Szoboszlai édesapja bevallotta: nem bízott a magyar gólban a skótok ellen!

2024. június 25. 12:17

A szakember három tanítványa is hozzátette a magáét az Eb-csoportból való továbbjutáshoz.

2024. június 25. 12:17
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary

Fotó: Damien Meyer/AFP

Vasárnap a stuttgarti stadion lelátóján szorított a magyar válogatottnak Skócia ellen Szoboszlai Zsolt, csapatkapitányunk édesapja, aki számára azért is volt különleges a találkozó, mert a nemzeti csapatban szereplők közül fia mellett Bolla Bendegúz és a győztes gólt szerző Csoboth Kevin is a tanítványa volt az általa alapított székesfehérvári Főnix Gold FC nevű klubban. A Nemzeti Sport érdeklődésére a stadionban mesélt a csodálatos élményről.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az, hogy a fiam mellett Bolla Bendegúz is kezdett, Csoboth Kevin pedig győztes gólt szerzett a volt játékosaim közül, igazán felemelő érzés, büszke vagyok rájuk. Főleg azok után, ami addig történt. Azt gondolom, a türelmesebb, higgadtabb csapat győzött. Az eddigi mérkőzések legfontosabb tanulsága, hogy nem szabad feladni az elveinket.

Nem szabad engedni abból a pimasz, csibészes futballból, amit a selejtezők során mutattunk.

Ugyanakkor azt is el kell mondani, ahhoz a négy ponthoz képest, amit a csoportkörben reálisan el lehetett várni a csapattól, csak egy ponttal szerzett kevesebbet” – mosolygott Szoboszlai Zsolt, majd hozzátette:

„Kevin még képes ennél is vagányabb futballra, miközben nagyon örülök, hogy a korábban inkább csereként lehetőséget kapó Bolla Bendegúz ezen az Eb-n teljes értékű csapattaggá vált. A jó teljesítményéhez az is hozzájárult, hogy már az Európa-bajnokság előtt rendeződött a jövője, csak a tornára tud koncentrálni” – hangsúlyozta idősebb Szoboszlai. Miután a sorsdöntő magyar gól a 100. percben született, a szakember önkritikusan elismerte, hogy akkorra nem igazán hitt már a sikerben.

Ezt is ajánljuk a témában

„Dominik elpityeredett a lefújás után, kicsit Izland kettő pont nulla volt számára a vasárnapi mérkőzés, de hát az ilyen találkozókért, élményekért futballoznak. Nálam viszont azért nehezebben törik el a mécses.

A skótok elleni meccset viszont Kevin kapufája után már elengedtem, nem bíztam benne, hogy sikerül még gólt szerezni”

– erősítette meg a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. június 25. 14:07
Amíg le nem fújják, él a remény. Az igazi szurkolókban mindenképpen. Ez van.
deniel
2024. június 25. 13:05
Sajnos kicsivel másképp látom az egészet ha nincs +10 perc haza jövünk csak egy vezér áldozat után maradhatunk talán kint és mi lesz Barnabással utána .90 perc alatt kellett volna simán győzni nem lett volna veszteség. gratulálok de én nem tudok úgy örülni mint nagyon sokan mások
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!