Svájc
ÉLŐ
Olaszország

Kiestünk. Grúzia megverte Ronaldóékat – búcsúzik az Európa-bajnokságtól a magyar válogatott

2024. június 26. 22:59

A törökök megverték a cseheket, de ez nem volt elég a továbbjutásunkhoz, mert a grúz együttes mindenkit meglepett.

2024. június 26. 22:59
Cristiano Ronaldo centre-forward of Portugal and Al-Nassr FC reacts during the UEFA EURO 2024 group stage match between Georgia and Portugal at Arena AufSchalke on June 26, 2024 in Gelsenkirchen, Germany.

Nyitókép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 2024-es Eb csoportmeccseinek utolsó fordulójában Portugália Grúziával, a cseh nemzeti csapat pedig a törökökkel játszott, és a magyar labdarúgó továbbjutását illetően döntő szempont volt, milyen eredmény születik. Amennyiben a portugálok nem szenvednek vereséget, a csehek pedig nem nyernek – vagy legalább 3 góllal verik meg a törököket, a mieink is továbbmennek. 

Az F csoportban a Cristiano Ronaldo vezette portugál együttes már biztos továbbjutott, a második helyért pedig a törökök és a csehek vannak versenyben. Előbbi együttesnek elég egy döntetlen, a csehek viszont győzelmi kényszerben léptek pályára szerda este, hiszen amennyiben nem nyernek, legfeljebb 2 ponttal végezhetnek, és kiesnek. A törökök 3 ponttal és –1-es gólkülönbséggel álltak, a magyar válogatott mindössze akkor lehet náluk jobb, ha minimum 3 gólos vereséget szenvednek.

A magyar labdarúgó-válogatott szempontjából kedvezőtlenül indult a szerda esti grúz-portugál találkozó a 3. csoportkörben, hiszen a Napoli támadója, Khvicha Kvaratskhelia a 2. percben gólt szerzett Ronaldóékkal szemben. 

A török-cseh mérkőzésen ellenben a mi szempontunkból pozitívan alakultak a dolgok – a csehek játékosa, Antonín Barák a 20. percben beszedte második sárga lapját, ezért a bíró leküldte a pályáról, és előnybe került a török együttes. 

Ezt is ajánljuk a témában

A cseh válogatott emberhátrányban is nagyon keményen küzdött, ennek eredményeként pedig fölénye ellenére sem tudott gólt szerezni a török labdarúgó-válogatott az 1. játékrészben. Az 52. percben azonban már nem volt esélye a cseh együttesnek, Calhanoglu révén gólt szerztek a törökök. A csehek azonban nem adták fel, és a 66. percben meg is lett az eredménye, Soucek tudott egyenlíteni. 

A másik mérkőzésen a mieinkre nézve még rosszabbul alakult az eredmény, hiszen a grúz válogatott tizenegyest rúghatott, és Zsorzs Mikuetadze élt is a lehetőséggel. 

Ezzel a grúzok kétgólos előnybe kerülve a portugálokkal szemben, akik annak ellenére, hogy Cristiano Ronaldo ott volt a kezdőben nem tudtak föléjük kerekedni. 

A portugáloknak ez egyébként mindegy volt, hiszen 6 pontjukkal még a meccs előtt biztos volt részvételük a nyolcaddöntőben, de a kétgólok vereséggel azért vélhetően nem elégedettek – Cristiano Ronaldo biztosan nem, hisz presztízsveszteséget is jelent. 

A magyar labdarúgó-válogatott szempontjából viszont nagyon szomorú eredménnyel ért véget az Eb 3. csoportköre, hiszen a grúzok győzelmével búcsúzik az Európa-bajnokságtól a nemzeti együttes. 

Törökország a mérkőzés végén, a 91. percben Tosun révén ismét vezetést szerzett, ezzel pedig második helyen végzett a csoportban. Az eredmény azt jelenti, hogy török-osztrák és portugál-szlovén meccseket rendeznek a nyolcaddöntőben. 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 800 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 27. 14:51 Szerkesztve
Nem Grúzia verte meg Portugáliát, hanem Portugália feküdt le, és veszítette el a meccset. Különben a non-combat, vagyis a teljesen motiválatlan, számító játék az eddigi 36 meccs körülbelül40 százalákát jellemezte. Nulla játékszínvonal, nulla foci. Ez a mostani EB, nagyon kis kivétellel. Aztán meg jön az a lista, amelyen rangsorolják a csapatok pénzben való értékét. Csak úgy röpködnak a tíz- meg százmilliók, egy csomó gyenge vagy közepes focistával, mi meg csak bambulunk, mint a birkák! Elegem van ebből a szánalmas cirkuszból, pont olyan, mint a brüsszeli bagázs, semmi több! Egy ilyen igazságtalan, unalmas és már rendszerében is kompromittált turnét nem is nézek többé! Elegem van! Egyedül Rossi mestert sajnálom, mert ő bízott abban, hogy továbbjuthatunk, de hát ilyen körülmények között szó sem lehet róla. Adják oda már most a kupát és a gólkirályi címet annak, aki ki van előre jelölve! Lakjanak jól!
Hobby024
2024. június 27. 14:30
Az idegen szívűeknek: Németország:831millió euró Svájc:281,5 millió E, Magyarország 165 M. E. Ebből a túlértékelt Szoboszlai értéke 70M.E.
Hobby024
2024. június 27. 13:12
AMENNYIT BELETESZEL, ANNYIT VESZEL KI BELŐLE. BEFEKTETÉS NÉLKÜL NINCS ÜZLETI SIKER. Az 1970-es évektől MO-on nem épült station. A labdarúgásunkat a mexikói vb. óta szisztematikusan tönkretették. Stadionok nem épültek, a pályák libalegelő szintűek voltak. Az utánpótlás nevelését felszámolták, szitokszó lett futballistának lenni. Az Orbán kormány kezdte újra felkarolni a futballt. A FIFA ranglistáján a 76. helyről a 27. helyig jutottunk. Norvégiát, Svédországot, Romániát, az oroszokat előzzük ezen a listán. Egy politikai kurzus épült fel az olyan liberális hülyékből, mint Tommaso, akiknek fáj a másik öröme. Az FTC évek óta csoportkörös, a válogatott most már rendszeres részvevője a világversenyeknek. Óriási a fejlődés. Az ilyen megkeseredett idióták el sem tudják képzelni, mit jelent a Himnusz, vagy a Nélküled éneklése 70ezer torokból. (A Puskás aréna minden nemzetközi mérkőzése teltházas volt).
ThunderDan
2024. június 27. 11:48
Tobzódnak az elmebetegek és/vagy hazaárulók...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!