, kedden azonban az angolok nem győzték le Szlovéniát, szerdán pedig a csoportelső portugálok kikaptak Georgiától, így Marco Rossi csapata hivatalosan lemaradt a folytatásról.

A gólkülönbségünk -3, míg a továbbjutó csoportharmadikoknak egyaránt 0.

A szakértők egybehangzó véleménye szerint a svájciak elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség döntött, annak a találkozónak is az első hatvan perce, ahol alulmúltuk a valós tudásunkat. Ezt követően hiába javult fel a nemzeti csapat, csak hátrányból futottunk az eredmény után.

Ezt is ajánljuk a témában

Az MLSZ közösségi oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé a búcsút követően:

„Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb csoportharmadik közé, és nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Folytatás ősszel a Nemzetek Ligájában.”

A poszt alatt a szurkolók nagy százalékban hálásak a srácoknak az Eb-n szerzett élményekért, nyilván elsősorban a skótok legyőzése utáni euforikus pillanatokat emelik ki, de nem mennek el szó nélkül az angolok és a portugálok vállalhatatlan játéka és hozzáállása mellett sem.

Nem a továbbjutásunkhoz kellett csoda, hanem ahhoz, hogy ne jussunk tovább, de sajnos megtörtént…”

– írja egy csalódott szurkoló, míg más úgy fogalmazott a portugálok záró körös veresége kapcsán:

„Ez bunda volt, nem is akartak játszani. Remélem az első meccsen búcsúznak”, de olyan is volt, aki szerint „Portugália ezúttal piszkos focit játszott”.

Egy optimista szurkoló a pillanatnyi csalódás ellenére is kijelentette, töretlenül bízik a csapatban: „Én személy szerint csalódott vagyok, de a bérletem megvan őszre!”

A továbbjutást ünneplő román szurkolók közben zászlójuk és csapatképük lobogtatásával igyekeznek az orrunk alá dörgölni a poszt alatt a tényt, miszerint ott lesznek a legjobb 16 között, a hergelésnek azonban nem ültek fel honfitársaink, akik elsősorban – nagyon helyesen – a mieinkkel vannak elfoglalva.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 689 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. június 28. 11:51
Iref 2024. június 28. 06:32 Tévedsz. "Csak a rend kedvéért": AKKOR SEM döntöttek jól, mert - a foci javára - iszonyúan elfogulttá vált sportújságírás. Ezt mutatja az Év Sportolója díjazottak változása: 2020-ig az adott évben, az illető sportágban elért TELJESÍTMÉNYEKET hasonlították össze, KORREKT módon. Így a világsztár ALBERT FLÓRIÁN, aki volt BEK gólkirály, volt az Év labdarúgója, 67-ben ő kapta az Aranylabdát, egyszer SEM lett az Év Sportolója. (1965-ben Zsivótzky lett, 66-ban Balczó, 67-ben a birkózó Kozma.) 2023-ban viszont Szoboszlai D. focistát másodszor is az Év Férfi Sportolójává (mellette a fociválogatottat az Év Csapatává, Rossit az Év Edzőjévé) választották. Pedig Szoboszlai NEM lett világbajnok (sem Európa-bajnok), és NEM VOLT a világ legjobbja a sportágában. Azok viszont, akiket - szemét módon - Szoboszlai mögé soroltak: Kós Hubert, Zalánki Gergő (meg a háromba be sem vett Koch Máté), na, ők 2023-ban a világ legjobbjai voltak a sportágukban. (:-(((
BBrutus
2024. június 27. 23:31
Saját erőből kell tovább jutni és nem arra várni, hogy egy másik csapat juttat tovább.
JohnnyBeGood
2024. június 27. 23:27
Igazából többet kellene matekozni....a magyar focistáknak. Ha nem a tanulatlan butaság számítana menőnek köreikben, - hanem a műveltség - akkor a pályán is képesek lennének egyszerűbb, sőt, összetettebb szituációk megoldására is. Így csak csoszognak föl le és koncepció nélkül rugdossák a labdát. Visszasírom Geráékat, ott még volt némi spiritusz. Kovács Kokó István bajnokunk pedig professzor lenne ezek között.
zbencus-2
2024. június 27. 14:55
Érdekes volt az angol - szlovén, és nem furcsa, hogy az UEFA elnök szlovén. Hmmm!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!